Olympus Tough TG-4 Kopen? Bekijk de Review!

Als je op zoek bent naar een duurzame onderwatercamera, dan is de Olympus Tough TG-4 ideaal voor jou. Deze camera is behalve waterbestendig ook stof- en schokbestendig. Hierdoor kun je als avontuurlijk persoon deze robuuste camera in elke weersomstandigheid gebruiken. Alvorens je een camera koopt, is het uiteraard belangrijk om ook informatie te hebben over de overige functies en het ontwerp van de camera.

De functies en het ontwerp van de Olympus Tough TG-4

De Olympus Tough TG-4 is een 16 megapixel camera met ingebouwde WiFi en RAW-ondersteuning. Deze camera heeft een afmeting van 11,15 x 6,59 x 3,12 cm en weegt 247 gram. Dankzij het gewicht en het kleine formaat kun je hem dus gemakkelijk overal naartoe meenemen. Het brandpuntafstand van de camera is 25-100 mm. De Olympus Tough TG-4 beschikt daarnaast over een maximaal diafragma van f/2-4,8, een ISO-waarde van 100 – 6400 en 4x optische zoom. Als je behalve foto’s ook video-opnames wilt maken, dan is het interessant om te weten dat de camera 240 foto’s per seconde kan maken in Full HD videokwaliteit.

Olympus Tough TG4

De voordelen van de Olympus Tough TG-4

Wellicht kun je aan de hand van de bovenstaande gegevens al nagaan of de Olympus Tough TG-4 dé camera voor je is. Om je keuze wat te vergemakkelijken, kun je ook in het kort lezen over de voor- en nadelen van de Tough TG-4. De voordelen zijn onder andere dat de camera een brede f/2 lens heeft en dat deze ideaal is voor het maken van actiefoto’s en video’s vanwege het feit dat hij waterbestendig is tot 15 m en ook beschermd is tegen druk, stof, impact en vorst. Een ander aspect dat de camera ideaal maakt voor actieshots is de snelle autofocus. Voor het optimaal kunnen bewerken van je foto’s en video’s maak je opnames in RAW-format. De Olympus Tough TG-4 met ingebouwde GPS en WiFi werkt bovendien met conversielenzen en macrolicht-accessoires.

Olympus Tough TG-4: de nadelen

Elk apparaat heeft behalve voordelen ook enkele nadelen. Hoewel er vrijwel geen minpunten zijn bij de Olympus Tough TG-4 is het belangrijk te weten dat hij een kort zoombereik heeft. De lens maakt daarnaast relatief veel geluid, waardoor het opgenomen geluid bij je videobeelden in gedrang kan komen. Een ander punt waarmee je rekening dient te houden is dat foto’s die in JPG-format zijn maakt, een betere output konden hebben. Dit is een kleine beperking van de camera. Echter, dit probleem kun je verhelpen door opnames in RAW-format te maken.

Conclusie

De Olympus Tough TG-4 is een robuuste camera voor elke weersomstandigheid. Hij heeft de mogelijkheid om in RAW-formaat te fotograferen zodat je de foto’s daarna optimaal kunt bewerken. Ondanks het beperkt optisch zoombereik en het geluid van de lens bij het opnemen van video’s is de Olympus Tough TG-4 zeker een aanrader. Probeer hem zelf ook uit!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>