De Omron M3 Kopen? Bekijk onze Review!

Vind je het niet leuk om steeds je huisarts te moeten bezoeken om je bloeddruk te meten? Er is een oplossing hiervoor. Je kunt namelijk zelf en in eigen huis je bloeddruk meten. Dit doe je door een bloeddrukmeter aan te schaffen. Kennen wij een goed model? Ja natuurlijk! Kies voor de Omron M3 om zelf en nauwkeurig je bloeddruk te meten. De nauwkeurige metingen vinden plaats doordat dit apparaat je precies aangeeft wat nodig is voor een betrouwbaar resultaat. Je krijgt bijvoorbeeld al bij het omdoen van de manchet een melding als hij niet helemaal goed is bevestigd. Meet je bloeddruk gemakkelijk thuis door deze bloeddrukmeter te gebruiken.

Omron heeft als missie om de kwaliteit van het leven te verbeteren en om bij te dragen aan een betere samenleving. Om dit doel te bereiken, focust de fabrikant zich op innovatie, die gebaseerd is op maatschappelijke behoeften. Er vindt bij hen bovendien continue verbetering plaats, waardoor je kunt rekenen op betrouwbare en duurzame apparaten. Bij deze fabrikant kun je bovendien terecht voor verschillende productsoorten. Denk bijvoorbeeld aan meetinstrumenten zoals bloeddrukmeters of thermometers en gewichtscontroleproducten zoals slimme weegschalen. Het doet er niet toe voor welke productsoort je kiest, want bij Omron ben je gegarandeerd van betrouwbare resultaten.

Review over de Omron M3

Als je kiest voor de Omron M3 bloeddrukmeter, dan ben je verzekerd van betrouwbare resultaten. Dit apparaat begeleid je namelijk zodat je geen fouten maakt tijdens het meten van je bloeddruk. Denk er bijvoorbeeld aan dat hij je een melding geeft wanneer de manchet niet helemaal goed is bevestigd. Dit is niet de enige melding die je krijgt. Als je bijvoorbeeld een onregelmatige hartslag hebt tijdens het meten, dan geeft de bloeddrukmeter je ook een foutmelding. Zelfs als je teveel beweegt tijdens het uitvoeren van de meting, wordt dat aangegeven. Denk er bijvoorbeeld aan dat je je zorgen maakt over je bloeddruk. Dan kan het dat je onrustig wordt tijdens het meten hiervan. De inwendige onrustigheid kan ervoor zorgen dat je ook teveel beweegt tijdens het uitvoeren van de meting. Om een verkeerde meting te voorkomen, laat de meter je tijdig weten wat er aan de hand is.

Door op tijd te weten wanneer er iets niet juist is, voorkom je verkeerde metingen. Het correct meten van de waarde is van essentieel belang. Echter, bij het ontwerpen van de Omron M3 is er ook gedacht aan comfort. Als de manchet namelijk comfortabel om je arm zit, dan is de kans dat je vaker metingen ermee uitvoert groter. Dit begrijpt Omron ook. Om het verloop van je bloeddruk te monitoren is het namelijk belangrijk dat je regelmatig een controle uitvoert. Daarom wordt dit apparaat geleverd met Intelli Wrap Cuff technologie. Deze technologie zorgt voor 360 graden nauwkeurigheid. Hierdoor vindt elke meting accuraat plaats, ongeacht de plaatsing van je arm. De bloeddrukmeter is zelfs voorzien van een snelle aanduiding van een te hoge bloeddruk. Wanneer het rode LED lampje gaat branden, dan betekent dit dat de meting hoger was dan de normale waarde.

Omron M3

Voordelen van de Omron M3

Heb je de unieke eigenschappen van deze bloeddrukmeter gelezen en weet je toch nog niet of hij bij je past? Dan raden wij je aan om ook de voor- en nadelen van dit apparaat te lezen. Door de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen, kun je zelf beslissen of hij je geld waard is. We gaan eerst in op de voordelen die de Omron M3 bloeddrukmeter met zich meebrengt:

 • Nauwkeurige meting
  Heb je het weleens meegemaakt? Je meet thuis je bloeddruk en vervolgens zie je een andere waarde wanneer je huisarts de meting uitvoert. Dit is toch super vervelend? Daarom is het belangrijk dat je eigen bloeddrukmeter een even goede werking heeft als die van de arts. Dit is zeker het geval wanneer je de M3 in huis hebt. Dit apparaat meet namelijk nauwkeurig en is klinisch gevalideerd.
 • Geheugenfunctie
  Om het verloop van je bloeddruk te kunnen volgen, is het altijd handig als je bloeddrukmeter beschikt over een geheugenfunctie. Je kunt met deze informatie kijken of je inspanningen goede resultaten met zich meebrengen. Deze bloeddrukmeter beschikt over een geheugenfunctie die 60 meetresultaten voor 2 personen onthoudt.
 • Meldingen weergeven
  Deze bloeddrukmeter laat je weten als er mogelijkerwijs een verkeerd resultaat getoond kan worden. Als je bijvoorbeeld teveel beweegt, waardoor een nauwkeurig resultaat niet mogelijk is, dan krijg je een melding. Je krijgt ook een melding wanneer de manchet niet helemaal goed bevestigd is.
 • Onregelmatige hartslag detecteren
  Een onregelmatige hartslag kan ook zorgen voor een onnauwkeurige meting. Daarom wordt dit, zodra hij is gedetecteerd op deze bloeddrukmeter, weergegeven op het lcd-display.
 • Gemiddelde waarde
  Voor het controleren van het verloop, beschikt de bloeddrukmeter over een speciale functie. Hij berekent namelijk de gemiddelde waarde over de laatste 3 metingen. Hierdoor krijg je een nog betrouwbaarder resultaat.

Nadelen van de Omron M3

Elk apparaat heeft sterke en zwakke eigenschappen. Om een compleet beeld te vormen over deze bloeddrukmeter, ga je daarom op zoek naar zowel de voor- als nadelen. We hebben je al verteld over de voordelen van deze bloeddrukmeter. Het is nu onze taak om je over de nadelen van de Omron M3 te vertellen:

 • Geen spraakfunctie
  Sommige apparaten beschikken over een spraakfunctie. Hierdoor kunnen ze op een zeer gebruiksvriendelijke manier de gewenste parameter meten. De M3 bloeddrukmeter beschikt echter niet over deze functie. Dit kun je wellicht als minder prettig ervaren als je niet met de knopjes wil werken.
 • Geen verlicht scherm
  Als je graag je metingen in het donker uitvoert, dan is een verlicht scherm nodig. Sommige bloeddrukmeters beschikken over een verlicht scherm, maar dit model van Omron niet. Je kunt dit feit wellicht als een minpunt zien.

Conclusie van de review over de Omron M3

Als je de Omron M3 in huis haalt, dan ben je verzekerd van nauwkeurige metingen. Daarnaast is dit apparaat voorzien van een geheugenfunctie en een gemiddelde waarde berekening. Deze zorgen er beiden voor dat je het verloop van je bloeddruk op de voet kunt volgen. Het apparaat doet er ook alles aan om onnauwkeurige metingen te voorkomen. Daarom krijg je een melding als een bepaald aspect dreigt de nauwkeurigheid van de meting in gevaar te brengen. Hoewel deze bloeddrukmeter niet over een verlicht scherm of een spraakfunctie beschikt, vinden wij hem zeker een aanrader. Schaf hem daarom snel aan!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>