Powerplus POWXG4050 Kopen? Lees de Review!

Zoek je naar een bladblazer om je tuin optimaal te onderhouden? Dan kies je voor de Powerplus POWXG4050. Deze bladblazer is behalve een blazer ook een zuiger en is een onmisbare hulp in de tuin. Je kunt er zowel bladeren mee blazen als afval mee opzuigen. Wanneer het afval is opgezogen, wordt dit versnipperd. Het versnipperde afval komt terecht in een grote opvangzak van 40 liter. De snelheid van het apparaat is regelbaar.

Heb je veel kracht nodig in de tuin? Dan is Powerplus jouw redder in nood. Dit bedrijf is een specialist op het gebied van gereedschap voor de doe-het-zelver. Waarom zou je iemand anders inhuren om werk voor je te doen als je het ook zelf, en waarschijnlijk beter, kunt doen met een Powerplus apparaat? Powerplus creëert producten waarbij technologie en ergonomie optimaal worden gecombineerd. Elke klus is binnen een mum van tijd gefikst met een Powerplus apparaat!

Review over de Powerplus POWXG4050

De Powerplus POWXG4050 bladblazer beschikt over een brede neus voor het optimaal blazen van bladeren en opzuigen van vuil. Daarnaast heeft hij ondersteunende wielen die bijdragen aan het gebruiksgemak. Je kunt namelijk het apparaat gemakkelijk door je hele tuin voortbewegen. De wielen zorgen er ook voor dat je snel kunt werken. Als je afval hebt opgezogen en versnipperd, kun je de afvalzak eenvoudig losklikken en legen. Je kunt dit 30 cc Powerplus apparaat met een 2-takt benzinemotor gebruiken met benzinetype 95 | 98 | E10.

De eigenschappen die dit product aantrekkelijk maken zijn:

 • Hoge blaassnelheid
  Hoewel je de snelheid van dit apparaat zelf kunt instellen, heeft hij een hoge, maximale blaassnelheid. De maximale blaassnelheid van de bladblazer bedraagt 252 km per uur.
 • Volume afval reduceren
  Doordat het afval dat je met deze bladblazer opzuigt wordt versnipperd, wordt het volume van het afval gereduceerd. Het volume van de bladeren wordt tot 10 keer gereduceerd, vergeleken met het oude volume.
 • Grote afvalzak
  Doordat dit apparaat gebruik maakt van een afvalzak van 40 liter, kun je veel afval versnipperen en opzuigen.
 • Snelle start
  Dit punt spreekt voor zich. Als je het apparaat aanmaakt, kun je snel van start gaan met de nodige werkzaamheden.

Powerplus POWXG4050

Voordelen van de Powerplus POWXG4050

We zetten de voordelen van de Powerplus POWXG4050 voor je op een rij:

 • Multifunctioneel
  Deze bladblazer is multifunctioneel. Je kunt hem namelijk gebruiken om bladeren te blazen. Hij is echter ook te gebruiken om afval op te zuigen en te versnipperen. Een 2-in-1 apparaat dus!
 • Bewegingsvrijheid
  Dit apparaat maakt gebruik van benzine en niet van de stroomvoorziening. Je hebt dus geen last van een snoer en hebt met dit apparaat voldoende bewegingsvrijheid.
 • Krachtig
  De bladblazer is van het merk Powerplus. Dit merk heeft niet voor niets het woord “Power” in de naam. De bladblazer is namelijk een zeer krachtig product. Hij heeft een krachtig vermogen van 1000 watt en kan een blaassnelheid tot 252 km per uur bereiken bij een blaasvolume van 10 m3 per minuut.
 • Opvangzak
  De zak waarin alle versnipperde afval gaat, heeft een volume van 40 liter. Dit is vrij groot, waardoor je lang door kunt werken voordat je de zak moet legen.

Nadelen van de Powerplus POWXG4050

Wij zijn vrijwel geen nadelen tegengekomen bij de Powerplus POWXG4050. Het punt dat je wellicht als negatief kunt ervaren is:

 • Mengsmering nodig
  Doordat dit apparaat beschikt over een 2-takt motor heb je voor een goede aandrijving een mengsmering nodig. Het is daarom een goed idee om bij de aanschaf van deze bladblazer meteen een flesje 2-takt olie te kopen. Dan kun je de machine optimaal gebruiken.

Conclusie van de review over de Powerplus POWXG4050

We hebben in deze review gekeken naar de functionaliteiten, voor- en nadelen van de bladblazer. Dit product is krachtig, multifunctioneel en je kunt er snel mee aan de slag gaan. Je kunt er zowel bladeren mee blazen als afval mee opzuigen en versnipperen. Daarnaast bereikt hij een blaassnelheid tot 252 km per uur. Hij heeft een grote opvangzak zodat je lang door kan gaan met werken voordat de zak geleegd moet worden. Doordat dit apparaat geen gebruik maakt van een snoer, heb je veel bewegingsvrijheid. We adviseren je om bij de aankoop van de Powerplus POWXG4050 meteen een flesje 2-takt olie te kopen. Dan vindt er een goede aandrijving plaats en kun je optimaal genieten van dit super multifunctioneel product, dat zeker een aanrader is.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>