1

Powerplus POWX1750 Kopen? Bekijk Nu Deze Review!

Bepaalde gereedschappen worden aangedreven door een compressor. Wil je daarom een compressor aanschaffen? Dan zijn er enkele factoren waar je rekening mee dient te houden. Allereerst is het belangrijk om na te gaan welke luchtgereedschappen je met je compressor wil aandrijven. Aan de hand van deze informatie kun je namelijk kijken naar de netto luchtopbrengst, de maximale luchtdruk, het aanzuigvermogen en de ketelmaat van de verschillende compressors. Het is ook belangrijk om voor jezelf na te gaan of je graag een oliegesmeerde of juist olievrije compressor wil aanschaffen. Wil je onder andere een blaaspistool, boormachine, tacker, beitelhamer en een slagmoersleutel aandrijven met de compressor? Dan kun je kiezen voor de Powerplus POWX1750. Deze compressor kun je zowel gebruiken voor lichte blaaswerkzaamheden als in combinatie met zwaarder pneumatisch gereedschap. In deze review lees je over de unieke eigenschappen, de voordelen en ook de nadelen van de Powerplus POWX1750 compressor.

Als je veel kracht nodig hebt, dan hoef je niet verder te zoeken. Powerplus is namelijk jouw redder in nood. Deze fabrikant heeft zich gespecialiseerd in gereedschap voor de doe-het-zelvers. Echter, je kunt ook bij hen terecht voor specialistische tools. Het doet er daarom niet toe of je een thuisklusser bent die slechts sporadisch bepaalde klussen uitvoert, of dat je iemand bent die zeer frequent een klus oppakt. In beide gevallen kun je namelijk in een mum van tijd je klusjes gedaan krijgen. Denk er bijvoorbeeld aan dat je nauwkeurig krappe bochten zaagt met een decoupeerzaag. Met gereedschap van Powerplus kun je zelfs zaken zoals schilderijen netjes ophangen aan de muur doordat je gebruik maakt van de compacte, lichte en krachtige accuboormachines. De kracht van deze fabrikant ligt in het combineren van technologie met ergonomie, waardoor elke klus snel gefikst is. Gun jezelf topkwaliteit en kies voor de Powerplus POWX1750!

Review over de Powerplus POWX1750

Wanneer je op zoek gaat naar een compressor die bij je past, dan kijk je natuurlijk naar de werkzaamheden die je ermee wil uitvoeren. Ben je van plan om langdurig door te werken met je compressor, dan is het een goed idee om te kiezen voor de Powerplus POWX1750. Deze compressor is vooral bij lichtere werkzaamheden ideaal. Je hoeft bij het oppompen, tacken of blazen namelijk zelden pauzes in te lassen als je met deze compressor werkt. Natuurlijk is niet iedereen van plan om alleen lichte werkzaamheden uit te voeren met de compressor. Dat begrijpt de fabrikant ook. Daarom word je met deze compressor in staat gesteld om ook zwaardere klussen op te pakken. Denk er bijvoorbeeld aan dat je werkt met pneumatisch gereedschap. Ook daarvoor is de compressor krachtig genoeg. Zoals je ziet, kun je dus vele klusjes klaren door gebruik te maken van deze super compressor.

Wanneer je gebruik maakt van een compressor om je klusjes op te pakken, dan is het belangrijk om een goed beeld te hebben van waar je precies mee bezig bent. Daarom kun je bij de Powerplus POWX1750 gemakkelijk de druk aflezen. Deze druk wordt weergegeven op de manometer. Wordt de druk te hoog of juist te laag voor jouw werkzaamheden, dan kun je de druk zelf aanpassen. Je regelt namelijk de druk met de drukregelaar. Soms kan het voorkomen dat je bezig bent met een klus, maar je moet verder gaan op een andere locatie. Dan is het handig als je gereedschap mobiel is. Ook daar heeft de fabrikant van deze compressor rekening mee gehouden. Daarom beschikt dit model over wielen en een relatief licht gewicht van 22 kilogram. Je kunt hem dus gemakkelijk verplaatsen. Tot slot zorgt de verticale tank ervoor dat de compressor weinig ruimte in beslag neemt.

Powerplus POWX1750

Voordelen van de Powerplus POWX1750

Aan het begin van deze recensie hebben we je verteld dat we in dit artikel zullen ingaan op de unieke eigenschappen, de voordelen en ook de nadelen van deze compressor. We hebben je intussen verteld over de unieke eigenschappen en gaan nu verder met de voordelen. De voordelen van de Powerplus POWX1750 zijn:

 • Voor verschillende werkzaamheden
  Wanneer je een compressor aanschaft, dan wil je de mogelijkheid hebben om hem voor verschillende werkzaamheden te gebruiken. Het is namelijk niet handig als je je compressor alleen kunt gebruiken voor bijvoorbeeld blaaswerkzaamheden. Daarom is het een belangrijk voordeel dat je deze compressor zowel voor lichte blaaswerkzaamheden als in combinatie met zwaarder pneumatisch gereedschap kunt gebruiken.
 • Relatief grote ketel
  Wanneer de ketel van je compressor begint leeg te lopen, dan krijg je een melding. In veel gevallen houdt dit in dat het apparaat aanslaat. Dit is ook het geval bij deze compressor. Echter, je hoeft je geen zorgen te maken dat hij vaak aanslaat zodat je hem kunt bijvullen, omdat hij beschikt over een relatief grote ketel. Deze ketel heeft een inhoud van maar liefst 50 liter.
 • Weinig onderhoud
  In sommige gevallen, wanneer je een compressor hebt, dan moet je er regelmatig wat aan doen zodat het apparaat goed blijft werken. Dit is niet het geval wanneer je kiest voor deze compressor. Hij is namelijk olievrij, dus hij vereist weinig onderhoud.
 • Eenvoudig mee te nemen
  Als je eenmaal aan de slag gaat met een compressor, dan wil je hem voor verschillende klusjes gebruiken. Deze mogelijkheid heb je vaak ook, alleen is het niet bij alle modellen even eenvoudig om de compressor met je mee te nemen. Daar is er rekening mee gehouden bij deze compressor. Hij beschikt namelijk over wieltjes, die hem mobiel maken. Daarnaast weegt de compressor slechts 22 kg.

Nadelen van de Powerplus POWX1750

We hebben nu gekeken naar de voordelen die deze compressor met zich meebrengt. Het is echter ook belangrijk om na te gaan welke nadelen ermee gepaard gaan. Door deze positieve en negatieve eigenschappen tegen elkaar af te wegen, kun je namelijk een goed geïnformeerde keus maken. Daarom vertellen we je nu over de nadelen van de Powerplus POWX1750:

 • Geen stille werking
  Over het algemeen hebben compressors geen stille werking. Je bent er dus op voorbereid dat wanneer je met je compressor aan de slag gaat, je lawaai zal maken. Als je deze compressor langdurig aan laat staan, kan het geluid echter tegenvallen. Het is daarom het beste om bij langdurig gebruik van de compressor gehoorbescherming te gebruiken.
 • Minder geschikt voor intensief gebruik
  Hoewel je deze compressor zowel voor lichtere als iets zwaardere werkzaamheden kunt gebruiken, is hij niet gemaakt voor intensief gebruik. Als je hem toch intensief wil gebruiken, dien je er rekening mee te houden dat zijn levensduur kan afnemen. Dit komt doordat hij olievrij is.

Conclusie van deze review over de Powerplus POWX1750

In deze review hebben we je verteld over de unieke eigenschappen, de voordelen en de nadelen van de Powerplus POWX1750. Aan de hand van deze informatie kun je zelf beslissen of hij je geld waard is. We hebben onder andere gezien dat je de compressor voor zowel lichte als zwaardere werkzaamheden kunt gebruiken. Ook hebben we gezien dat als je hem intensief gebruikt, zijn levensduur kan afnemen, omdat het gaat om een olievrij model. Echter, het feit dat hij olievrij is, betekent ook dat hij vrijwel geen onderhoud vergt. Deze compressor slaat bovendien niet al te vaak aan om bij te vullen, want hij beschikt over een relatief grote ketel. Houd er wel rekening mee dat je bij langdurig gebruik van de compressor, het liefst gehoorbescherming kunt gebruiken. Gezien de verschillende gebruiksmogelijkheden, het gebruiksgemak en de unieke functies, vinden wij de Powerplus POWX1750 een aanrader voor elke doe-het-zelver!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

 • george schreef:

  Ik zou graag willen weten of deze compressor ook geschikt is voor langdurige (verf) spuit werkzaamheden

 • >