Pelgrim ISW 750 Kopen? Bekijk nu de Review!

Als je dol bent op koken, dan weet je ook dat wanneer je allerlei lekkernijen klaarmaakt, er kookdampen ontstaan. Om ervoor te zorgen dat deze dampen niet in je keuken blijven hangen, is het handig om een afzuigkap te hebben. Hoewel er verschillende typen en modellen zijn, raden wij de Pelgrim ISW 750, die door middel van een schuifregelaar wordt bediend, aan. Dit model is een inbouw afzuigkap die geschikt is om lucht af te voeren uit je keuken. Je kunt hem zelfs ombouwen naar recirculatie. Er zijn op deze afzuigkap tevens 3 snelheidsstanden waar je uit kunt kiezen aan de hand van je kooksituaties.

Pelgrim is een bekende fabrikant die al geruime tijd bestaat. De apparaten van dit merk worden al vele jaren gebruikt in Nederlandse keukens. Ze nemen hier ook een belangrijk rol in. Dit puur Nederlands merk staat voor gebruiksvriendelijkheid, schoonmaakgemak en innovatieve technologieën die bijdragen aan optimale prestaties. Bij Pelgrim wordt er continu gezocht naar mogelijkheden om het huis mooier te maken. Het is voor de ontwerpers bij Pelgrim daarnaast ook belangrijk dat de apparaten je leven vergemakkelijken. Bij Pelgrim kun je terecht voor verschillende soorten apparaten zoals kookplaten, ovens, koffiezetapparaten, wasmachines, magnetrons en afzuigkappen. Vergemakkelijk je leven met een Pelgrim apparaat!

Review over de Pelgrim ISW 750

Je hebt het vast wel een keertje of vaker meegemaakt: je hebt een verrukkelijke maaltijd klaargemaakt. Wanneer je de volgende dag wakker wordt, ruikt je keuken nog steeds naar de stoofpot van gisteravond. Velen van ons vinden dit niet prettig. Daarom is het handig om een afzuigkap in huis te hebben. Als je kiest voor de Pelgrim ISW 750, dan behoort dit probleem tot het verleden. De afzuigkap is namelijk voorzien van verschillende afzuigsnelheden. Dit betekent dat je zelf, aan de hand van de hoeveelheid damp of rook die je wil wegwerken, kunt bepalen welke stand hier perfect voor is. Er zijn 3 verschillende afzuigsnelheden op dit apparaat. De geurtjes in je keuken verdwijnen dankzij dit apparaat als sneeuw voor de zon. Handig toch? Je kunt dus gerust die extra kruiden aan je eten toevoegen, want de geur blijft in geen geval hangen.

Bij het ontwerpen van de Pelgrim ISW 750 heeft de fabrikant aan alles gedacht. Behalve dat de afzuigkap optimaal presteert, is er ook voor gezorgd dat hij hygiënisch functioneert. Dit apparaat beschikt namelijk over een uitneembare vetfiltercassette die je gemakkelijk kunt schoonmaken. Je hebt voor het reinigen van het filter slechts een sopje nodig. Wanneer je voor een afzuigkap kiest, dan is het belangrijk dat hij past in jouw keukeninrichting. Dit model kun je zetten in een afgesloten kast. Hij heeft een breedte van 52,5 cm, diepte van 28,6 cm en hoogte van 14,9 cm. Je bedient hem door middel van een schuifregelaar. Met een maximale afzuigcapaciteit van 255 m3 per uur, is de afzuigkap perfect voor het verwijderen van dampen en geuren uit een kleine tot middelgrote keuken. Wanneer hij aan staat hoor je hem bijna niet, want zijn hoogste geluidsniveau bedraagt 59 dB.

Pelgrim ISW 750

Voordelen van de Pelgrim ISW 750

Als je van plan bent om een afzuigkap of een ander apparaat in huis te halen, dan is het belangrijk om naar de afmeting, prestaties en het design te kijken. Vergeet echter niet dat elk apparaat goede eigenschappen heeft en tekortkomingen. Voordat je een keus maakt ten aanzien van je nieuwe apparaten, raden wij je dus aan om ook op de hoogte te zijn van hun voor- en nadelen. We sommen de voordelen van de Pelgrim ISW 750 alvast voor je op:

 • Uitwasbare metalen filters
  De filters die in deze Pelgrim afzuigkap zitten, zijn van metaal gemaakt. Daarnaast zijn deze filters uitwasbaar, dus je hoeft niet steeds nieuwe filters te kopen. Reinig de filters gemakkelijk met een sopje en bespaar vervolgens geld, omdat de kosten voor nieuwe filters komen te vervallen.
 • Bruikbaar op meerdere manieren
  Sommige afzuigkappen kunnen op slechts 1 manier worden gebruikt. Afhankelijk van jouw behoeften kun je dat goed of juist minder prettig vinden. In het geval van deze afzuigkap, is er behalve voor alleen het afzuigen van dampen en geurtjes nog een gebruiksmogelijkheid. Nadat je hem namelijk hebt omgebouwd, kun je hem ook gebruiken in een recirculatie opstelling.
 • Meerdere standen
  Deze afzuigkap beschikt over 3 afzuigsnelheden. Dit is niet het geval bij sommige andere afzuigkappen. Afhankelijk van jouw persoonlijke afzuigbehoeften en de situatie in je keuken, kun je dus zelf bepalen of er een hoge of juist lage afzuigsnelheid nodig is.
 • Niet teveel geluid
  Deze afzuigkap heeft een maximaal geluidsniveau van 59 dB. Dit niveau geldt alleen wanneer je hem gebruikt op de stand met de hoogste afzuigsnelheid. Een geluidniveau van slechts 59 dB betekent dat de afzuigkap je niet stoort wanneer hij aanstaat.

Nadelen van de Pelgrim ISW 750

Bij het kiezen van een nieuw apparaat, is het belangrijk om de eigenschappen en voordelen te bekijken. Echter, om een compleet beeld te krijgen van het apparaat, kun je het liefst ook nagaan welke mogelijke nadelen hij met zich meebrengt. We weten namelijk allemaal dat elk apparaat ook tekortkomingen heeft. Om je zoekwerk uit handen te nemen, zijn wij voor je nagegaan welke eigenschappen van de Pelgrim ISW 750 je mogelijkerwijs als minder prettig kunt ervaren. We zijn 1 minpunt tegengekomen:

 • Zelf de ombouwset kopen
  Als je de standaard opstelling van deze afzuigkap prima vindt, dan kun je dit minpunt verwaarlozen. Echter, als je het belangrijk vindt dat het apparaat wordt omgebouwd voor een recirculatie opstelling, dan moet je de ombouwset apart kopen. Deze wordt namelijk niet standaard meegeleverd. De bijkomende kosten voor de ombouwset kun je als negatief ervaren.

Conclusie van deze review over de Pelgrim ISW 750

We hebben je verteld over de eigenschappen van de Pelgrim ISW 750. Daarnaast ben je nu ook op de hoogte van de voordelen die hij met zich meebrengt en het punt dat je wellicht als minder prettig kunt ervaren. Aangezien deze afzuigkap beschikt over meerdere standen, hij gemakkelijk is te bedienen, je er niet steeds nieuwe filters voor hoeft te kopen en je hem op verschillende manieren kunt gebruiken, vinden wij hem een aanrader. Deze afzuigkap is perfect voor het afzuigen van dampen en geurtjes uit een kleine tot middelgrote keuken.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>