Polar M400 HR Kopen? Lees onze Review!

Als je optimaal, maar toch verantwoord wil trainen, dan kun je het liefst trainen met een sporthorloge. Met een dergelijk horloge heb je namelijk veel mogelijkheden om je sportprestaties vast te leggen, te analyseren en zelfs te verbeteren. Wij kennen een sporthorloge dat je helpt om op het juiste inspanningsniveau te trainen. Het gaat hier om de Polar M400 HR. Dit horloge meet je hartslag via je borst. Nadat je hartslag is gemeten, wordt deze nauwkeurig weergegeven. Er zijn daarnaast nog andere mogelijkheden om zowel je sportprofielen als schermgegevens in te stellen. Schaf dit top sporthorloge daarom snel aan en train optimaal!

Er wordt vaker gezegd dat we naar ons lichaam moeten luisteren. Echter, het luisteren naar het lichaam en het begrijpen van wat het lichaam aan je vertelt, zijn 2 verschillende dingen. Polar begrijpt dit concept en heeft daarom producten ontwikkeld die je helpen om effectief je training te volgen. Er wordt gebruik gemaakt van deskundigheid op verschillende gebieden, namelijk fysiologie, sport en elektronica. Daarnaast wordt deze deskundigheid gecombineerd met inzicht in klantbehoeften. Hierdoor ben je bij Polar altijd verzekerd van artikelen die beschikken over topprestaties. Dit bedrijf is al sinds 1977 een leider op het gebied van hartslagmeting en technologische innovaties.

Review over de Polar M400 HR

Als je op zoek bent naar een duurzaam, goed uitziend sporthorloge, dan kies je voor de Polar M400 HR. Dit sporthorloge is zeer geavanceerd. Hij herkent onder andere momenten van lange inactiviteit en houdt je slaappatroon bij. Daarnaast motiveert dit apparaat je om te sporten, omdat hij tijdens je work-out van alles bijhoudt. Je komt namelijk alles te weten over je snelheid, afgelegde afstand, de gekozen route en zelfs de hoogte dankzij de ingebouwde gps-ontvanger. Zelfs je ingestelde doelen worden door dit sporthorloge bijgehouden, waardoor je weet of je de juiste kant opgaat. Wellicht baal je na een tijdje ervan om steeds dezelfde route te volgen. Als dat het geval is, dan kun je nieuwe routes uitproberen zonder je zorgen te maken dat je de weg kwijtraakt. Het horloge is namelijk voorzien van een Back-to-Start functie. Na je work-out analyseer je je prestaties via de Polar Flow app.

Zet het M400 HR sporthorloge van Polar om je pols en zie hoe hij opvalt. Dit horloge beschikt over een strak en compact design. Daarnaast heeft hij een groot scherm met een prachtig zwart/wit contrast en een hoge resolutie. Je kunt dus gewoon in de zon trainen en je resultaten bekijken, zonder je zorgen te maken dat je de gegevens niet kunt aflezen. Je kunt de trainingsgegevens die worden weergegeven op het sporthorloge bovendien zelf instellen door gebruik te maken van de Polar Flow webservice. Doordat het menu van het sporthorloge zeer overzichtelijk is, is het apparaat gebruiksvriendelijk. Wanneer je het M400 HR horloge koopt, dan beschikt hij standaard over een fiets- en hardloopfunctie. Hij is ook voorzien van handige in- en outdoor sportfuncties. Hoewel dit horloge niet beschikt over een zwemfunctie, is hij wel waterbestendig.

Polar M400 HR

Voordelen van de Polar M400 HR

Zoals je weet, heeft elk apparaat voor- en nadelen. Om een compleet beeld te krijgen over een bepaald apparaat, is het daarom belangrijk om op zoek te gaan naar alle relevante informatie. Door deze review te lezen, kom je alles over de Polar M400 HR te weten. De voordelen die hij met zich meebrengt zijn:

 • Ingebouwde gps
  Dit sporthorloge is voorzien van een ingebouwde gps sensor. Deze zorgt ervoor dat de afgelegde afstand en het tempo waarop je beweegt nauwkeurig worden gemeten. Hij zorgt er ook voor dat je niet per ongeluk de weg kwijt raakt.
 • Hartslag meten
  Wanneer je traint of een persoonlijk gezondheidsdoel voor ogen hebt, dan is het belangrijk om ook je hartslag bij te houden. Door actief te werken aan het onder controle hebben van je hartslag, kun je namelijk langer en effectiever trainen. Dit sporthorloge meet je hartslag nauwkeurig met de meegeleverde hartslagmeter.
 • Intensiever trainen
  Als je intensiever wil trainen is het belangrijk om je hartslag te controleren. Wanneer dit is geregeld, dan kun je met dit horloge met intervallen trainen. Deze manier van trainen zorgt ervoor dat je work-out intensiever wordt.
 • Prestaties verbeteren
  Als je in het begin bijvoorbeeld dagelijks 5 km trimde, dan vormt deze afstand na verloop van tijd geen uitdaging meer. Hierdoor gaat je lichaam wennen aan het ritme waardoor de training minder effectief is. Daarom maak je gebruik van de Virtual Partner-functie van het sporthorloge. Deze functie zorgt ervoor dat je kunt strijden tegen jezelf zodat je jouw vorige prestaties steeds kunt verbeteren.
 • Berichten en oproepen
  Wanneer er een oproep of bericht op je mobiele telefoon inkomt, wordt deze weergegeven op het display van je sporthorloge. Dat de oproepen op het horloge worden weergegeven is mogelijk door de Bluetooth verbinding en de bijbehorende app op je smartphone.

Nadelen van de Polar M400 HR

Aangezien elk apparaat over sterke en zwakke eigenschappen beschikt, is het belangrijk om zowel de voor- als nadelen te bekijken voordat je het apparaat aanschaft. We hebben je al verteld over de voordelen die dit sporthorloge met zich meebrengt, maar vinden het ook belangrijk om je informatie te geven over de eigenschappen die je wellicht als minpunten kunt ervaren. De nadelen van de Polar M400 HR zijn:

 • Geen oproepen beantwoorden of beëindigen
  Wanneer je dit sporthorloge gebruikt, dan krijg je een melding wanneer er een oproep binnenkomt op je mobiele telefoon. Echter, als je de oproep graag via je sporthorloge wil beantwoorden, dan is dat niet mogelijk. Je kunt namelijk geen oproepen beantwoorden of beëindigen met het sporthorloge.
 • Gps verbinding neemt tijd
  Het kan enige tijd duren voordat het sporthorloge een gps verbinding heeft. Dit kun je als minpunt ervaren als je altijd meteen wil zien waar je je bevindt en hoeveel kilometers je reeds hebt afgelegd.

Conclusie van de review over de Polar M400 HR

Kiezen voor het Polar M400 HR sporthorloge betekent kiezen voor een apparaat met een ingebouwde gps. Je ziet dus gemakkelijk hoeveel kilometers je al hebt afgelegd en wat je tempo is geweest. Het sporthorloge meet tevens je hartslag en stimuleert het trainen met intervallen. Dankzij de Virtual Partner-functie, kun je steeds je prestaties verbeteren. Verbind het apparaat tevens via Bluetooth met je mobiele telefoon, zodat je een melding krijgt wanneer er een oproep of bericht inkomt. Al met al is dit apparaat een must-have voor iedereen die effectief wil sporten of die graag gezonder wil leven!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>