Numatic HRP 201 Henry Plus Eco Kopen? Bekijk snel de Review!

Ken je de Numatic Henry stofzuiger al? Deze stofzuiger heeft een upgrade gekregen, namelijk de Numatic HRP 201 Henry Plus Eco. De Plus-versie van de stofzuiger beschikt over een High Efficiency motor, waardoor hij behoort tot energieklasse A. De zuinige prestaties gaan bovendien gepaard met een hoge zuigkracht. Ga je harde vloeren stofzuigen? Dan is deze stofzuiger ook ideaal. Gebruik hem met de combiborstel en ervaar de topprestaties op harde vloeren en laagpolig tapijt. Voor extra gebruiksgemak zitten de bedieningsschakelaars op de voorzijde van de stofzuiger.

Review Numatic HRP 201 Henry Plus Eco

De Numatic HRP 201 Henry Plus Eco is een vrolijke, duurzame stofzuiger. Dit ketelmodel verbruikt weinig energie en levert ook goede prestaties wanneer de stofzak bijna vol is. Hij beschikt bovendien over een turbo-stand die ideaal is voor het stofzuigen van een zwaardere vervuiling zoals zand. In deze stand heb je nog meer zuigkracht tot je beschikking. Een ander aspect dat deze stofzuiger een aanrader maakt is het lange snoer. Dit snoer is 12,5 meter lang, wat zorgt voor een groot actieradius.

Ga je op een zondagmorgen stofzuigen? Dan hoef je de overige leden van je gezin of de buren niet te storen, want de stofzuiger is relatief stil. Het geluidsniveau, het lange snoer en de handige parkeerstand zorgen er samen voor dat het stofzuigen een aangenaam klusje wordt.

De Numatic HRP 201 Henry Plus Eco maakt gebruik van HepaFlo stofzakken. Deze zakken in combinatie met het Trytex motorfilter optimaliseren de prestaties. Het fijn stof wordt namelijk samen met andere vervuiling vastgehouden in de ketel. Hierdoor komen de stofdeeltjes niet in de motor terecht. De stofzak heeft bovendien een inhoud van 9 liter, waardoor je de zakken niet steeds hoeft te vernieuwen. Het gebruik wordt dus wat voordeliger.

Deze stofzuiger is vervaardigd als ketelmodel, wat verwijst naar de cilindervormige behuizing. Het voordeel van een ketelmodel vergeleken met een sledemodel is dat de behuizing beschikt over een enorm groot filter. Hierdoor draait de motor minder hard dan de motor van een sledemodel en presteert de stofzuiger toch evengoed. Het stof blijft in een ketelmodel netjes in de stofzak en gaat niet voor het filter liggen.

Numatic HRP201 Henry Plus Eco

Voordelen van de Numatic HRP 201 Henry Plus Eco

Elk apparaat brengt voor- en nadelen met zich mee. De voordelen van de Numatic HRP 201 Henry Plus Eco zijn:

 • Grote stofzak
  Deze stofzuiger maakt gebruik van een grote stofzak met een inhoud van 9 liter. Je hoeft dus niet vaak stofzakken te verwisselen.
 • Stofzak hygiënisch verwijderen
  Wanneer je de stofzak moet vervangen, kun je deze hygiënisch en gemakkelijk verwijderen.
 • Lang snoer
  De stofzuiger beschikt over een snoer van 12,5 meter. Hierdoor heb je veel bewegingsvrijheid. Je hoeft bovendien niet vaak van stopcontact te wisselen.
 • Milieuvriendelijk
  Dit apparaat scoort energieklasse A en is dus energiezuinig. Hij is daarnaast ook milieuvriendelijk.

Nadelen van de Numatic HRP 201 Henry Plus Eco

Kies je voor de Numatic HRP 201 Henry Plus Eco stofzuiger, dan dien je rekening te houden met de volgende punten:

 • Ronde vorm
  Deze stofzuiger heeft een ronde vorm, wat maakt dat hij iets meer ruimte in beslag neemt dan zijn rechthoekige soortgenoten.
 • Gewicht
  Ben je van plan om met de stofzuiger de trap op en af te gaan? Dan kun je het gewicht als minpunt ervaren. De stofzuiger weegt namelijk 10,2 kg.
 • Opzetstukken apart bewaren
  De stofzuiger beschikt niet over een apart compartiment waarin je de opzetstukken kunt bewaren. Je hebt de verschillende mondstukken dus niet meteen binnen handbereik. Hierdoor kun je het als minder prettig ervaren dat je de opzetstukken bijvoorbeeld uit de gangkast moet halen voordat je ze aan de machine kunt bevestigen.

Conclusie van de review over de Numatic HRP 201 Henry Plus Eco

De Numatic HRP 201 Henry Plus Eco is een stofzuiger met een ketelmodel. Dit model brengt een aantal voordelen met zich mee vergeleken met sledemodel stofzuigers. Daarnaast is de Henry Plus milieuvriendelijk en hij beschikt over een lang snoer voor meer bewegingsvrijheid en een grote stofzak die je niet snel hoeft te vervangen. Wanneer het wel tijd wordt om de stofzak te vervangen, dan kun je deze hygiënisch en gemakkelijk verwijderen. Het gewicht kan tegenvallen als je een trap op en af moet gaan en de ronde vorm maakt dat hij meer ruimte in beslag neemt om op te bergen. Daarnaast moet je de opzetstukken apart bewaren. Als je voldoende ruimte beschikbaar hebt om de stofzuiger en zijn opzetstukken op te bergen, kies dan zeker voor de Numatic HRP 201 Henry Plus Eco stofzuiger. Hij heeft een hoge zuigkracht en is milieuvriendelijk!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>