Nefit ProLine NXT HRC 30 CW5 Kopen? Lees de Review!

Heb je weinig ruimte, maar is het voor jou toch belangrijk om een HR-ketel in huis te hebben? Dan kun je kiezen voor de Nefit ProLine NXT HRC 30 CW5. Deze ketel beschikt over een pomp met een A label. Hij is bovendien een goed doordachte combiketel en heeft een compact formaat. Dankzij dit formaat is hij tevens zeer licht, dus het is mogelijk om hem vrijwel overal een plek te geven. Hoewel hij klein is, mag hij niet onderschat worden. Deze ketel beschikt namelijk over de betrouwbare Netfit kwaliteit en heeft in de standby stand een zeer laag verbruik.

Als je op zoek bent naar een duurzame cv-ketel of warmtepomp, dan ben je bij Netfit op het juiste adres. Dit bedrijf heeft namelijk als eerste in de wereld een succesvolle HR-ketel op de markt gebracht. Na meer dan 25 jaar hebben zij de oorspronkelijke kwaliteit behouden en zelfs overtroffen. Er worden in Nederland daarom ook enorm veel HR-ketels van dit merk verkocht. In het assortiment van deze fabrikant vind je behalve HR-ketels ook nog thermostaten, warmtepompen en andere artikelen die zorgen voor energiezuinige verwarming, heerlijk warm water en duurzame energie. Wil je dus zonder zorgen genieten van verwarming, dan kies je voor een ketel van Netfit.

Review over de Nefit ProLine NXT HRC 30 CW5

Kiezen voor de Nefit ProLine NXT HRC 30 CW5 betekent kiezen voor een kleine, compleet uitgeruste HR-combiketel. Dankzij het kleine en lichte formaat van dit apparaat kun je hem vrijwel overal een plek geven. Het doet er tevens niet toe waar je de ketel een plek geeft, omdat hij een mooi, strak design heeft. Hij is hierdoor een sieraad in huis, ongeacht waar je hem bevestigt. De ketel mag echter niet onderschat worden, want ongeacht het kleine formaat, brengt hij toch superieure prestaties met zich mee. Dit maakt dat dit model uniek is in zijn soort. Hij is namelijk niet alleen een kleine combiketel, maar is in veel opzichten beter dan andere soortgelijke toestellen. Het model ProLine kent trouwens een bewezen concept. Daarom worden er veel toestellen van dit model geïnstalleerd. Ze brengen namelijk de hoogste bedrijfszekerheid met zich mee.

Door de Nefit ProLine NXT HRC 30 CW5 in huis te halen, kies je bovendien voor besparing op energiekosten. Dit model is namelijk nog energiezuiniger dan de reeds energiezuinige modellen die voor hem zijn ontwikkeld. Daarnaast brengt de HR-ketel een extra hoog rendement op warm water en cv met zich mee. Ook zijn standby-verbruik is zeer laag en zijn Low Energy pomp is vergeleken met zijn voorganger tot 75% zuiniger. Het toestel voldoet met deze eigenschappen dus ruimschoots aan de energierichtlijnen die in 2015 zijn vastgesteld. Wanneer je deze ketel bovendien in je huis hebt, dan ben je er zeker van dat je klaar bent voor de toekomst. Het apparaat is namelijk voorbereid op de toekomstige wijzigingen in de gassamenstelling, die verwacht worden. Daarom beschikt hij over een uniek MultiGasblok, die elke wijziging met gemak aankan. Je kunt er zelfs zorgeloos biogas bij mengen.

Voordelen van de Nefit ProLine NXT HRC 30 CW5

Je weet intussen welke unieke eigenschappen de Nefit ProLine NXT HRC 30 CW5 met zich meebrengt. Net zoals elk ander apparaat brengt dit apparaat echter ook bepaalde voor- en nadelen met zich mee. Als je een goed beeld wil hebben van deze ketel, is het daarom ook belangrijk om op de hoogte te zijn van de mogelijke plus- en minpunten. Om je zoekwerk uit handen te nemen, zijn wij voor je op zoek gegaan naar de voor- en nadelen. De voordelen zijn:

 • A-label pomp
  Doordat de pomp een A-label heeft, ben je ervan verzekerd dat dit apparaat energiezuinig is. Een pomp met een dergelijk label verbruikt namelijk niet veel energie. Doordat alleen de nodige energie wordt verbruikt, bespaar je op de lange termijn op energiekosten.
 • Compact en lichtgewicht
  Dit apparaat is zeer compact en ook lichtgewicht. Hierdoor is het eenvoudig om de ketel een plek te geven in huis. Het doet er bijna niet toe waar je hem neerzet, omdat hij vrijwel overal goed past.
 • Onderhouds- en servicevriendelijk
  Wanneer je dit model in huis hebt, hoef je je vrijwel geen zorgen te maken over het onderhoud en eventuele service van de ketel. Dit apparaat is namelijk onderhouds- en servicevriendelijk.
 • 15 liter warm water per minuut
  Wanneer je een ketel in huis haalt, dan wil je uiteraard dat er genoeg warm water uit de kraan komt. Als er namelijk een grote hoeveelheid warm water beschikbaar is, kun je genieten van een heerlijk bad of een lekkere, warme douche. Dit is zeker mogelijk wanneer je de ProLine NXT in huis hebt. Het apparaat zorgt er namelijk voor dat er 15 liter warm water van 40 graden Celcius per minuut uit de kraan of douche komt.

Nefit ProLine NXT HRC 30 CW5

Nadelen van de Nefit ProLine NXT HRC 30 CW5

We hebben je verteld over de eigenschappen en de voordelen van de HR-ketel. Om je een compleet beeld te geven over dit apparaat, is het echter ook belangrijk om op de hoogte te zijn van de mogelijke nadelen. Door namelijk de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen kun je beslissen of deze ketel het ideale apparaat voor jou is. Je hoeft niet zelf op zoek te gaan naar de nadelen van de Nefit ProLine NXT HRC 30 CW5. Wij hebben dit onderzoek namelijk voor je uitgevoerd. De nadelen die gepaard gaan met dit model zijn:

 • Geen OpenTherm thermostaat
  Als je reeds een thermostaat in huis hebt, die beschikt over het OpenTherm protocol, dan kan dit wellicht tegenvallen. De HR-combiketel werkt namelijk niet met OpenTherm thermostaten.
 • Het op gang komen van warm water
  Wanneer je een HR-combiketel in huis haalt, dan wil je natuurlijk dat de ketel je voorziet van warm water. Dit is ook het geval wanneer je kiest voor dit model. De snelheid waarmee het warm water op gang komt kan echter tegenvallen. Dit komt doordat het een tijdje duurt voordat het warm water op gang komt.

Conclusie van de review over de Nefit ProLine NXT HRC 30 CW5

Aan de hand van de bovenstaande informatie kun je concluderen of de Nefit ProLine NXT HRC 30 CW5 goed bij jouw behoeften past. Wij vinden dat dit apparaat een aanrader is, omdat je er bijna geen omkijken naar hebt. Hij is namelijk onderhouds- en servicevriendelijk. Daarnaast kun je de ketel dankzij zijn compact en lichtgewicht formaat vrijwel overal een plek geven. Doordat de combiketel beschikt over een A-label pomp ben je er tevens van verzekerd dat hij energiezuinig is. Je bespaart daardoor op de lange termijn op energiekosten. Een ander voordeel is dat je 15 liter warm water per minuut uit de douche of kraan krijgt. Vanwege de vele voordelen, die zwaarder wegen dan de nadelen, vinden wij dat je dit model zo snel mogelijk in huis kunt halen.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>