De man achter Paul de Munnik

Paul de Munnik is een acteur, zanger, cabaretier. Hij is bekend geworden als lid van voormalig duo Acda & De Munnik. Paul’s volledige naam is Paul Frederik de Munnik. Hij is geboren op 30 september 1970 in Dronten, Nederland.

In zijn jeugd zong Paul in het kerkkoor van zijn moeder. Hij speelde daarnaast in een new age band en hij was bevriend met Kees Boot. Kees Boot is een acteur, samen organiseerden ze grote culturele avonden op hun middelbare school, Almere College. Na zijn middelbare school ging hij studeren aan de Kleine Kunst Academie in Amsterdam. Daar kreeg hij les van Joost Prinsen (Nederlands acteur, zanger, schrijver). Hij maakte daar voor het eerst kennis met Thomas Acda, die op dat moment in hetzelfde gebouw de Toneelschool volgde. Samen studeerden ze in 1993 af met een gezamenlijke productie waarvoor ze de Pisuisse aanmoedingsprijs kregen. Na deze samenwerking gingen ze beiden hun eigen weg.

Na het afstuderen ging Paul de Munnik lesgeven aan de Kleine Kunst Academie. Daarnaast speelde hij ook een rol in de films: Pleidooi, Hulp en Een galerij. Hij verrichte daarnaast ook nog werk als explicateur in het Nederlands Filmmuseum.

In 1995 kwam Thomas Acda en Paul elkaar weer tegen. Zij werkten samen om een theatershow te maken “Zwerf’On”. Dit was een groot succes en vanaf toen kregen zij het verzoek om de liedjes ook op cd uit te brengen. Zij hebben hier gehoor aan gegeven en ze zijn samen een lange periode bezig geweest met zang en theater.

In 2007 trok Paul de Munnik samen met Kees Prins en JP den Tex met het liedjesprogramma “Op weg naar huis” langs de Nederlandse theaters. Ook schreef de Munnik het boek “Ik heb een steen verlegd”, gebaseerd op de teksten van Bram Vermeulen. In het najaar van 2010 toerde Paul samen met Fernando Lameirinhas en Riet Muylaert door Nederland met de voorstelling “Brellando”, geïnspireerd door de liedjes van Jacques Brel. Zo heeft Paul de Munnik met verschillende personen gewerkt.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>