Nilfisk Multi 20 Kopen? Neem de Review door!

Als je op zoek bent naar een stofzuiger om zowel droge als natte delen op te zuigen, dan is de Nilfisk Multi 20 een prima keus. Deze stofzuiger is ontworpen voor gebruik binnenshuis, maar je kunt hem ook gebruiken om bijvoorbeeld de binnenkant van je auto te stofzuigen. De stofzuiger is een alleskunner met een hoge zuigkracht. Hij is daarnaast zeer gebruiksvriendelijk.

De eerste Nilfisk stofzuiger werd in 1906 ontworpen. Voor die tijd was een stofzuiger een zeer modern apparaat. Het schoonmaken hoefde niet meer met borstels en bezems gedaan te worden. Na het eerste ontwerp heeft Nilfisk zich verder gespecialiseerd in het ontwikkelen van duurzame stofzuigers. Zij produceren nu industriële reinigingssystemen, waarmee je van alles kunt schoonmaken. Ook de stofzuigers voor thuisgebruik zijn van uitstekende kwaliteit. Maak je huis dus goed schoon en kies voor een stofzuiger van het merk Nilfisk.

Review over de Nilfisk Multi 20 stofzuiger

De Nilfisk Multi 20 is echt een alleskunner. Je kunt er natte en droge oppervlakken mee stofzuigen en hij zuigt zowel grof als fijn vuil op. Hij beschikt daarnaast over een ruim reservoir van 20 liter. Dus de deeltjes die je hebt opgezogen, vangt hij gemakkelijk op. Deze stofzuiger is bovendien voorzien van een blaasfunctie. Om van deze functie gebruik te maken, maak je de slang aan het eind van de stofzuiger los en steek je hem in een ander gat. Nu wordt er geen lucht opgezogen, maar lucht geblazen. Dit is ideaal om bijvoorbeeld je luchtbed op te blazen. Dankzij het push & clean systeem kun je met een druk op de knop het filter reinigen. De stofzuiger heeft een telescopische buis die hem ideaal maakt voor zowel lange als korte mensen. Een veelzijdig apparaat dus!

Deze stofzuiger beschikt ook over een snoerhaspel. Je kunt het snoer dus met een druk op de knop oprollen. Alleen de stekker is hierna nog te zien. Deze trek je bij de volgende schoonmaakbeurt gemakkelijk weer eruit. De bouwstofzuiger beschikt bovendien over een handige opbergplaats voor accessoires. Je kunt hierin bijvoorbeeld een borstel bewaren zodat je hem direct bij de hand hebt wanneer je stofzuigt.

Een andere functie die deze stofzuiger uniek maakt, is het stopcontact met een inschakelautomaat. Dit is ideaal voor bouwstofzuigers. Je kunt er dus eenvoudig elektrisch gereedschap op aansluiten. Tijdens het gebruik van het gereedschap, schakelt de stofzuiger automatisch in. De Nilfisk Multi 20 beschikt tevens over een beugel voor de slang en een speciale opbergmogelijkheid voor de buis.

Nilfisk Multi20

Voordelen van de Nilfisk Multi 20

Gezien de vele functies van de Nilfisk Multi 20, is hij een zeer veelzijdig en handig apparaat. Andere voordelen die hij met zich meebrengt zijn:

 • Groot reservoir van 20 liter
  Dankzij het groot reservoir kun je gedurende een langere tijd stofzuigen voordat je het reservoir hoeft te legen.
 • Filter voor zowel nat als droog vuil
  Bij veel stofzuigers die geschikt zijn voor natte en droge oppervlakken dien je het filter te verwisselen wanneer je overschakelt van nat naar droog of omgekeerd. Dit is niet het geval bij dit model. Het filter is namelijk geschikt voor zowel nat als droog vuil.
 • Geluid
  Deze stofzuiger is vergeleken met andere stofzuigers relatief stil met een geluidsniveau van 65 decibel.

Nadelen van de Nilfisk Multi 20

Aangezien de Nilfisk Multi 20 gepaard gaat met een aantal voordelen, vraag je je misschien af of er wel minpunten zijn. Wij zijn over het algemeen geen punten tegengekomen die zouden maken dat we niet voor dit model zouden kiezen. Er zijn echter wel enkele punten waarmee je rekening dient te houden als je voor dit model kiest:

 • Minder wendbaar
  Doordat dit apparaat 2 grote wielen en 2 zwenkwielen heeft is hij minder wendbaar dan modellen met 4 zwenkwielen. Echter, de verdeling van de wielen zorgt voor extra stevigheid bij de Multi 20 stofzuiger.
 • Vuil in de borstel
  Een ander punt dat je wellicht als minder prettig kunt ervaren is dat dit apparaat soms moeite heeft met het opzuigen van de laatste stofrestjes. Er blijft namelijk wat vuil in de borstel hangen.

Conclusie van onze review over de Nilfisk Multi 20

In deze review hebben we gekeken naar de functies van de Nilfisk Multi 20. Daarnaast hebben we ook de voor- en nadelen benoemd. De stofzuiger is een ware alleskunner. Door de extra stevigheid is hij weliswaar minder wendbaar dan andere modellen. Daarnaast kan er vuil in de borstel achterblijven. Echter, hij heeft een unieke blaasfunctie en is ideaal voor zowel natte als droge oppervlakken. Ook het filter hoeft niet verwisseld te worden als je van nat overgaat naar droog of andersom. Dit maakt de stofzuiger werkelijk enig in zijn soort. Als je dus op zoek bent naar een multifunctionele stofzuiger met topprestaties, die niet teveel geluid maakt, dan hoef je niet verder te zoeken. De Nilfisk Multi 20 is zeker een aanrader om binnenshuis, in je auto of op je werkplaats te stofzuigen.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>