Een Bosch PWS 700 115 Haakse Slijper Kopen? Bekijk De Review!

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe haakse slijper, dan weet je van tevoren waar je hem voor wil gebruiken. Aan de hand van hoe je hem gaat gebruiken en hoeveel waarde je hecht aan gebruiksgemak kun je kiezen voor een model dat goed bij je past. Denk er bijvoorbeeld aan dat er modellen zijn die je de mogelijkheid geven om snoerloos te werken. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om te kiezen voor een model met constante elektronica. Dit houdt in dat het toerental ook onder belasting constant wordt gehouden. Hierdoor kun je keer op keer zorgen voor een mooi en gelijk resultaat. Als je in staat wil zijn om ook te kunnen ontroesten en/of afbramen, dan zijn er ook speciale modellen. Wij kennen een lichte haakse slijper die zowel ideaal is voor de fanatieke doe-het-zelver als de af-en-toe klusser, namelijk de Bosch PWS 700 115.

In deze review vertellen we je alles over de Bosch PWS 700 115 haakse slijper. Echter, voordat we dieper ingaan om de specificaties, de gewenste en ongewenste eigenschappen, willen we je eerst vertellen over het merk. Deze slijper is van het merk Bosch. De fabrikant Bosch is wereldmarktleider op het gebied van elektrisch gereedschap. Aangezien de fabrikant begrijpt dat je vaak ook accessoires nodig hebt om de mogelijkheden van je gereedschap uit te breiden, vervaardigen zij ook toebehoren voor elektrisch gereedschap. Zowel de apparaten als de toebehoren zijn innovatief en van topkwaliteit. Daarom kun je vele kanten uit met de artikelen van deze fabrikant. Je kunt bij hen bovendien terecht voor veel verschillende apparaten. Denk maar aan foodprocessors, bladblazers, stofzuigers, koel-vriescombinaties, wasmachines en ook haakse slijpers. Gun jezelf een apparaat van topkwaliteit, met een innovatief design en met superieure functies en kies voor de Bosch PWS 700 115!

Review over de Bosch PWS 700 115 haakse slijper

Als je op een eenvoudige wijze wil slijpen, dan is de Bosch PWS 700 115 een praktische keus voor jou. Deze haakse slijper stelt je namelijk in de gelegenheid om eenvoudig te slijpen. Dit komt doordat hij goed is in hetgeen waar hij goed in moet zijn: slijpen en afbramen. Wanneer je gebruik maakt van deze slijper, dan zie je al gauw dat hij niet beschikt over allerlei toeters en bellen. Hij doet wat hij moet doen en doet zijn werk goed. Deze haakse slijper is speciaal ontworpen voor een slijpschijf van 115 mm. Daarnaast heeft hij een onbelast toerental van 11.000 toeren per minuut. Dankzij deze eigenschappen kun je de slijper gebruiken voor allerlei kleinere slijp- en afbraamklussen. Hij is bovendien te gebruiken voor verschillende klusjes. Daarom kun je hem ook gebruiken om veilig te schuren en te ontroesten. Deze haakse slijper beschikt namelijk over grote capaciteitsreserves.

Met de Bosch PWS 700 115  in huis, hoef je je geen zorgen te maken over veiligheid, noch comfort. De fabrikant heeft namelijk met beide aspecten rekening gehouden. Daarom kun je met dit apparaat veilig doorslijpen, ontroesten, schuren en afbramen. Dankzij het lichte gewicht en het design van de slijper kun je bovendien ook gedurende langere tijd comfortabel blijven werken. De haakse slijper is tevens krachtig, want hij beschikt over een vermogen van 700 watt. Na verloop van tijd is het nodig om de schijf te verwisselen. Wanneer dit nodig is, hoef je je ook geen zorgen te maken over een lang proces. Het verwisselen van de schijf vindt namelijk plaats zonder extra gereedschap. Hierdoor kun je gemakkelijk en snel schakelen tussen verschillende klussen. Dit apparaat beschikt zelfs over goede bediening voor zowel links- als rechtshandigen. Zoals je ziet, is deze haakse slijper eenvoudig, maar toch duurzaam en krachtig.

PWS 700 115

Voordelen van de Bosch PWS 700 115 haakse slijper

Heb je al eerder reviews van ons gelezen? Dan is het je vast wel opgevallen dat we je behalve over de functies van de verschillende producten, ook vertellen over de mogelijke voordelen en nadelen. Wij vinden het namelijk belangrijk dat je beschikt over alle informatie voordat je een product koopt. Hierdoor kun je een goed geïnformeerde beslissing nemen. Dit geldt ook voor deze haakse slijper. Daarom vertellen we je nu over de voordelen van de Bosch PWS 700 115:

 • Voor fijne en gedetailleerde klussen
  Als je denkt aan een haakse slijper, dan denk je vaak aan een groot apparaat waar je grote klussen mee uitvoert. Echter, een dergelijke slijper is ook handig bij kleinere klussen. Dat begrijpt de fabrikant van deze haakse slijper. Daarom is hij gemaakt voor een 115 mm slijpschijf. Met deze schijf kun je namelijk fijne en gedetailleerde klussen uitvoeren.
 • Geen extra gereedschap nodig
  Bij het ontwerpen van deze haakse slijper is er niet alleen gedacht aan de functionaliteit, maar ook het gemak. De fabrikant begrijpt namelijk dat het vervelend kan zijn als je steeds extra gereedschap nodig hebt voor het wisselen van de schijf of het verstellen van de beschermkap. Daarom hebben zij ervoor gezorgd dat je bij deze haakse slijper geen extra gereedschap nodig hebt om de beschermkap te verstellen of om de schijf te wisselen.
 • Draaibare slijpkop
  Wanneer je werkt met sommige haakse slijpers, dan merk je meteen dat die modellen zeer statisch zijn. Hierdoor kan het lastig zijn om te werken in bepaalde hoeken. Ook hier is er rekening mee gehouden toen dit model werd ontworpen. Daarom beschikt hij over een draaibare slijpkop. Je kunt er dus ook in moeilijk bereikbare hoeken mee werken.
 • Voor links- en rechtshandigen
  Deze haakse slijper is ideaal voor zowel links- als rechtshandigen. Zijn handvat is namelijk verplaatsbaar.

Nadelen van de Bosch PWS 700 115 haakse slijper

We hebben je verteld dat we in deze review zouden ingaan op de functies, de voordelen en ook de nadelen van deze haakse slijper. Intussen hebben we je al verteld over de functies en de voordelen die hij met zich meebrengt. We moeten je nu dus alleen nog vertellen over de mogelijke nadelen. De eigenschappen van de Bosch PWS 700 115 die als minder prettig ervaren kunnen worden zijn:

 • Geen herstartbeveiliging
  Als je al eerder hebt gewerkt met een haakse slijper, dan heb je waarschijnlijk weleens een dodemanskop op het apparaat gezien. Deze kop geeft de herstartbeveiliging weer. Bij dergelijke modellen stopt de slijper zodra je de schakelaar loslaat. Hierdoor kan de haakse slijper na een onderbroken stroomtoevoer niet zomaar starten. Bij deze haakse slijper van het merk Bosch is er geen herstartbeveiliging, wat je wellicht als minder prettig kunt ervaren.
 • Niet voor schijven van 125 mm
  Bij sommige haakse slijpers kun je ook andere schijven gebruiken dan het formaat waar ze voor zijn ontworpen. Als je echter gebruik maakt van dit model, dat gemaakt is voor schijven van 115 mm, kun je er geen schijven van 125 mm op zetten.

Conclusie van deze recensie over de Bosch PWS 700 115 haakse slijper

Aan de hand van de functies, voordelen en nadelen van de Bosch PWS 700 115 kun je concluderen of dit apparaat je geld waard is. Heb je nog geen conclusie getrokken? Geen nood. Wij helpen je hierbij. Deze haakse slijper is geschikt voor zowel links- als rechtshandigen en hij stelt je in staat om fijne en gedetailleerde klussen uit te voeren. Daarnaast is hij eenvoudig in gebruik en heb je geen extra gereedschap nodig om de schijf te wisselen of om de beschermkap te verstellen. Je kunt zelfs in moeilijk bereikbare hoeken werken, omdat hij beschikt over een draaibare slijpkop. Hoewel hij niet beschikt over herstartbeveiliging en hij speciaal is ontworpen voor schijven van 115 mm, vinden wij de Bosch PWS 700 115 geschikt voor zowel af-en-toe klussers als fanatieke doe-het-zelvers!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>