Omron BF511 Kopen? Bekijk snel de Review!

Ben je een fanatieke sporter en vind je het belangrijk om regelmatig een grondige lichaamsanalyse uit te voeren? Dan kun je kiezen voor de Omron BF511. Deze weegschaal beschikt over zowel hand- als voetsensoren en analyseert hierdoor met gemak verschillende aspecten die bepalend zijn voor je gezondheid. Je krijgt namelijk uitgebreide informatie over onder andere je buikvet, gewicht en zelfs spiermassa. De gegevens die door dit apparaat worden geanalyseerd zijn nauwkeurig, dankzij de extra sensoren waarover deze weegschaal beschikt. De weegschaal beschikt namelijk over meer sensoren dan andere personenweegschalen in een dergelijke prijsklasse. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van je gezondheidssituatie. Daarom haal je deze weegschaal in huis.

Omron is een Japans bedrijf dat zich specialiseert in de industriële automatisering. Deze fabrikant specialiseert zich ook in de gezondheidstechnologie. Zij leveren zelfs apparatuur aan medische centra en ziekenhuizen. Echter, zij vervaardigen ook producten voor de particuliere markt. Je kunt dus ook bij dit bedrijf terecht voor apparaten die je helpen om je gezondheid in de gaten te houden. Denk aan bijvoorbeeld weegschalen en thermometers. Je kunt bij dit bedrijf echter ook terecht voor bloeddruk- en suikermeters. Wees te allen tijde op de hoogte van je gezondheid en haal een Omron gezondheidsapparaat in huis.

Review over de Omron BF511

Vind je het niet genoeg om alleen je gewicht te meten? Dan kun je het liefst een weegschaal aanschaffen waarmee je ook andere gezondheidsaspecten kunt meten. Denk bijvoorbeeld aan de Omron BF511. Als je een meting uitvoert met dit apparaat, dan krijg je een gedetailleerde en nauwkeurige lichaamsanalyse. Dit komt doordat de weegschaal beschikt over hoogwaardige hand- en voetsensoren. De metingen van deze weegschaal vinden plaats doordat de weegschaal kleine stroomstoten door je lichaam zendt. Deze stroomstoten zorgen ervoor dat je gewicht, spiermassa, BMI, buikvet en vetpercentage nauwkeurig gemeten kunnen worden. De weegschaal is ook in staat om je caloriebehoefte bij rust of in bij activatie te berekenen.

Een andere handige eigenschap van deze weegschaal is dat hij je niet beperkt tot het meten van de gezondheidsparameters van slechts 1 persoon. Dit is bij sommige geavanceerde weegschalen wel het geval. Je kunt bij zulke weegschalen je voortgang niet in de gaten houden. Dit komt doordat er steeds een andere meting wordt uitgevoerd, die niet wordt opgeslagen. Op deze slimme weegschaal van Omron kun je maar liefst 14 gebruikersprofielen instellen. Hierdoor houd je dus gemakkelijk de gezondheidsvoortgang van je hele gezin en misschien zelfs een paar vrienden bij.

Het is belangrijk om een goed evenwicht te hebben tussen vet, energie en calorieën om te zorgen voor een goede gezondheid. Met de juiste informatie en een beetje ondersteuning is het gelukkig gemakkelijk om je gezondheid op peil te houden. Daarom meet je met de Omron BF511 keer op keer de verschillende waardes door gebruik te maken van de 8 sensoren aan handen en voeten. Hierdoor weet je waarop je moet letten en waaraan je moet werken. Zelfs de spieren die aan het skelet gehecht zijn en die ervoor zorgen dat het lichaam kan bewegen worden geanalyseerd.

Voordelen van de Omron BF511

Ben je van plan om een nieuwe weegschaal of een ander apparaat of product in huis te halen? Dan is het belangrijk om eerst na te gaan over welke eigenschappen het desbetreffend product beschikt. Wanneer je beschikt over deze informatie en je ook de voor- en nadelen tegen elkaar hebt afgewogen, dan kun je beslissen of je het artikel in huis wil halen. Wij voorzien je van alle nodige informatie om te beslissen of de Omron BF511 perfect voor jou is. Lees snel verder om achter de voordelen van dit apparaat te komen:

 • Meerdere metingen
  Voorheen kon een weegschaal alleen het gewicht meten. De technologie is nu echter een stapje verder. Daarom bestaan er tegenwoordig slimme weegschalen zoals model BF511 van Omron. Deze weegschaal voert meerdere metingen uit zodat je een zo compleet mogelijk beeld krijgt van je gezondheidstoestand. Je kunt met dit apparaat namelijk je gewicht, vetpercentage, spiermassa, buikvet en vetpercentage meten.
 • De caloriebehoefte meten
  We zijn allemaal anders en ons lichaam is op een andere manier samengesteld. Daarom is het belangrijk om voor een gezonde levensstijl na te gaan aan hoeveel calorieën je lichaam behoefte heeft. Deze weegschaal meet hoeveel calorieën je per dag in rust nodig hebt en je caloriebehoefte per dag in een actieve situatie.
 • BMI meting
  Er is ook een belangrijke verhouding tussen je gewicht en je lengte. Een langer persoon mag bijvoorbeeld meer wegen dan een korter persoon. Om exact te weten of je gewicht goed in verhouding is met je lengte, meet je jouw BMI. Ook deze meting voert de Omron weegschaal uit.
 • Metingen via de hand
  De BF511 weegschaal beschikt over zowel hand- als voetsensoren. Omdat deze weegschaal ook metingen via de hand uitvoert, zijn de metingen nauwkeuriger.

Nadelen van de Omron BF511

Wanneer je de voordelen van een apparaat in kaart brengt, is het ook belangrijk om na te gaan welke mogelijke nadelen hij met zich meebrengt. Je hebt dan een volledig beeld over het apparaat en kunt een goed geïnformeerde keus maken. We hebben daarom de punten van de Omron BF511, die je mogelijkerwijs als minder prettig kunt ervaren, voor je opgesomd:

 • Beperkte meting
  Hoewel veel gezondheidsparameters door dit apparaat worden gemeten, heeft hij toch enkele beperkingen. De weegschaal kan namelijk je botmassa en vochtgehalte niet meten.
 • Geen analysesoftware
  Sommige weegschalen beschikken over analysesoftware die ervoor zorgt dat je de voortgang van je gezondheidsaspecten op de computer kunt volgen. Dit model beschikt echter niet over analysesoftware. Je kunt je meetresultaten dus niet inzien op je laptop of smartphone. Hierdoor kun je ook geen persoonlijke doelen stellen via je pc of smartphone.

Conclusie van de review over de Omron BF511

Je hebt in deze recensie gelezen over de eigenschappen van deze weegschaal die hem onderscheiden van andere modellen. Ook heb je gezien welke voordelen hij met zich meebrengt en welke aspecten je wellicht als minder prettig kunt ervaren. Met deze informatie kun je zelf beslissen of dit apparaat perfect bij je past. Dankzij de vele en nauwkeurige analyses, vinden wij dat de Omron BF511 een must-have is voor iedereen die graag een gedetailleerd beeld wil hebben van zijn of haar gezondheidsvoortgang.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>