Miele Parkett & Co 5000 Kopen? Lees de Review!

Als je zoekt naar een stofzuiger om je stenen- of parketvloeren te stofzuigen, dan kies je voor de Miele Parkett & Co 5000. Deze stofzuiger is speciaal gemaakt voor het schoonmaken van harde vloeren. Hij wordt bovendien bezorgd met verschillende borstels om optimaal stofdeeltjes op te ruimen. De sledestofzuiger beschikt over het actief airclean-filter en de Parkettwister waarmee je parket, plavuizen en overige harde vloeren optimaal kunt reinigen.

Miele richt zich op topkwaliteit. Dit is aan de verschillende producten te zien. De Miele artikelen zijn bovendien duurzaam waardoor je lang van ze kunt genieten. Deze fabrikant brengt alles op het gebied van huishoudelijke producten op de markt. Denk hierbij aan stofzuigers, wasmachines, kookplaten en nog veel meer producttypes. De producten van Miele zijn van topkwaliteit, duurzaam en zien er stijlvol uit. Waarom zou je dan niet voor een Miele product zoals de Miele Parkett & Co 5000 kiezen?

Review over de Miele Parkett & Co 5000

Miele richt zich op topkwaliteit en heeft de Miele Parkett & Co 5000 daarom voorzien van verschillende unieke functies. Zo biedt Miele in dit model stofzuiger de uitkomst tegen allergie met de Allergotec hygiënesensor. De sensor zit aan de onderkant van de zuigmond. Aan de hand van verschillende kleuren in het display laat de stofzuiger je zien hoe stofvrij de vloer is. Oranje geeft aan dat de vloer nagenoeg vrij is van schimmels, bacteriën, pollen en huismijt. Deze kleur geeft dus aan dat de vloer schoon is. Zie je een rode kleur, dan betekent het dat je vloer is verontreinigd. Tijd om te stofzuigen dus!

Om het actieradius te vergroten, beschikt deze Miele stofzuiger over een lang snoer. Dankzij dit snoer is het actieradius vergroot tot 10 meter. Daarnaast heb je met dit apparaat veel bewegingsvrijheid, doordat de zuigslang en het aansluitpunt op maar liefst drie plaatsen 360 graden gedraaid kunnen worden. Er wordt ook een betere luchtgeleiding gegarandeerd dankzij het aansluitpunt.

Voor betere schoonmaakprestaties beschikt de sledestofzuiger over verschillende zuigmonden. De luxe zuigmond reinigt de vloer gemakkelijk en voorzichtig, dankzij de unieke constructie van de zuigmond. Deze zorgt namelijk voor een optimale stofopname. Sluit je de AirTeQ-zuigmond aan op de stofzuiger, dan geniet je van een krachtige, stille werking. De luchtgeleiding is namelijk geoptimaliseerd en de zuigmond is goed afgedicht waardoor het reinigingsresultaat verbluffend is.

Miele Parkett & Co5000

Voordelen van de Miele Parkett & Co 5000

Je hebt nu een beeld van de functies van de Miele Parkett & Co 5000. Zodat je een goed geïnformeerde keus kunt maken, bekijken wij ook de voor- en nadelen van dit apparaat. De voordelen van dit apparaat zijn:

 • Bescherming tegen schade
  De stofzuiger beschikt over een brede, robuuste meubelstootrand die is afgestemd op de hoogte van standaardplinten. Als je dus per ongeluk botst met een meubelstuk of met de muur tijdens het stofzuigen, dan wordt de schok opgevangen zonder dat de stofzuiger of je meubel een beschadiging oploopt.
 • Parkeersysteem
  Het kan voorkomen dat je tijdens het stofzuigen even wat anders moet doen. Je wil de stofzuiger dan niet zomaar op de vloer laten liggen. Dan kun je gebruik maken van het parkeersysteem. Hierbij bevestig je de slang en zuigbuis verticaal aan de achterkant van de liggende stofzuiger.
 • Automatisch oprolsnoersysteem
  Ben je klaar met stofzuigen of ga je een kleiner oppervlak stofzuigen? Druk dan op de knop en het snoer wordt automatisch opgerold. Als je het snoer slechts gedeeltelijk wil oprollen, dan houd je de toets ingedrukt totdat alleen het gewenste gedeelte nog buiten het apparaat is.
 • Accessoires netjes opgeborgen
  De accessoires van de stofzuiger worden netjes en compact opgeborgen in de stofzuiger zelf. Zo heb je altijd de nodige accessoires bij de hand tijdens het stofzuigen.

Nadelen van de Miele Parkett & Co 5000

Uiteraard is het belangrijk om behalve naar de voordelen ook naar de nadelen van de Miele Parkett & Co 5000 te kijken.

 • Zuinigheid
  Doordat dit apparaat een krachtige motor met een hoog vermogen heeft, is hij minder energiezuinig.
 • Gewicht
  Als je met deze stofzuiger de trap op of af moet gaan, dan kan het gewicht tegenvallen. De stofzuiger weegt namelijk 9,8 kg.

Conclusie van de review over de Miele Parkett & Co 5000

Miele heeft er hard aan gewerkt om de Miele Parkett & Co 5000 te voorzien van de nodige functies voor het gebruiksgemak en voor goede prestaties. Het is hen aardig gelukt met de Allergotec hygiënesensor, een groot actieradius en verschillende zuigmonden in combinatie met een krachtige motor. Daarnaast beschermt de meubelstootrand je stofzuiger en je meubels tegen beschadiging. Je kunt bovendien de verschillende accessoires netjes opbergen in de stofzuiger zelf en het snoer automatisch oprollen. Ook het parkeersysteem is super handig. Wij raden de Miele Parkett & Co 5000 stofzuiger aan als je een vlak oppervlak met harde vloeren gaat stofzuigen. Hij doet namelijk zijn werk goed en beschikt over verschillende functies die het gebruiksgemak verhogen.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>