Nest Thermostaat 3e Generatie Kopen? Bekijk Dan Snel Onze Review!

Wist je dat een groot deel van je energierekening gevormd wordt door verwarming? Als je je daar bewust van bent, dan is het een verstandige keus om een thermostaat aan te schaffen die voorkomt dat je een hoop energie verspilt. Een dergelijk apparaat kan de verwarming beter regelen, omdat hij zichzelf programmeert. Wij kennen een thermostaat die je helpt om te besparen op je energierekening, namelijk de Nest Thermostaat 3e Generatie. Dit model zet de verwarming automatisch lager wanneer jij niet thuis bent. Je kunt hem bovendien overal bedienen. Er is ook aan het design gedacht. Daarom heeft hij een relatief groot en duidelijk scherm met kleinere pixels, zodat alles scherper is. Wil je meer weten over dit superieure apparaat? Dan raden wij je aan om de rest van deze recensie te lezen.

Het is de missie van de fabrikant Nest om een huis te creëren dat zowel voor de bewoners als zichzelf zorgt. Daarom ontwerpen zij keer op keer eenvoudige, mooie en bovenal doordachte hardware, software en diensten voor de klanten. Natuurlijk wordt er ook rekening gehouden met de kwaliteit van de apparaten. Het is namelijk de bedoeling dat je gedurende lange tijd van de apparaten kunt genieten. Ook op het gebied van software doet dit bedrijf er alles aan om je zoveel mogelijk tegemoet te komen. Daarom ontwikkelen de ontwerpers van Nest steeds software updates. Er wordt ook gezorgd voor een superieure klantenservice, waardoor de diensten altijd excelleren. Het doet er niet toe voor welke diensten of apparaten van dit bedrijf je kiest, want met hun producten en diensten kun je een prettigere leefervaring creëren in je huis. Schaf dus snel de Nest Thermostaat 3e Generatie aan!

Review over de Nest Thermostaat 3e Generatie

Kiezen voor de Nest Thermostaat 3e Generatie betekent kiezen voor een slimme thermostaat, waar je op elk moment de gewenste temperatuur kunt instellen. Wanneer je hoort dat deze thermostaat slim is, dan merk je dat ook meteen. Deze thermostaat is namelijk op afstand te bedienen wanneer je hem op je wifinetwerk thuis aansluit. Dit betekent dat het niet uitmaakt waar je bent, omdat je overal de gewenste temperatuur kunt instellen. Denk je maar eens in dat je op een zomerse dag buiten bent en het plotseling koud begint te worden, waardoor je de temperatuur in huis meteen wil aanpassen. Met de klimaatsveranderingen is het namelijk mogelijk dat het plotseling koud wordt. Het apparaat leert bovendien van je leefgewoontes en zorgt ervoor dat energie bespaard wordt wanneer je uit huis bent. Hij weet namelijk wanneer je niet thuis bent en verlaagt vervolgens de temperatuur.

Voor extra toepasbaarheid kun je de Nest Thermostaat 3e Generatie gebruiken met alle cv-ketels. Echter, als je hem combineert met een modulerende cv-ketel, dan zorg je voor nog meer energiebesparing. Dit komt doordat deze thermostaat je boiler kan aansturen. Waar nodig, kun je de thermostaat zelfs gebruiken om je water nog een beetje extra op te warmen. Om te zorgen voor een optimale bediening en monitoring, is deze thermostaat voorzien van een groot en duidelijk scherm. Je kunt op dit scherm zowel de tijd als temperatuur aflezen. Het apparaat is zelfs zo geavanceerd dat als je thuiskomt, het scherm oplicht. Zie dit als een welkomstgroet van de thermostaat. Nadat je dit apparaat hebt aangesloten op je wifinetwerk en je de Nest applicatie op je smartphone of tablet hebt geïnstalleerd, heb je veel mogelijkheden op afstand. Je ziet bijvoorbeeld maandelijks een overzicht van de door de thermostaat verbruikte energie.

Nest Thermostaat 3e Generatie

Voordelen van de Nest Thermostaat 3e Generatie

Wanneer je naar meer informatie zoekt over een thermostaat of ander apparaat, dan is het belangrijk om ook op zoek te gaan naar de voordelen en nadelen. We weten namelijk allemaal dat elk apparaat beschikt over eigenschappen die als positief worden ervaren en eigenschappen die als negatief worden ervaren. Daarom vertellen we je in deze review over zowel de pluspunten als minpunten van de thermostaat. De voordelen die met de Nest Thermostaat 3e Generatie gepaard gaan zijn:

 • Bruikbaar met alle cv-ketels
  Een eigenschap van deze thermometer die als zeer positief wordt ervaren is dat hij bruikbaar is m et alle cv-ketels. Niet alle (slimme) thermometers beschikken over deze eigenschap. Bij sommige modellen moet je namelijk een cv-ketel van hetzelfde merk hebben als de thermostaat, omdat hij anders niet werkt. Dit probleem heb je niet wanneer je deze thermostaat in huis hebt.
 • Het scherm licht op
  Wanneer er iemand in de buurt van de thermostaat komt, dan licht het scherm op. Ook als je dus ’s nachts naar de temperatuur of tijd wil kijken, hoef je dus niet naar de thermometer te zoeken. Hij laat je namelijk meteen weten waar hij staat.
 • Leert je leefschema kennen
  Nadat je deze thermometer in je huis hebt gemonteerd, duurt het niet lang voordat hij je leefschema leert kennen. Hij is namelijk zo geavanceerd dat hij binnen slechts 1 week leert over je leefschema. Na deze week kan hij zich optimaal aan je leefgewoonten aanpassen. Hij blijft echter continu leren van je leefstijl.
 • Op afstand te bedienen
  Met de steeds veranderende klimaat, kunnen we de temperatuur niet meer peilen. Daarom is het handig dat je deze thermostaat op afstand kunt bedienen. Merk je bijvoorbeeld dat het een koude dag wordt, dan doe je de thermometer op afstand aan.

Nadelen van de Nest Thermostaat 3e Generatie

Hoewel we je eerst hebben verteld over de voordelen die deze thermostaat met zich meebrengt, zijn we de nadelen niet vergeten. We vinden het namelijk belangrijk dat je op de hoogte bent van zowel de voordelen als de nadelen. Daarom vertellen we je nu over de eigenschappen van de Nest Thermostaat 3e Generatie die je als minder prettig kunt ervaren:

 • Geen sensoren voor andere kamers
  Deze thermostaat is slim en beschikt over diverse sensoren, waardoor hij de temperatuur in huis optimaal regelt. Echter, hij heeft geen additionele sensoren voor andere kamers. Hij houdt dus slechts rekening met de ruimte waarin je hem monteert.
 • Minder geschikt voor mensen met een onregelmatig dagritme
  Als je een vrij regelmatig leven leidt, dan is deze thermometer perfect voor jou. Echter, als je bijvoorbeeld in shift-verband werkt en je daardoor een onregelmatig dagritme hebt, dan kan hij minder efficiënt werken. Dit komt doordat de thermometer dan niet kan peilen of je vandaag ’s morgens wil genieten van extra verwarming en morgen juist in de avond.
 • Modulerend met een voorwaarde
  Door deze thermometer in je huis te zetten, geniet je van allerlei voordelen. Wil je echter dat hij modulerend werkt, dan dien je rekening te houden met een voorwaarde. De thermometer werkt namelijk alleen modulerend, wanneer hij is aangesloten op een cv-ketel met een OpenTherm-protocol.

Conclusie van deze review over de Nest Thermostaat 3e Generatie

Je hebt gelezen over de vele functies en toepassingen van de Nest Thermostaat 3e Generatie. Aan de hand van deze informatie en door de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen, kun je bepalen of hij je geld waard is. Wij vinden dat deze thermometer het aanschaffen zeker waard is, omdat hij met alle cv-ketels gebruikt kan worden. Daarnaast licht het groot en duidelijk scherm op wanneer je in de buurt ervan komt. Het apparaat is zelfs zo geavanceerd dat hij binnen een week je leefschema leert kennen als je een vrij regelmatig dagritme hebt. Hoewel hij niet met additionele sensoren voor andere kamers komt en hij slechts modulerend werkt met een cv-ketel met het OpenTherm-protocol, vinden wij dit model zeker een aanrader!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>