Nikon D3300 Spiegelreflexcamera Kopen? Lees Hier De Review!

We leven in een wereld waar we alles willen vastleggen. Het maakt niet uit of je gewoon foto’s van jezelf en je vrienden maakt of dat je foto’s maakt van prachtige landschappen of unieke dieren. In alle gevallen heb je een camera nodig. Zoek je daarom naar een nieuwe camera? Dan kan het dat je begint te twijfelen over welk model bij je past. Het aanbod is immers groot. Eén van de eerste vragen die je jezelf stelt is: “Wil ik een systeemcamera of een spiegelreflexcamera hebben?”. Nadat je deze vraag hebt beantwoord, kun je vervolgens kijken naar de specificaties van verschillende camera’s. Wil je graag een spiegelreflexcamera hebben voor beginners? Dan kun je kiezen voor de Nikon D3300. Doordat de camera compleet met een lens wordt geleverd, kun je meteen aan de slag gaan. Lees alles over deze spiegelreflexcamera voor beginners in onze uitgebreide recensie.

Voordat je een nieuw apparaat aanschaft, is het belangrijk om op zoek te gaan naar informatie over het desbetreffend apparaat. Echter, als je slechts informatie zoekt over de specificaties en functies, dan kun je er nog geen compleet beeld over vormen. Daarom vertellen wij je ook over de fabrikant. In het geval van de Nikon D3300 camera is de fabrikant Nikon. Dit bedrijf werd opgericht in 1917 en is sindsdien een topspeler op het gebied van fotografie. Zowel amateurs als professionals maken gebruik van dit wereldmerk. Als je graag een Nikon camera wil kopen, dan kun je kiezen voor camera’s in verschillende prijsklassen. Er is namelijk voor elk budget een geschikte camera. Bovendien zijn er verschillende soorten camera’s. Je kunt namelijk bij dit bedrijf terecht voor geavanceerde spiegelreflexcamera’s, maar ook compacte en kleine modellen; allemaal van topkwaliteit. Kies dus voor topkwaliteit en veel mogelijkheden en schaf de Nikon D3300 aan!

Review over de Nikon D3300

Ben je een beginnende fotograaf en wil je graag foto’s maken met een spiegelreflexcamera? Dan kies je voor de Nikon D3300. Dit model is perfect voor beginnende fotografen. Hij is namelijk een krachtige spiegelreflexcamera en beschikt over de nodige mogelijkheden om het fotograferen voor beginners te vergemakkelijken. Zo kun je gebruik maken van de hulpstand. In deze stand helpt het toestel je om goede foto’s te maken. Bovendien krijg je tips over hoe je de camera optimaal kunt instellen. Er wordt zelfs aan je geleerd hoe je foto’s het beste kunt retoucheren. Na verloop van tijd begin je er steeds meer plezier in te krijgen om foto’s te maken met de camera. Daarom probeer je steeds nieuwe instellingen uit. Misschien maak je zelfs foto’s op minder goed verlichte plekken. Dat is ook mogelijk met deze camera, omdat hij een beeldsensor van 24,2 megapixels heeft en een maximale ISO van 25.600.

Als je een echte fanaat bent, dan neem je je camera waarschijnlijk overal mee naartoe. Op die manier kom je namelijk veel fotomomenten tegen. Je kunt ook optimaal oefenen met de camera door hem in verschillende situaties te gebruiken. Woon je misschien een voetbalwedstrijd bij? Dan zijn er waarschijnlijk bepaalde actiemomenten die je graag wil vastleggen. Deze momenten kun je eenvoudig vastleggen met de Nikon D3300, omdat hij 5 beelden per seconde schiet. Je legt de spannende momenten dus op het juiste moment vast. Heb je naast fotografie ook ambities om te filmen? Dan is deze camera ook perfect. Hij bevat namelijk allerlei instellingen die het maken van filmpjes vergemakkelijkt. Na de aanschaf van deze camera kun je bovendien meteen aan de slag gaan, want je krijgt er een AF-P DX 18-55mm VR lens bij. Deze lens stelt snel en stil scherp en beschikt tevens over beeldstabilisatie.

Nikon D3300

Voordelen van de Nikon D3300

Over het algemeen, wanneer we informatie hebben vergaard over de specificaties en functies van een apparaat, trekken we meteen de conclusie of we hem willen kopen of niet. Echter, het is belangrijk om ook op zoek te gaan naar de mogelijke voordelen en nadelen die het apparaat met zich meebrengt. Op die manier krijg je er namelijk een compleet beeld over. Daarom vertellen wij je in deze recensie ook over de voordelen en nadelen van deze camera. We beginnen met de voordelen van de Nikon D3300:

 • Handige hulpstand
  Aan het begin van deze review hebben we je verteld dat deze camera perfect is voor beginnende fotografen. Eén van de redenen waarom hij zo goed past bij beginners, is omdat hij beschikt over een hulpstand. In deze stand leert de camera je hoe je in elke situatie goede foto’s kunt maken. Je krijgt dus tips over hoe je de camera het beste kunt instellen. Bovendien geeft deze stand je ook de nodige instructies op het gebied van het retoucheren van foto’s.
 • Hoge maximale ISO
  Voordat je met je zoektocht bent begonnen, heb je waarschijnlijk enigszins onderzoek gedaan over fotograferen met een spiegelreflexcamera. Je hebt dan vast wel gelezen over de gouden driehoek van belichting. Dit houdt in dat je tijdens het fotograferen rekening moet houden met het samenspel van je diafragma, sluitertijd en ISO lichtgevoeligheid. Je hebt waarschijnlijk ook gezien dat je in donkere situaties kunt schieten met een hoge ISO waarde. Deze camera beschikt over een hoge maximale ISO waarde, waardoor je ook in donkere situaties uit de hand kunt schieten.
 • Snelle acties vastleggen
  Het is met deze camera zelfs mogelijk om snelle acties vast te leggen. Hij beschikt namelijk over een hoog aantal afbeeldingen per seconde. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken dat je belangrijke momenten mist.

Nadelen van de Nikon D3300

Intussen hebben we je verteld over de specificaties, functies en voordelen van deze camera. We vinden het echter ook belangrijk om je informatie te geven over de mogelijke nadelen die deze camera met zich meebrengt. Op die manier kun je namelijk de voordelen tegen de nadelen afwegen om te concluderen of je de camera wil aanschaffen of niet. We houden je niet langer in de spanning en vertellen je nu over de eigenschappen van de Nikon D3300 die wellicht als minder prettig ervaren kunnen worden:

 • Geen kantelbaar scherm
  Als je een fotofanaat bent, heb je waarschijnlijk ook naar andere (professionele) fotografen gekeken terwijl zij hun werk deden. Je hebt dan misschien gezien dat het soms moeilijk is om in een bepaalde hoek foto’s te maken. Wat sommige fotografen in zo’n geval doen, is het scherm van hun camera kantelen. Dan krijgen ze de camera nog net in een moeilijke positie en kijken zij vanuit een andere hoek naar het scherm. In het geval van deze camera, heb je die mogelijkheid niet. De camera beschikt namelijk niet over een kantelbaar scherm, waar je eenvoudig vanuit een lastig standpunt mee kunt fotograferen.
 • Relatief licht
  Over het algemeen, zien personen het feit dat een camera licht is als een goed ding. Dat is het ook, maar afhankelijk van wat je er precies mee doet, kan een lichte camera juist minder voordelig zijn. Zo is deze camera een licht model. Hierdoor is het wat moeilijker om er met de vrije hand mee te filmen. Echter, dit probleem is eenvoudig opgelost als je gebruik maakt van een statief. Bovendien geeft deze camera je de mogelijkheid om te filmen met 60 fps op 1080p, dus je hebt slow motion opties. Dit is sowieso een handige eigenschap van de camera.

Conclusie van deze review over de Nikon D3300

We zijn aan het einde gekomen van onze review over de Nikon D3300. In deze recensie zijn we ingegaan op de specificaties, mogelijkheden, voordelen en nadelen van deze spiegelreflexcamera. Je bent zelfs meer te weten gekomen over de fabrikant van deze camera. Nu kun je dus gemakkelijk beslissen of dit apparaat je geld waard is. Zullen we nog even kijken naar de voordelen en de nadelen? We hebben onder andere gezien dat de camera perfect is voor beginners, omdat hij een hulpstand heeft. Deze hulpstand leert je niet alleen welke instellingen nodig zijn voor het maken van foto’s in verschillende situaties, maar ook hoe je foto’s kunt retoucheren. Daarnaast is het mogelijk om in donkere situaties uit de hand foto’s te maken, dankzij de hoge maximale ISO waarde. Je kunt tevens snelle acties trefzeker vastleggen dankzij het hoge aantal afbeeldingen per seconde.

We hebben teven gezien dat de camera relatief licht is, waardoor het uit de hand filmen wat lastiger gaat. Echter, het feit dat je met deze camera kunt filmen met 60 frames per seconde in 1080 pixels, maakt veel goed. Je hebt namelijk de mogelijkheid om in slow motion video’s te maken. Het feit dat het scherm niet kantelbaar is hoeft bovendien ook geen minpunt te zijn. Je kunt namelijk ook gewoon voor een ander standpunt kiezen om je foto’s of video’s te maken. Gezien de vele mogelijkheden en het gebruiksgemak vinden wij dat elke beginnende foto- en videograaf een Nikon D3300 in huis moet hebben!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>