2

Een Minosharp Plus 3 Messenslijper Kopen? Bekijk Dan Deze Review!

Ben je een echte keukenprins of –prinses? Dan heb je waarschijnlijk allerlei verschillende messen in je keuken. We weten allemaal dat messen op en duur bot worden. Als je net zoals velen van ons een druk leven hebt, dan heb je de tijd niet om steeds je messen te laten slijpen. Wat kun je dan doen? Je kunt je eigen messenslijper aanschaffen, natuurlijk! Het is vooral handig als je een messenslijper in huis haalt die gemakkelijk is te gebruiken. Wij kennen een dergelijk model, namelijk de Minosharp Plus 3. Deze messenslijper is een waterslijper. Hij geeft je de mogelijkheid om je (Japanse) messen in topconditie te houden. Daarnaast is hij gemakkelijk te gebruiken. Je hoeft dus geen topchef te zijn om ermee om te gaan.

De fabrikant van de Minosharp producten is Global. Deze fabrikant heeft de Minosharp productenlijn speciaal ontworpen voor mensen die ook verantwoordelijk zijn voor de Global keukenmessen. Zoals je waarschijnlijk al hebt geconcludeerd, is de Minosharp productenlijn speciaal ontworpen voor slijpproducten. Het is namelijk belangrijk dat de messen waar je mee bezig bent altijd vlijmscherp zijn. Hierdoor kom je sneller klaar met je keukenklusjes en werk je prettiger. Als je jouw messen slijpt met de Minosharp wetsteenhulpjes en doortrekslijpers, dan kun je jouw messen onder de Japanse hoek slijpen. Deze mogelijkheid heb je niet bij alle messenslijpers. Kiezen voor de producten uit deze productenlijn betekent bovendien dat je kiest voor topkwaliteit en gebruiksgemak. Schaf dus vandaag nog de Minosharp Plus 3 messenslijper aan en geniet van het gemak!

Review over de Minosharp Plus 3 messenslijper

Als je jouw messen slijpt met de Minosharp Plus 3 messenslijper, dan kun je binnen een korte tijd topresultaten bereiken. Deze messenslijper is bovendien speciaal ontworpen om Japanse messen in topstaat te houden. Hij zorgt er namelijk voor dat de messen onder een speciale hoek worden geslepen. Natuurlijk kun je ook je alledaags koksmes of andere messen slijpen met dit model. Deze mogelijkheid bieden niet alle messenslijpers je. Dit model is dus multifunctioneel. Wanneer je de slijper in gebruik neemt, dan wordt de juiste begeleiding geboden. Hierdoor slijp je de messen altijd onder de juiste slijphoek. De slijper wordt vanwege de begeleiding ook nog gemakkelijker te gebruiken. Hij beschikt zelfs over 3 keramische wieltjes die elk een eigen grofheid hebben. Hierdoor kun je het lemmet van je mes aanscherpen, maar je kunt het mes ook polijsten. Dit alles doe je met dezelfde messenslijper. Handig toch?

We vinden het belangrijk om je een beeld te geven over het gebruik van de Minosharp Plus 3 messenslijper. Allereerst doe je een klein beetje water in het bakje. Hierdoor blijven de schijven van het apparaatje nat. Vervolgens maak je eerst gebruik van de grove steen. Dit is vooral aanbevolen als je mes zeer bot is. Je haalt het mes dan 15 tot 20 keer langs deze grove steen. Daarna stap je over naar de fijnere steen. Het is voor een optimaal resultaat ook aanbevolen om je mes 15 tot 20 keer langs deze fijnere steen te halen. Hierna is het aanscherpingsproces voltooid. Nu moet je dus alleen het mes nog polijsten. Voor het polijsten van het mes maak je gebruik van de laatste steen. Nadat je het hele slijpproces hebt doorlopen, is je mes weer zo scherp als nieuw. Hierna kun je de messenslijper gemakkelijk schoonmaken en opbergen.

Minosharp Plus 3

Voordelen van de Minosharp Plus 3 messenslijper

We hebben je nu verteld over de unieke eigenschappen en het gebruik van deze messenslijper. Ben je net zo enthousiast geworden als wij? Dan wil je waarschijnlijk snel te weten komen welke voordelen en nadelen gepaard gaan met deze slijper. Je hoeft niet zelf op zoek te gaan naar deze plus- en minpunten, omdat wij je ook hierover vertellen. We vertellen je eerst over de pluspunten van de Minosharp Plus 3 messenslijper:

 • Zeer scherp
  Vanwege het uitgebreide slijpproces zorgt deze messenslijper ervoor dat je messen na een slijpbeurt weer zo scherp zijn als nieuw. Dit is handig, omdat je vervolgens weer aan de slag kunt gaan in de keuken. Het is een ware lust om te werken met scherpe messen, omdat je snel de nodige ingrediënten kunt snijden. Hierdoor ben je sneller klaar met koken en houd je tijd over om andere dingen te doen.
 • Gebruiksgemak
  Bij het gebruiken van de messenslijper, hoef je niet keer op keer de instructies te lezen. Hij beschikt namelijk over een intuïtieve bediening. Elke keer wanneer je je messen wil slijpen volg je dezelfde stappen. Eerst haal je het mes over de grove steen, daarna beweeg je het mes over de fijnere steen en tot slot polijst je hem. Gemakkelijk toch?
 • Vervangbare slijpstenen
  We weten allemaal dat niets voor altijd zal bestaan. Dit geldt ook voor de slijpstenen. Echter, als de slijpstenen na verloop van tijd niet goed meer zijn, dan kun je deze vervangen. Je hoeft niet een compleet nieuwe messenslijper te kopen. Het enige wat je hoeft te doen is de slijpstenen vervangen en je kunt weer aan de slag!

Nadelen van de Minosharp Plus 3 messenslijper

Het is altijd een plezier om te lezen over de voordelen van een product. Echter, het is ook belangrijk om op de hoogte te zijn van de nadelen. Als je namelijk geïnformeerd bent over zowel de voordelen als nadelen, dan kun je zelf concluderen of je het product in huis haalt of niet. Daarom vertellen we je nu ook over de minpunten van de Minosharp Plus 3 messenslijper:

 • Niet voor dikkere messen
  Zoals we allemaal weten zijn er messen in verschillende formaten. Het komt ook vaak voor dat de achterkant van bepaalde messen dikker is dan de voorkant. Als je iets dikkere messen wil slijpen, dan kun je er moeite mee hebben om deze door de groeven van de slijper te halen. Wil je deze dikkere gedeeltes van het mes toch slijpen? Dan kun je het kapje van de slijper ervan afhalen. Echter, deze extra handeling kun je als minpunt zien.
 • Niet voor kleinere mesjes
  Eigenlijk is deze messenslijper speciaal gemaakt voor Japanse messen. De slijpstenen en ook de groeven van de slijper zijn gemaakt voor messen van dat formaat. Als je dus kleinere mesjes wil slijpen met deze slijper, dan moet je zeer voorzichtig zijn. De slijpsteentjes zijn voor dergelijke mesjes namelijk te groot.

Conclusie van deze review over de Minosharp Plus 3 messenslijper

Als je op een gemakkelijke manier je messen wil slijpen, dan is de Minosharp Plus 3 zeker een aanrader. Hij geeft je namelijk de mogelijkheid om je messen in een korte tijd weer vlijmscherp te maken. Het slijpproces bestaat daarnaast uit slechts 3 stappen. Hierdoor is de slijper zeer gemakkelijk te gebruiken. Zijn de slijpstenen niet goed meer? Geen nood! Je kunt deze stenen gemakkelijk vervangen. De messenslijper zorgt er zelfs voor dat messen onder de Japanse hoek gesneden worden. We raden je aan om de slijper niet te gebruiken voor dikke of kleine messen, omdat hij is ontworpen voor middelgrote messen. Aarzel niet en schaf de Minosharp Plus 3 messenslijper vandaag nog aan!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

 • Pankrat Soif schreef:

  Beste Meneer Visser,

  Toevallig kwam ik op uw site en heb uw beoordeling van de Minosharp met interesse gelezen , omdat ik zeer benieuwd was of u de nadelen van dit systeem zou benoemen. Dit deed u echter niet, vandaar mijn reactie.

  Ik ben in het bezit van de Minosharp, aangeschaft voor mijn Global messen en mijn ervaring hiermee is niet zo positief als u het doet voorkomen. Misschien komt dit doordat het een korte test was en ik het slijpsysteem langer heb gebruikt.

  De ligging van de schijven zorgen er namelijk onvermijdelijk voor dat aan de rechter punt kant van het mes op het laatste stukje geen contact meer is van het lemmet met de schijf. Hetzelfde treed vanzelfsprekend op aan de linker heftkant van het lemmet/snede.
  Bij kort gebruik is dit niet zo merkbaar maar deze delen van de snede worden dus geheel niet geraakt en dus ook niet geslepen.

  Aangezien ik dit een groot minpunt vind welke u niet hebt benoemd vond ik dat ik hier even op moest reageren om uw review compleet te maken.
  Ik ben benieuwd of u dit wilt aanpassen om uw recensie te verbeteren.

  Groet,

  Pankrat.

  • Karel Visser schreef:

   Dag Pankrat, bedankt voor je uitgebreide reactie! Ik zal je commentaar binnenkort verwerken in de review.

 • >