Miele TKB 140 WP Kopen? Bekijk onze Review!

Het doen van de was is een noodzakelijke klus in huis. Wanneer je echter de was hebt gedaan, dan hoef je het wasgoed niet meer op te hangen en vervolgens te wachten totdat het droog is. Je kunt namelijk het wasgoed in een wasdroger zetten nadat het uit de wasmachine komt. Op die manier is de was meteen droog en klaar voor gebruik. Als je op zoek bent naar een energiezuinige wasdroger, dan kies je voor de Miele TKB 140 WP warmtepompdroger. Dit apparaat heeft namelijk een A++ energieklasse. Dankzij het vulgewicht van 7 kg kun je bovendien de was doen voor een huishouden van ongeveer 5 personen.

Miele gaat altijd voor het beste resultaat. Daarom ben je verzekerd van uitstekende prestaties en gebruiksgemak wanneer je een apparaat van dit merk in huis haalt. De witgoedproducten van deze fabrikant voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Dankzij de superieure kwaliteit, gaan de apparaten van Miele lang mee. Je bespaart dus op de lange termijn als je een Miele apparaat in huis hebt. Bij Miele kun je terecht voor alle apparaten van wasmachines en kookplaten tot stofzuigers en wasdrogers. Als je op zoek bent naar hoogwaardige apparaten met stijlvolle designs en ultiem gebruiksgemak, dan kies je voor Miele!

Review over de Miele TKB 140 WP

Heb je een huishouden van ongeveer 5 personen of was je in 1 keer veel kleren of ander wasgoed? Dan heb je behoefte aan een wasdroger met een relatief groot vulgewicht. De Miele TKB 140 WP is de perfecte wasdroger voor jou, omdat hij beschikt over een vulgewicht van 7 kg. Hij is dus perfect voor een huishouden tot ongeveer 5 personen of voor huishoudens die in 1 keer veel wasgoed wassen en willen drogen. Het in- en uitladen van dit apparaat is een fluitje van een cent, want de trommel is verlicht. Voor extra gebruiksgemak kun je tevens de deur extra ver openen om veel wasgoed in 1 keer in de droger te zetten. Doordat deze wasdroger is voorzien van een SoftCare trommel ben je er bij het doen van de was van verzekerd dat het wasgoed minder slijt en minder kreukt.

Wanneer je wasgoed droogt in een wasdroger, dan weet je van tevoren dat er condenswater ontstaat. In de Miele TKB 140 WP wasdroger wordt het condenswater in het reservoir opgevangen. Hierna kun je gemakkelijk het condenswater afvoeren. Als je de wasdroger echter aansluit op de waterafvoer, dan heb je er geen omkijken meer naar. Het water wordt in dit geval namelijk automatisch afgevoerd. Met dit apparaat in huis bespaar je tevens op energiekosten. De wasdroger beschikt namelijk over een A++ energieniveau, dus hij verbruikt niet veel energie. Je kunt bovendien de energiekosten nog meer omlaag brengen door gebruik te maken van de functie “startuitstel” en de was in de daluren te drogen. Wanneer je de was in de daluren droogt, hoef je je ook geen zorgen te maken dat je je huisgenoten of buren stoort. De wasdroger heeft namelijk een geluidsniveau van slechts 64 dB en is dus relatief stil.

Miele TKB 140 WP

Voordelen van de Miele TKB 140 WP

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuw apparaat, dan is het belangrijk om een compleet beeld erover te vormen voordat je overgaat tot de aankoop ervan. Dit begrijpen we volkomen. Daarom hebben we ook de voor- en nadelen van de Miele TKB 140 WP voor je onderzocht. De voordelen die dit apparaat met zich meebrengt zijn:

 • Condenswater gemakkelijk afvoeren
  Bij sommige wasdrogers moet je zelf het condenswater afvoeren. Dit zorgt voor eventuele ongemakken. Gelukkig is dit niet het geval bij deze Miele wasdroger. Je kunt namelijk het reservoir waar het condenswater in wordt opgevangen aansluiten op een afvoerslang. Dan wordt het condenswater automatisch afgevoerd terwijl het wasgoed wordt gedroogd.
 • Relatief stil
  Dit apparaat heeft een geluidsniveau van slechts 64 dB. Het apparaat maakt dus weinig geluid wanneer hij in werking is. Je kunt hierdoor ook vroeg ’s morgens of laat ’s avonds met de wasdroger werken zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je de buren of je huisgenoten stoort.
 • Weinig uitstoot van vocht
  Vergeleken met andere wasdrogers, stoot dit apparaat weinig vocht uit. Dit maakt hem ook geschikt voor kleine of vochtige ruimtes. Je kunt dus zelf bepalen waar de beste plek voor hem is.
 • Startuitstel
  Deze wasdroger is voorzien van de functie “startuitstel”. Je kunt dus ook instellen dat de was wordt gedroogd in de daluren. Hierdoor bespaar je energiekosten. Deze besparing is meegenomen, aangezien het apparaat zelf ook energiezuinig is met een A++ energieniveau.
 • Bescherming van kleding
  Wanneer je jouw kleding droogt in deze wasdroger, dan ben je ervan verzekerd dat de kleding goed is beschermd. De wasdroger is namelijk voorzien van een SoftCare trommel die de was beschermt tegen slijtage en kreuken.

Nadelen van de Miele TKB 140 WP

Voordat je een apparaat aanschaft, ga je na over welke functies hij beschikt, welke voordelen hij met zich meebrengt en ook wat de mogelijke nadelen zijn. Als je over al deze informatie beschikt, kun je het apparaat met een gerust hart aanschaffen. We zijn voor je nagegaan welke nadelen de Miele TKB 140 WP mogelijkerwijs met zich meebrengt. De minpunten zijn:

 • Vulgewicht
  Dit apparaat heeft vergeleken met andere soortgelijke wasdrogers een lager vulgewicht. Als je dus een grote hoeveelheid wasgoed wil drogen, dan moet je dit wellicht splitsen in 2 droogbeurten. Dit kun je als minpunt ervaren.
 • Programmaduur
  De wasdroger beschikt over verschillende programma’s voor het drogen van verschillende wassoorten. Echter, sommige programma’s hebben een relatief lange programmaduur.

Conclusie van de review over de Miele TKB 140 WP

Wij vinden de Miele TKB 140 WP een aanrader, omdat hij beschikt over verschillende droogprogramma’s, een vulgewicht van 7 kg, een trommel die je kleding beschermt en een startuitstel die je zodanig kunt instellen om energiekosten te besparen. Je kunt met deze wasdroger ook gemakkelijk het condenswater afvoeren en in de daluren de was drogen, omdat hij relatief stil is. Hoewel hij een lager vulgewicht heeft dan soortgelijke wasdrogers en sommige programma’s relatief lang duren, vinden wij dat de voordelen zwaarder wegen dan de nadelen. We raden je daarom aan om dit apparaat vandaag nog aan te schaffen.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>