Wil Je De Bosch PWS850 125 Kopen? Check Dan Nu Deze Review!

Als je zoekt naar een haakse slijper die past bij je persoonlijke situatie, dan is het belangrijk om van tevoren na te gaan wat je er precies mee wil doen. Er zijn namelijk verschillende modellen ontworpen voor verschillende klussen. Daarnaast kun je ook kijken naar de grootte van de desbetreffende slijpschijf. Dit kan namelijk ook invloed hebben op de uit te voeren klus. Wat dacht je van een krachtige haakse slijper, die je de mogelijkheid geeft om verschillende klusjes uit te voeren? Dan kun je kiezen voor de Bosch PWS850 125. Deze haakse slijper is met een vermogen van maar liefst 850 watt en een toerental van 11.000 toeren per minuut zeer krachtig. Je kunt dit model bovendien gebruiken om bijvoorbeeld tegels en betonstenen te snijden, maar je kunt hem ook gebruiken voor het (door)slijpen en borstelen. Lees in dit artikel alles over de Bosch PWS850 125 haakse slijper!

Voordat je een apparaat van een bepaald merk aanschaft, is het belangrijk om ook meer te lezen over het desbetreffend merk. Aan de hand van de missie en visie van een bepaalde fabrikant kun je namelijk afleiden of hun producten bij je zullen passen of niet. Als innovatie en topkwaliteit voor jou belangrijk zijn, dan is het een goed idee om te kiezen voor Bosch apparatuur. Deze fabrikant is namelijk wereldmarktleider op het gebied van elektrisch gereedschap. Denk hierbij aan alles van wasmachines, tot stofzuigers en zelfs foodprocessors tot haakse slijpers. Aangezien de fabrikant begrijpt dat er soms ook accessoires nodig zijn om de functionaliteit van je apparaten uit te breiden, kun je bij Bosch ook terecht voor allerlei toebehoren voor de verschillende apparaten. Waarom zou je kiezen voor minder dan het beste? Je verdient het beste, dus kies voor innovatie en topkwaliteit en schaf de Bosch PWS850 125 aan!

Review over de Bosch PWS850 125

In de inleiding van dit artikel hebben we je een beetje verteld over de kracht van de Bosch PWS850 125. Je hebt gezien dat hij beschikt over een toerental van 11.000 toeren per minuut en een vermogen van 850 watt. Aan de hand van deze eigenschappen kun je nu denken dat het moeilijk is om de haakse slijper onder controle te houden. Echter, niets is minder waar. Dit apparaat is ondanks de superieure kracht tot gemakkelijk onder controle te houden. Het gebruiksgemak heeft dit model mede te danken aan zijn lage gewicht. Hij weegt namelijk slechts 1,84 kilogram. Hierdoor is deze haakse slijper een van de lichtste modellen in zijn soort. Vanwege het lichte gewicht kun je hem ook bij zwaar kluswerk gemakkelijk vasthouden. Het is hierdoor keer op keer een waar plezier om ermee aan de slag te gaan.

Als je eerder gebruik hebt gemaakt van een haakse slijper, dan weet je waarschijnlijk dat dergelijke apparaten vaak veel trillen. Hierdoor wil je er meestal niet lang mee doorwerken. Echter, bij deze haakse slijper behoort dat probleem tot het verleden. Hij wordt namelijk geleverd met een trillingsarme handgreep. Hierdoor kun je prettig doorwerken zonder dat je last krijgt van de trillingen. Als je linkshandig bent, dan heb je er waarschijnlijk vaak moeite mee om apparaten te vinden die aansluiten bij jouw behoeften. Bij deze slijper heeft de fabrikant rekening gehouden met zowel links- als rechtshandigen. Daarom kun je de greep zowel links als rechts plaatsen. Er wordt hierdoor gezorgd voor een verhoogd gebruiksgemak. Met deze haakse slijper werken betekent bovendien dat er altijd een veilige en gecontroleerde bediening mogelijk is. Dit komt doordat hij beschikt over een geoptimaliseerde ergonomische vorm en een handgreep die aan beide zijden gemonteerd kan worden.

PWS850 125

Voordelen van de Bosch PWS850 125

Als je slechts informatie hebt over de functies van een bepaald apparaat, dan kun je er nog geen compleet beeld over vormen. Daarom is het belangrijk om je ook te laten informeren over de mogelijke voordelen en nadelen die de verschillende apparaten met zich meebrengen. Wij nemen je het zoekwerk uit handen en vertellen je over de voordelen en nadelen die deze haakse slijper met zich meebrengt. De voordelen van de Bosch PWS850 125 zijn:

 • Geen extra gereedschap nodig
  Bij verschillende apparaten, of het nou haakse slijpers zijn of niet, heb je extra gereedschap nodig om bepaalde handelingen te plegen. Denk er bij de haakse slijpers bijvoorbeeld aan dat je de schijf wil verwisselen. Bij veel modellen heb je daar extra gereedschap voor nodig. Dit is echter niet het geval bij dit model. Je kunt namelijk de schijf verwisselen en ook de beschermkap verstellen zonder dat je gebruik maakt van extra gereedschap.
 • Ook in moeilijk bereikbare hoeken
  Afhankelijk van het type haakse slijper waar je voor kiest, kun je wel of niet werken in moeilijk bereikbare hoeken. Als je zeker weet dat je nooit zal werken in dergelijke hoeken, dan maakt het voor jou niet uit of het model waar je voor kiest, gebruikt kan worden in moeilijk bereikbare hoeken. Echter, ook al is het niet je bedoeling om in moeilijk bereikbare hoeken te werken, het is toch handig als je de mogelijkheid hebt. Daarom beschikt dit model over een draaibare slijpkop. Je kunt er dus ook in moeilijk bereikbare hoeken mee werken.
 • Netjes opbergen
  Je hebt wellicht niet altijd een passende en veilige plek voor je apparaten. Bij deze haakse slijper hoef je je daar geen zorgen over te maken. Hij wordt namelijk geleverd met een koffer. Je kunt de haakse slijper dus netjes in deze meegeleverde koffer opbergen.

Nadelen van de Bosch PWS850 125

Intussen hebben we je verteld over de unieke functies en de voordelen die deze haakse slijper met zich meebrengt. Er zijn echter ook eigenschappen die je als minder prettig kunt ervaren. We willen je ook informeren over deze eigenschappen zodat je de positieve en negatieve eigenschappen tegen elkaar kunt afwegen. Vervolgens kun je zelf concluderen of de haakse slijper je geld waard is. De nadelen die gepaard gaan met de Bosch PWS850 125 zijn:

 • Geen herstartbeveiliging
  Sommige haakse slijpers beschikken over een herstartbeveiliging. Dit houdt in dat de slijper automatisch uitgaat wanneer je zijn schakelaar loslaat en je er dus niet bezig mee bent. Daarnaast gaan dergelijke modellen niet zomaar aan na een onderbroken stroomtoevoer. Deze haakse slijper beschikt echter niet over herstartbeveiliging.
 • Locatie van de aan-/uitknop
  Wanneer je deze haakse slijper wil gebruiken, dan moet je hem op gegeven moment aan- of uitdoen. Echter, de aan-/uitknop is bij dit apparaat op een ietwat lastige plek, waardoor het aandoen of juist uitdoen van de slijper minder prettig is. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden wanneer je hem hebt gekocht.

Conclusie van deze review over de Bosch PWS850 125

In deze recensie hebben we je verteld over de Bosch PWS850 125 haakse slijper. We hebben gezien dat dit apparaat, dat vervaardigd is voor slijpschijven van 125 mm, eenvoudig opgeborgen kan worden. Hij wordt namelijk geleverd met een handige opbergkoffer. Daarnaast hebben we gezien dat hij beschikt over een draaibare kop, waardoor je er ook in moeilijk bereikbare hoeken mee kunt werken. Het feit dat je geen extra gereedschap nodig hebt om de schijf te verwisselen en om de beschermkap te verstellen, is ook een super voordeel. Deze haakse slijper is zelfs ideaal voor zowel links- als rechtshandigen. Natuurlijk dien je wel rekening te houden met het feit dat de aan-/uitknop niet op een intuïtieve plek is. Daarnaast beschikt dit model niet over herstartbeveiliging. Aangezien de voordelen zwaarder wegen dan de nadelen, vinden wij dat de Bosch PWS850 125 een goede aankoop is!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>