De Pioneer DEH 1800UB Autoradio Kopen? Bekijk De Review!

Een autorit zonder muziek kan behoorlijk saai worden. Daarom is het belangrijk om ten minste een autoradio in de auto te hebben. Auto’s komen standaard met een autoradio. Echter, soms hebben deze standaardradio’s niet alle mogelijkheden die voor jou belangrijk zijn. Het kan ook voorkomen dat er iets gebeurt met de standaard autoradio. In beide gevallen kies je ervoor om een andere autoradio aan te schaffen. Doordat je zelf een nieuwe autoradio uitkiest, kun je letten op de mogelijkheden die hij met zich meebrengt. Sommigen van ons vinden een super geavanceerde autoradio niet nodig, omdat we genoeg hebben aan een radio die ons de mogelijkheid geeft om onze eigen muziekcollectie af te spelen. Behoor jij ook tot deze groep? Dan kun je kiezen voor de Pioneer DEH 1800UB autoradio. Deze radio maakt het mogelijk om in de auto op verschillende manieren van je eigen afspeellijst te genieten.

Intussen heb je geconcludeerd dat we je in deze review meer zullen vertellen over de Pioneer DEH 1800UB autoradio. Echter, voordat we verder ingaan op de mogelijkheden van deze radio, vinden we het belangrijk om je ook te vertellen over de fabrikant die hem heeft vervaardigd. In het geval van deze autoradio gaat het om de fabrikant Pioneer. Dit merk staat bekend om het vervaardigen van diverse audioapparaten. Daarom vind je de apparaten van deze fabrikant onder andere in huizen, standaard apparatuur voor dj’s en natuurlijk ook in auto’s. Je kunt behalve voor autoradio’s ook bij hen terecht voor onder andere koptelefoons, luidsprekers, subwoofers en versterkers. Het assortiment is immers uitgebreid. Het maakt bovendien niet uit via welk apparaat je naar geluid luistert, want elk systeem van deze fabrikant staat bekend om goed geluid. Doe jezelf als muziekliefhebber een genoegen en schaf de duurzame Pioneer DEH 1800UB autoradio aan!

Review over de Pioneer DEH 1800UB

In de inleiding van deze recensie hebben we je reeds verteld dat je met de Pioneer DEH 1800UB op verschillende manieren kunt genieten van je eigen afspeellijst. Hier gaan we nu verder op in. Als je deze autoradio in je auto zet, dan gebruik je hem als een soort jukebox. Je kunt er namelijk op verschillende manieren muziek mee afspelen. Ben je iemand die voornamelijk muziek opslaat op je smartphone? Dan is deze autoradio perfect voor jou. Je kunt immers de muziek die op je Android smartphone is opgeslagen afspelen via een USB kabel. Wil je niet je eigen muziek beluisteren? Geen probleem! Je kunt met je smartphone namelijk ook muziek van een streamingdienst afspelen. Op die manier geniet je optimaal van gevarieerde muziek. Zelfs over de accu van je smartphone maak je je geen zorgen. De accu van je telefoon wordt onderweg namelijk automatisch opgeladen.

Wil je je smartphone liever gebruiken om telefoontjes te beantwoorden? Dan vind je het waarschijnlijk prettiger om in de auto op een andere manier naar je favoriete nummers te luisteren. Zo kun je je cd’s met je favoriete nummers weer tevoorschijn halen. Deze cd’s kun je vervolgens afspelen vanaf de Pioneer DEH 1800UB. Vind je dat cd’s teveel ruimte in beslag nemen of dat je per cd niet genoeg nummers kunt afspelen? Ook dat is geen probleem als je deze autoradio in je auto hebt. Je kunt namelijk ook muziek afspelen van je USB stick of je mp3-speler. Een USB stick en een mp3-speler hebben beiden een relatief grote opslagcapaciteit. Je kunt dus complete albums van je favoriete zangers en zangeressen opslaan en deze nummers on the go beluisteren. Desgewenst is het zelfs mogelijk om de RCA pre-uitgang te gebruiken om een ander stereocomponent zoals een subwoofer aan te sluiten.

DEH 1800UB

Voordelen van de Pioneer DEH 1800UB

Als je meer te weten wil komen over een bepaald apparaat, dan zoek je waarschijnlijk naar recensies of productomschrijvingen. Echter, vaak zie je dat er alleen wordt gesproken over de functies en specificaties van het desbetreffend apparaat. Als je alleen beschikt over deze informatie, dan heb je sowieso geen compleet beeld van het apparaat. Daarom vertellen wij je in deze recensie ook over de voordelen en nadelen van de autoradio. De voordelen van de Pioneer DEH 1800UB zijn:

 • Muziek op verschillende manieren afspelen
  Tegenwoordig komt het vaak voor dat autoradio’s voorzien zijn van een cd-ingang. Je kunt dus gemakkelijk je eigen muziek beluisteren. Echter, een collectie cd’s neemt vaak relatief veel ruimte in beslag in je auto. Daarom is het handiger om je muziek af te spelen via USB of een mp3-speler. Je hebt dan evenveel nummers bij de hand als wanneer je een stapel cd’s zou meenemen. Het enige verschil is echter dat al deze muzikale nummers zijn opgeslagen op een klein apparaatje. Je kunt dus bijvoorbeeld een USB stick in de autoradio laten met een verzameling van verschillende muziekstijlen. Op die manier heb je voor elke gemoedstoestand de juiste muziek bij de hand.
 • Smartphone gebruiken voor muziek
  Intussen weet je dat je bij deze autoradio gebruik kunt maken van cd’s, USB sticks en mp3-spelers om muziek af te spelen. Het is daarnaast ook mogelijk om muziek af te spelen via je smartphone. Je koppelt je smartphone namelijk via een USB kabel met het apparaat. Hierdoor hoef je geen extra apparaatjes of spullen mee te nemen wanneer je een rit wil maken. We nemen immers allemaal onze smartphones met ons mee wanneer we op stap gaan. Zelfs over het leeglopen van de accu van je smartphone hoef je je geen zorgen te maken. Deze wordt namelijk onderweg automatisch opgeladen.

Nadelen van de Pioneer DEH 1800UB

Je hebt nu gelezen over de functionaliteiten van de autoradio. Daarnaast hebben we je verteld over de voordelen die hij met zich meebrengt. Om een compleet beeld te vormen over de autoradio, is het echter ook belangrijk dat je op de hoogte bent van eventuele nadelen die ermee gepaard gaan. Je hoeft niet zelf op zoek te gaan naar deze informatie, omdat wij het onderzoek reeds hebben gedaan. De mogelijke nadelen die de Pioneer DEH 1800UB met zich meebrengt zijn:

 • Geen muziek via Bluetooth
  Tegenwoordig wanneer je ziet dat een bepaald apparaat compatibel is met een smartphone, ga je er automatisch vanuit dat de verbinding tot stand wordt gebracht via Bluetooth. Dit is in veel gevallen werkelijk zo, maar niet bij deze autoradio. Hoewel het wel mogelijk is om je smartphone te koppelen met de autoradio om zo je favoriete muziek te beluisteren, kun je je smartphone niet via Bluetooth verbinden met de autoradio. Dit hoeft eigenlijk geen probleem te zijn, omdat er enorm veel manieren zijn om je muziek te beluisteren. Je kunt immers muziek beluisteren via cd’s, USB sticks, mp3-spelers of via je smartphone middels een USB kabel.
 • Alleen ondersteuning voor Android smartphones
  Wanneer er wordt gesproken over smartphones, is het belangrijk om er rekening mee te houden dat niet alle modellen hetzelfde besturingssysteem hebben. Zo zijn er smartphones met het Android besturingssysteem, maar er zijn ook varianten met het iOS besturingssysteem. Deze twee zijn de bekendste smartphonebesturingssystemen. Niet elk apparaat dat compatibel is met smartphones is ook compatibel met beide besturingssystemen. In het geval van deze autoradio zien we dat hij prima werkt met Android smartphones, maar dat je hem niet kunt gebruiken met Apple smartphones. Dit kun je wellicht als minder prettig ervaren als je juist een Apple gebruiker bent.

Conclusie van deze recensie over de Pioneer DEH 1800UB

In deze recensie hebben we gekeken naar de Pioneer DEH 1800UB autoradio. We hebben je onder andere verteld over de fabrikant die hem heeft vervaardigd, de mogelijkheden die hij met zich meebrengt en ook zijn voordelen en nadelen. Aan de hand van deze informatie kun je dus concluderen of de radio je geld waard is. Als we kijken naar de eigenschappen van dit apparaat, dan zien we dat hij eenvoudig is te gebruiken. Je kunt er bovendien op verschillende manieren muziek mee beluisteren. Hierdoor is geen enkele autorit meer saai. Mocht je met je smartphone muziek afspelen via de autoradio, dan hoef je je geen zorgen te maken over een leeglopende accu. De accu van je smartphone wordt namelijk onderweg automatisch opgeladen. Het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat de radio alleen werkt met Android smartphones en dat muziek niet via Bluetooth afgedraaid kan worden.

Als we de voordelen afwegen tegen de nadelen, dan zien we dat de voordelen van de de Pioneer DEH 1800UB zwaarder wegen dan de nadelen. De autoradio is namelijk gemakkelijk te gebruiken en brengt veel audioplezier met zich mee. Ben je een autobestuurder die graag naar muziek luistert? Dan is de Pioneer DEH 1800UB een absolute must-have voor jou!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>