Verrijk jouw wereld met Postcrossing

Heb je altijd al contact willen hebben met mensen van over de hele wereld, maar ben je niet in de mogelijkheid om zelf in levende lijve de wereld over te reizen? Dan is postcrossing echt iets voor jou. Vanuit je eigen stoel kun je contact leggen met mensen verspreid over de hele wereld.

 

Postcrossing is een project waarbij mensen van verschillende landen postkaarten uitwisselen met elkaar en op die manier contact leggen. De deelnemers zijn wereldwijd actief. Het project is in 2005 opgestart door Paulo Magalhães. Tegenwoordig zijn er meer dan 608.000 postcrossers actief, uit meer dan 211 verschillende landen. Dankzij dit project reis je vanuit je eigen huiskamer naar landen waar je misschien nog nooit van gehoord hebt. Op deze manier kun je meer leren over de wereld en zijn verschillende culturen.

 

Als je deel wilt nemen aan dit project, kun je je gratis aanmelden op www.postcrossing.com . Nadat je je hebt aangemeld, vraag je via deze website een adres aan. Hierna ontvang je een postcard ID van een andere postcrosser. De tweede stap is het sturen van een postkaart naar dat adres. Zodra de ontvanger de postcard ID registreert op de website als ontvangen, kun jij een kaartje terug verwachten van een andere postcrosser die deelneemt aan dit project. Nadat jij je kaart ontvangen hebt, moet je hem registreren op de website en dan kun je weer starten bij stap 1.

 

Als je postcrosser bent, kun je tot vijf kaarten onderweg hebben naar andere postcrossers. Soms gaat het snel voordat je zelf een nieuwe kaart ontvangt, maar soms is je kaart wel 40 dagen onderweg, waardoor het lang kan duren voordat je een antwoord ontvangt. Hoe meer kaarten jij ontvangt, hoe meer adressen jij op kunt vragen. Hierdoor blijft het altijd spannend welke kaart er op jouw deurmat valt. Voor meer van zulke projecten, hou dan recensiekoning.nl in de gaten.

 

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>