Microsoft Surface Pro 5 Kopen? Check De Review!

Een tablet is een kleinere variant van een laptop en een grotere variant van een smartphone. Je kunt met dit apparaat namelijk verschillende handelingen uitvoeren. Natuurlijk hangen de mogelijkheden vaak ook af van de grootte van het scherm. Er zijn namelijk kleinere tablets van 7 of 8 inch, maar je kunt ook voor de grotere varianten van 10 inch kiezen. Sommige personen gebruiken zelfs de 13 inch variant. Kies je voor een kleinere tablet, dan weet je van tevoren dat je hem gemakkelijk mee kunt nemen om er onderweg mee bezig te zijn. De grotere varianten zijn daarentegen handig om series en films te bekijken. Natuurlijk kijk je ook naar de opslagcapaciteit, omdat deze aanduidt hoeveel apps je kunt downloaden. Wil je een tablet met een groot scherm en een krachtige processor hebben? Dan kies je voor de Surface Pro 5. Deze 12,3 inch tablet is door Microsoft vervaardigd.

Wil je ook meer weten over de fabrikant van een product voordat je hem aanschaft? Voordat we je meer vertellen over de Surface Pro 5, vertellen we je eerst wat meer over de fabrikant die hem heeft vervaardigd. Het gaat hier om Microsoft. We hebben allemaal al eens van Microsoft gehoord of we hebben producten van deze fabrikant gebruikt. Dit bedrijf is namelijk werkzaam in verschillende sectoren. Zo kun je bij hen terecht voor software. Denk bijvoorbeeld aan Office-programma’s en het Windows besturingssysteem. Behalve voor software kun je ook bij hen terecht voor diverse apparaten. Als je een gamer bent, dan heb je vast wel eens gebruik gemaakt van de Xbox gameconsole. Deze console is vervaardigd door Microsoft. Je kunt ook bij hen terecht voor smartphones, tablets en diverse PC-accessoires zoals muizen en toetsenborden. Bij al deze producten kun je rekenen op geweldige kwaliteit. Koop dus de Surface Pro 5!

Review over de Surface Pro 5

Hoewel we je in de inleiding van dit artikel hebben verteld dat de Surface Pro 5 een tablet is, kan hij echter ook gecategoriseerd worden als een laptop. Vanwege de afmeting is dit apparaat namelijk bruikbaar als een tablet en ook een laptop. Je hoeft dus niet te kiezen tussen deze twee apparaten. Het enige wat je nodig hebt om de tablet om te toveren tot een laptop, is de bijbehorende type cover. Met deze cover in je bezit kun je het apparaat gebruiken voor verschillende handelingen. Zo kun je gemakkelijk teksten verwerken. Je hoeft ook niet één voor één de letters aan te tikken, zoals bij een smartphone of alledaagse tablet. Dit komt doordat je gerust teksten kunt verwerken met het toetsenbord. Het gebruik van het toetsenbord maakt het eenvoudig om teksten in te voeren en e-mails op te stellen en te verzenden. Zelfs het internetten gaat gemakkelijker.

Misschien denk je nu dat je de Surface Pro 5 alleen kunt gebruiken voor eenvoudige handelingen. Dit is echter niet het geval. Je kunt met dit apparaat namelijk ook complexere handelingen uitvoeren. Het is bijvoorbeeld mogelijk om beeldmateriaal te bewerken. Dit materiaal kun je vervolgens gebruiken voor in je presentaties. Je hebt bovendien de mogelijkheid om dergelijke handelingen uit te voeren, omdat de tablet is voorzien van een krachtige i7 processor. Ben je een creatief persoon? Laat je creativiteit dan de vrije loop. Je kunt namelijk de tablet gebruiken om je wildste fantasieën digitaal op papier te zetten. Er is namelijk gezorgd voor een Quad HD beeldscherm. Dit beeldscherp zorgt ervoor dat onder andere teksten en video’s scherp worden weergegeven. Individuele pixels zijn niet zichtbaar. Vergeleken met zijn voorganger, is bij deze tablet de batterijduur ook verbeterd. Hij heeft namelijk een accuduur van maar liefst 13,5 uur.

Surface Pro 5

Voordelen van de Surface Pro 5

Als we kijken naar de eigenschappen van een product of apparaat, dan zien we altijd dat er zowel positieve als negatieve eigenschappen zijn. Vaak gaat het om persoonsgebonden voordelen en nadelen. Wat de één namelijk als voordeel ziet, ziet de ander misschien als “gewoon”. Hetzelfde geldt voor nadelen. We vertellen je daarom over zowel de mogelijke voordelen als nadelen van deze tablet. De voordelen van de Surface Pro 5 zijn:

 • Multifunctioneel
  In veel gevallen kiest men voor een tablet omdat dit apparaat gemakkelijk is mee te nemen. Hierdoor is hij perfect voor onderweg. Hij is namelijk groter dan een smartphone, maar kleiner dan een laptop. Echter, werken op een laptop is in sommige gevallen handiger. Hoe kies je dan tussen deze 2 apparaten? Je hoeft niet meer te kiezen, omdat deze variant multifunctioneel is. Zo kun je hem gebruiken als een tablet of juist een laptop. Om hem als laptop te gebruiken heb je weliswaar een apart toetsenbord nodig.
 • Super scherp beeld
  De meesten van ons gebruiken digitale apparaten zoals smartphones, tablets en laptops voor verschillende werkzaamheden. In het geval van een 2-in-1 tablet zoals deze heb je veel mogelijkheden. Het is daarom ook belangrijk dat je de details op het beeldscherm goed kunt zien. Dit is zeker het geval wanneer je kiest voor deze tablet. Hij beschikt namelijk over een Quad HD beeldscherm, dat voor 4 keer scherper beeld zorgt dan een HD scherm.
 • Ingebouwde kickstand
  Toen we je vertelden over de functies van deze tablet, haalden we aan dat je de tablet kunt gebruiken om je creatieve ideeën digitaal neer te pennen. Deze handeling wordt vereenvoudigd door de ingebouwde kickstand. Wanneer je gebruik maakt van deze kickstand kun je de tablet namelijk zetten in een hoek van maximaal 165 graden. Hierdoor maak je gemakkelijker tekeningen.

Nadelen van de Surface Pro 5

We hebben je intussen verteld over de unieke functies, specificaties en voordelen van deze tablet. Als je er een compleet beeld over wil vormen, dan is het echter belangrijk dat je ook op de hoogte bent van de mogelijke nadelen. Om meer te weten te komen over deze eigenschappen, hoef je niet zelf op zoek te gaan naar informatie. We vertellen je namelijk ook over de eigenschappen van dit apparaat die je wellicht als minder prettig kunt ervaren. De nadelen van de Surface Pro 5 zijn:

 • Toetsenbord apart aanschaffen
  Als je deze recensie hebt gelezen, dan heb je gezien dat je de mogelijkheden van de tablet behoorlijk kunt uitbreiden door gebruik te maken van het toetsenbord. Je kunt met het toetsenbord namelijk gemakkelijker teksten verwerken, internetten en e-mails versturen. Als je keyboard shortcuts kent, dan is het toetsenbord ook handig voor het bewerken van beeldmateriaal. Let er wel op dat het toetsenbord voor dit apparaat niet wordt meegeleverd. Je moet dit toetsenbord dus apart aanschaffen. Dit kun je wellicht als minder prettig ervaren.
 • Surface Pen niet meegeleverd
  Voor het neerpennen van je creatieve ideeën, is het handig om gebruik te maken van de Surface Pen. Dit is een pen die speciaal is gemaakt om op tablets te werken. Net zoals het geval is bij het toetsenbord, brengt ook de pen extra gebruiksgemak met zich mee. In tegenstelling tot bij zijn voorganger wordt bij deze tablet echter de Surface Pen niet meegeleverd. Deze moet dus ook apart worden aangeschaft.
 • Eén USB-poort
  Apparaten zoals laptops kunnen eenvoudiger gebruikt worden wanneer je diverse accessoires aan ze toevoegt. Denk hier bijvoorbeeld aan een toetsenbord en een muis. Je kunt ook externe accessoires aansluiten op deze tablet, alleen heeft hij slechts 1 USB-poort. Wellicht ervaar je dit als minder prettig.

Conclusie van deze recensie over de Surface Pro 5

We hebben de Surface Pro 5 gerecenseerd. In deze review hebben we je verteld over de unieke functies en specificaties van de 2-in-1 tablet. Daarnaast zijn we ingegaan op de mogelijke voordelen en nadelen die hij met zich meebrengt. We hebben onder andere gezien dat deze tablet gebruikt kan worden als een normale tablet, maar dat je hem ook kunt gebruiken als een laptop. Je hoeft er namelijk slechts een toetsenbord op aan te sluiten om de mogelijkheden van de tablet uit te breiden. Schaf je ook de speciale pen aan, dan zorg je voor extra gebruiksgemak. Het is bij dit apparaat zelfs mogelijk om je creatieve ideeën digitaal neer te pennen. Maak hiervoor gebruik van de ingebouwde kickstand. Wat je ook hebt op het scherm, het beeld is super scherp. Houd er rekening mee dat de tablet slechts 1 USB-poort heeft en schaf hem snel aan!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>