Wie is Rachel Berry?

Rachel Berry, zangeres, musicalster en fictief figuur. Rachel Berry is een personage uit de serie Glee, geproduceerd door Fox Broadcasting Company. Rachel Berry wordt gespeeld door Lea Michele.

Rachel is een lief meisje dat opgevoed is door een homo-echtpaar. Ze is gek op de spotlights en zoekt allerlei manieren om te stralen. Ze is fan van musicals en houdt van zingen. Ze plaatst filmpjes op haar Myspace-pagina en wordt hierdoor uitgelachen door de Cheerleaders en andere leerlingen van McKinley High, de middelbare school waar ze op zit.

Op een dag besluit Will Schuester, de leraar Spaans, om het Glee koor weer op te zetten. Rachel is de eerste die zich aanmeldt en blaast Will omver. Ze vindt het vreselijk om de spotlight te moeten delen, tot grote ergernis van Kurt Hummel, een modebewuste homoseksuele jongen die ook goed kan zingen.

Vanaf het begin heeft Rachel een oogje op Finn Hudson, quarterback van het football team. Ze groeien door de Glee club steeds dichter naar elkaar toe, en uiteindelijk krijgen ze een relatie. Helaas voor haar maakt Finn het na een tijdje weer uit. Gelukkig komen ze ergens in seizoen twee weer samen. Het is een hobbelige relatie, met veel ups en downs, maar uiteindelijk overwint liefde.

Als Rachel met de Glee Club in New York is voor de Nationals (Nationale zangwedstrijd), beseft ze dat ze maar één droom heeft: Op Broadway staan. Als ze de kans krijgt om in New York te studeren, op internationale topschool NYADA, grijpt ze deze kans met beide handen aan. Samen met Kurt vertrekt ze naar New York. Voordat ze vertrekt vraagt Finn haar ten huwelijk en ze heeft het geaccepteerd. In New York mist ze hem vreselijk, daarnaast wordt ze ook door haar danslerares (Kate Hudson) vreselijk afgemat. Uiteindelijk kiest Finn ervoor om niet met haar te trouwen, zodat Rachel haar droom kan verwezenlijken. Rachel krijgt de hoofdrol in een musical en komt op Broadway te staan.

 

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>