Oculus Rift Kopen? Lees Onze Review!

Het uitkiezen van de ideale VR bril heeft te maken met verschillende factoren. Je kunt onder andere kijken naar het apparaat waar de bril mee werkt. Denk er bijvoorbeeld aan dat je je VR bril koppelt aan je smartphone. Er zijn daarnaast ook modellen die werken met computers. Hierbij kun je denken aan zowel desktop computers als laptops. Echter, sommige varianten werken zelfs op zichzelf. Dit betekent dat er geen extra apparaat nodig is om de VR bril te gebruiken. Andere factoren waar je op kunt letten zijn de mate van bewegingsvrijheid en hoeveel graden beeld wordt ondersteund. Bij de betere brillen kun je zelfs interacteren met de objecten in de virtuele wereld. Wil jij niet alleen een bril hebben om daarna nog andere accessoires aan te moeten schaffen? Dan kun je kiezen voor een compleet pakket. Denk bijvoorbeeld aan het basispakket van de Oculus Rift. Ontdek de VR wereld!

Zoals je waarschijnlijk al vermoedde, vertellen we je in deze recensie over de Oculus Rift. Hierbij gaan we in op de mogelijkheden die hij met zich meebrengt. We vertellen je daarnaast over de unieke specificaties van de VR bril. Omdat we het belangrijk vinden dat je een compleet beeld hebt van de VR bril voordat je hem aanschaft, zullen we je zelfs vertellen over de mogelijke voordelen en nadelen van dit model. Nu vertellen we je echter eerst over het bedrijf dat deze bril en de accessoires heeft ontworpen. Hier verwijzen we dus naar Oculus VR, ook wel bekend als Oculus. Dit Amerikaans bedrijf werd in 2012 opgericht en specialiseert zich in de virtuele werkelijkheid en aanverwante technologie. Daarom vervaardigen zij ook de producten die hierbij horen. Er wordt hard gewerkt aan innovatie en topkwaliteit. Wil je de virtuele wereld in stijl ontdekken? Kies dan voor de Oculus Rift!

Review over de Oculus Rift

Als we ingaan op een basispakket, dan is het belangrijk om te vertellen welke accessoires er allemaal in zitten. In het geval van de Oculus Rift krijg je behalve de VR bril zelf ook nog 2 Touch controllers. Het pakket bestaat daarnaast onder andere uit 2 sensoren, een polsbandje en diverse games. Je kunt dus meteen na de aanschaf van dit pakket aan de slag gaan. Op die manier ontdek je de virtuele wereld echt in stijl. Als je kijkt naar de accessoires in het pakket, dan begrijp je meteen waarvoor de bril dient. Van de controllers weet je ook dat ze dienen om spullen bijvoorbeeld op te pakken in de virtuele wereld. Misschien vraag je je echter af waarvoor de sensoren dienen. Deze sensoren volgen bewegingen. Hierbij gaat het om de bewegingen van de headset en ook die van de controller. Alle bewegingen worden in 3D gevolgd!

Nu ben je vast wel enthousiast geworden om meer te weten te komen over deze VR bril. Als je de Oculus Rift gebruikt, dan word je ondergedompeld in een virtuele wereld. De interactie met virtuele objecten en eventuele vijanden die je tegenkomt wordt tevens op een natuurlijke wijze gevolgd, dankzij de controllers. Misschien heb je ervoor gekozen om een spel te spelen dat met oorlog te maken heeft. Als dat het geval is, is het belangrijk dat je snel kunt grijpen naar een virtuele granaat. Je wil de oorlog immers overleven. Maak dus in de echte wereld een gooiende beweging nadat je een granaat hebt opgepakt en zie hoe je beweging op de voet wordt gevolgd in de virtuele wereld. Je vergeet bijna dat je een controller in je handen hebt. We hebben je nog niet verteld hoe deze bril precies werkt. Dit model koppel je aan een krachtige computer.

Oculus Rift

Voordelen van de Oculus Rift

Bij het lezen van een recensie kom je veel te weten over het desbetreffend product. Daarom vertellen wij je over alle belangrijke eigenschappen van deze VR bril en de bijbehorende accessoires. We vinden het tevens belangrijk om je op de hoogte te stellen van eventuele voordelen en nadelen die met de bril gepaard gaan. Eerst vertellen we je over de voordelen van de Oculus Rift:

 • Virtueel, maar net echt
  Wanneer je een VR bril opdoet, verwacht je een nieuwe wereld in te duiken. Afhankelijk van wie je bent, kan het dat je hoge verwachtingen hebt. Als je dit pakket aanschaft, hoef je je geen zorgen te maken over een lage beeldkwaliteit. Er is namelijk gezorgd voor een resolutie van maar liefst 2160 x 1200 pixels. Dit betekent dat je je weliswaar bevindt in een virtuele wereld, maar je bijna vergeet dat die wereld niet echt is. De resolutie werkt namelijk samen met een verversingssnelheid van 90 Hz, waardoor de VR wereld super reëel lijkt.
 • Geen storende dode hoeken
  Sommigen van ons hebben al eerder gebruik gemaakt van een VR bril en eventuele bijbehorende accessoires. Als je zo iemand bent, dan heb je misschien één van de eerste VR brillen uitgeprobeerd. Bij de oudere, minder geavanceerde varianten was het soms zo dat je last kreeg van dode hoeken. Dit probleem behoort echter tot het verleden als je deze VR bril gebruikt. Er is namelijk gezorgd voor een gezichtsveld van 110 graden, dus je hebt geen last van storende dode hoeken.
 • Aanpasbare hoofdband
  Duik je eenmaal in de virtuele realiteit, dan blijf je daar waarschijnlijk een tijdje. Je wil deze wereld immers optimaal bezichtigen. Daarom is het belangrijk dat de hoofdband comfortabel zit. Bij deze bril is de hoofdband aanpasbaar. Zo ook de afstand tussen de ogen en het scherm.

Nadelen van de Oculus Rift

We hebben je intussen verteld over de voordelen die deze VR bril mogelijkerwijs met zich meebrengt. Als je een compleet beeld wil vormen over dit pakket, dan is het belangrijk dat je ook op de hoogte bent van de eigenschappen aan de keerzijde van de medaille. Hier verwijzen we dus naar de eigenschappen die je wellicht als minder prettig kunt ervaren. Je kunt op die manier namelijk de voordelen tegen de nadelen afwegen om te beslissen of de bril bij je past of niet. We houden je niet langer in de spanning en vertellen je nu over de mogelijke nadelen van de Oculus Rift:

 • Alleen voor een krachtige computer
  Door deze recensie te lezen ben je erachter gekomen dat deze VR bril wordt gebruikt met een computer. Je kunt zelf beslissen of je een desktop computer of juist een laptop gebruikt. Echter, voor een goede werking, heb je een grafisch krachtige computer nodig. Het is namelijk wel mogelijk om een computer te gebruiken met lagere specificaties, maar een dergelijk apparaat kan wellicht problemen opleveren wanneer je zwaardere games wil spelen. Wil je een optimale werking hebben? Dan houd je rekening met minimum een Intel Core i5-4590 of snellere processor, een NVIDIA GTX 1060 of snellere videokaart, een RAM geheugen van 8 GB of meer en minimaal 3 vrije USB-poorten, waarvan ten minste 2 USB 3.0 poorten zijn.
 • Prijs bij losse aanschaf
  In deze review zijn we ingegaan op het volledige basispakket van de VR bril. Echter, je kunt de bril ook apart aanschaffen. Dit betekent sowieso dat je de andere accessoires ook los koopt. Het is echter beter om het volledig basispakket aan te schaffen. De prijs kan namelijk, in vergelijking met andere VR brillen, oplopen als je de verschillende accessoires los koopt.

Conclusie van de review over de Oculus Rift

We zijn aan het einde gekomen van deze review over de Oculus Rift. In dit artikel hebben we je laten zien welke mogelijkheden je hebt wanneer je de VR bril aanschaft. We hebben je ook verteld dat je het liefst het basispakket kunt aanschaffen in plaats van de bril alleen, omdat dat voordeliger is. Je hebt tevens veel meer mogelijkheden wanneer je het hele pakket koopt. Daarnaast heb je gezien dat je in een nieuwe, spannende wereld stapt als je de VR bril op hebt. Hij heeft namelijk een hoge resolutie en verversingssnelheid, waardoor je wellicht vergeet dat je in een virtuele wereld bent. Het gezichtsveld van 110 graden en de aanpasbare hoofdband dragen daarnaast bij aan een unieke, geweldige ervaring. Houd wel rekening met de minimum specificaties van je pc voor een optimale werking en schaf snel de Oculus Rift aan!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>