De Optoma HD141X Beamer Kopen? Bekijk Onze Review!

Wil je graag een beamer aanschaffen? Dan is het belangrijk om rekening te houden met je gebruiksdoel en eventuele gewenste specificaties. Zo kun je bijvoorbeeld kijken naar de lichtopbrengst. Deze waarde geeft aan hoe helder je projectie is. Aangezien je verschillende beelden zal bekijken met de beamer, kijk je ook naar de resolutie. Het is tevens belangrijk om na te gaan voor welke gebruikssituaties een beamer is ontworpen. Er zijn namelijk beamers die ideaal zijn voor het geven van presentaties in grote zalen, maar je kunt ook kiezen voor een beamer om mee te gamen. Hier gaat het eigenlijk voornamelijk om de hoeveelheid licht die de beamer produceert. In sommige gevallen wordt er ook naar het gewicht gekeken. Wil je met jouw beamer een thuisbioscoop creëren? Dan is het handig om voor een Full HD beamer met een hoog contrast te kiezen. Wij raden daarom de Optoma HD141X aan.

In deze review vertellen we je over alle noemenswaardige eigenschappen van de Optoma HD141X beamer. We zullen je onder andere vertellen welke mogelijkheden hij met zich meebrengt en met welke voordelen en nadelen er rekening gehouden moet worden. Echter, voordat we ingaan op de eigenschappen van de beamer zelf, willen we je eerst wat meer vertellen over de fabrikant die deze beamer heeft ontworpen. Het gaat hier dus om de fabrikant Optoma. Deze fabrikant heeft zich gespecialiseerd in het vervaardigen van beamers. Daarom kun je met hun apparaten films en games op een nieuwe manier beleven. Er wordt immers gezorgd voor perfectie in projectie. Veel projectors die deze fabrikant ontwikkelt, beschikken over de short-throw technologie. Hierdoor hoef je de beamer niet ver van de muur te zetten om te genieten van een gigantisch beeld. Er wordt tevens gezorgd voor een superieure kwaliteit. Schaf dus snel de hoogwaardige Optoma HD141X aan!

Review over de Optoma HD141X

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe beamer, dan is het de bedoeling dat het apparaat je prachtige, grote beelden laat zien. Het maakt dan nog niet uit wat je precies met de beamer wil doen. Natuurlijk weten we ook dat elke beamer verschilt. Daarom is het handig om naar de mogelijkheden en toepassingsgebieden van verschillende modellen te kijken. In het geval van de Optoma HD141X zien we dat hij een resolutie heeft van 1920 x 1080 pixels. Dit betekent dat je kunt genieten van prachtige beelden. Aan het begin van deze recensie vertelden we je dat je deze beamer kunt gebruiken om een thuisbioscoop te creëren. Deze mogelijkheid heb je vanwege de Full HD resolutie. Het hoog contrast en het feit dat je de film of het programma in het groot kunt bekijken dragen hier ook aan bij. Zelfs de kleinste details worden scherp weergegeven door deze beamer!

Bij daglicht films projecteren? Dat kan met deze beamer. Hij heeft namelijk een lichtopbrengst van 3000 ANSI lumen. Dit betekent dat de Optoma HD141X voor genoeg licht zorgt zodat je gerust in daglicht naar de geprojecteerde beelden kunt kijken. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je alle gordijnen dicht moet doen wanneer je de beamer aanzet. Ook bij daglicht levert de contrastratio van deze beamer een bijdrage. Er is namelijk sprake van een contrastratio van 23.000:1, wat betekent dat lichte scenes helder en duidelijk worden weergegeven terwijl er bij de donkere scenes diepe zwartwaarden worden getoond. Ben je een 3D liefhebber? Dan hebben we goed nieuws voor je. Deze beamer projecteert namelijk 3D beelden direct vanaf een Blu-ray speler. De mogelijkheden lijken wel eindeloos, want je kunt zelfs je telefoon of tablet via de MHL-aansluiting koppelen aan de beamer om alles op het grote scherm te bekijken.

Optoma HD141X

Voordelen van de Optoma HD141X

Voordat je ertoe overgaat om deze beamer te kopen, is het belangrijk dat je op de hoogte bent van alle noemenswaardige eigenschappen. Daarom hebben we je intussen verteld over de unieke functies en specificaties. Echter, het is ook belangrijk om op de hoogte te zijn van eventuele voordelen en nadelen. Daarom vertellen we je nu over de voordelen die de Optoma HD141X met zich meebrengt:

 • Alle details duidelijk zichtbaar
  Wanneer je bijvoorbeeld naar je favoriete film kijkt, dan wil je geen enkel detail missen. Dit geldt ook voor het kijken naar een spannende wedstrijd. Daarom is het belangrijk om naar de resolutie van de beamer te kijken. Als we kijken naar deze beamer, dan zien we dat hij een Full HD resolutie heeft. Hierdoor zijn zelfs de kleinste details van het beeld duidelijk zichtbaar. Wanneer je dus een film, serie of programma projecteert met de beamer, dan ga je helemaal op in het beeld.
 • Verschillende mogelijkheden
  Deze beamer brengt enorm veel mogelijkheden met zich mee. Zo kun je hem net zoals de meeste beamers koppelen aan je pc en van daaruit het gewenste beeld projecteren. Echter, je kunt deze beamer ook koppelen aan een Blu-ray speler om 3D beelden direct vanaf de Blu-ray speler te projecteren. Daarnaast heb je nog een mogelijkheid. Je kunt namelijk films of foto’s die op je telefoon of tablet staan projecteren met de beamer. Dit doe je door je tablet of smartphone via de MHL-aansluiting te koppelen aan de beamer.
 • Ook bij daglicht
  Over het algemeen hebben we bij het horen van het woord “thuisbioscoop” meteen een filmavond in gedachten. Echter, hoe zit het dan met overdag? Als je deze beamer in huis hebt, dan kun je ook overdag genieten van prachtige beelden. De beamer heeft namelijk een lichtopbrengst van 3000 ANSI lumen.

Nadelen van de Optoma HD141X

We hebben je intussen verteld over de voordelen die deze beamer met zich meebrengt. Wil je ook weten met welke nadelen je rekening moet houden? Dan hoef je niet verder te zoeken. Wij zijn namelijk ook voor je op zoek gegaan naar de eigenschappen die je wellicht als minder prettig zal ervaren. Dit hebben we gedaan, omdat we willen dat je een goed geïnformeerde keus maakt. De eigenschappen van de Optoma HD141X die wellicht als minder prettig ervaren kunnen worden zijn:

 • Geen VGA
  Als je een beamer wil aansluiten op je computer, dan is het belangrijk om te kijken naar de aansluitingsmogelijkheden die de beamer met zich meebrengt. Natuurlijk kijk je ook naar de aansluitingsmogelijkheden die je computer ondersteunt. Als je een fan bent van een verbinding door middel van een VGA-kabel, dan kan het feit dat deze beamer geen VGA-poort heeft wellicht tegenvallen. Wanneer je de beamer op je computer wil aansluiten is het dus belangrijk dat je gebruik maakt van een HDMI-aansluiting.
 • Geen short throw
  Heb je niet veel ruimte in de kamer waar je de beamer wil gebruiken, dan is het handig als je een short throw beamer hebt. Een dergelijke beamer kun je namelijk op slechts 1 meter van de muur zetten. In het geval van deze beamer is het belangrijk dat je hem wat verder van de muur zet om te kunnen genieten van mooi, groot beeld. Hij is namelijk geen short throw variant. Dit hoeft echter geen probleem te zijn als je hem gebruikt voor de toepassingen waar hij voor is ontworpen. De beamer is namelijk ontworpen voor gebruik in een woonkamer of vergaderruimte. Zijn minimale projectieafstand bedraagt om die reden 1,5 meter en zijn maximale projectieafstand bedraagt maar liefst 10 meter.

Conclusie van deze review over de Optoma HD141X

We zijn aan het einde gekomen van de review over de Optoma HD141X. In dit artikel hebben we je verteld over alle noemenswaardige specificaties en functies van de beamer. Daarnaast hebben we je verteld welke voordelen hij met zich meebrengt en met welke nadelen je rekening moet houden. Zo hebben we gezien dat hij geen short throw beamer is, maar dat dit geen probleem hoeft te zijn als je de beamer gebruikt in je woonkamer of in een vergaderruimte. Daarnaast hebben we je laten zien dat je de beamer niet via een VGA-verbinding kunt koppelen aan je computer, maar dat je wel een koppeling tot stand kunt brengen via een HDMI-verbinding. Wanneer je gebruik maakt van deze beamer, dan kun je zelfs bij daglicht genieten van prachtige beelden, waarbij alle details duidelijk zichtbaar zijn. Bovendien heb je met deze beamer veel gebruiksmogelijkheden. Schaf dus snel de Optoma HD141X aan!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>