1

Remeha Avanta 28c Kopen? Bekijk deze Review!

Ben je op zoek naar een duurzame cv-ketel die geschikt is voor een gemiddeld tot groot huishouden? Dan kennen wij een model dat goed bij je past, namelijk de Remeha Avanta 28c. Dit model is perfect voor gemiddelde tot grotere huishoudens. Daarnaast kun je hem perfect gebruiken in een tussen- of hoekwoning. Als je een kleiner bad hebt, dan past dit model ook goed bij je. Hij is namelijk ideaal voor gemiddeld douche- of keukengebruik, dus je kunt een bad van ongeveer 100 tot 120 liter snel vullen. Met dit apparaat in huis bespaar je tevens op energiekosten, want de ketel heeft een A-label pomp.

Remeha staat voor het gevoel van heerlijke warmte. Daarom werkt deze fabrikant er al gedurende vele jaren aan om duurzame producten te ontwikkelen die zorgen voor warmte. Het internationaal bedrijf is oorspronkelijk gestart als fietswinkel. Hierna verkocht de eigenaar stalen buizen en fittingen aan de verwarmingsindustrie. Na een aantal jaar ging de fabrikant ertoe over om gietijzeren cv-ketels te ontwikkelen voor antracietkolen. Vanaf de start is er veel gewerkt aan innovatie en topkwaliteit. Remeha zorgt er ook voor dat de producten die zij vervaardigen optimaal comfort met zich meebrengen. Dit geldt zowel voor thuis als buiten de deur. Je verdient een beetje extra luxe, dus verwen je zelf met een Remeha cv-ketel.

Review over de Remeha Avanta 28c

Als je kiest voor de Remeha Avanta 28c dan kies je voor een ketel met een compact formaat. Dankzij zijn formaat is het eenvoudig om hem een plek te geven in huis. Denk er bijvoorbeeld aan dat je hem bevestigt aan een dun wandje of dat je hem wegwerkt in een keukenkast. Er zijn enorm veel mogelijkheden voor het bevestigen van deze ketel. De ketel mag echter, ongeacht zijn formaat, niet onderschat worden. Zijn prestaties doen namelijk niet onder voor grotere ketels. Daarnaast beschikt dit model over een pomp met een A label, wat inhoudt dat de ketel een energiezuinige werking heeft. We weten bovendien allemaal dat als we een energiezuinige ketel in huis halen, we zelf ook profiteren. Door namelijk minder energie te verbruiken, hoef je ook minder energiekosten te betalen. Daarnaast past dit apparaat zich gemakkelijk aan het vermogen, dat je nodig hebt, aan.

Door de Remeha Avanta 28c in huis te halen, ben je tevens verzekerd van een groot vermogensbereik. Dit komt doordat het apparaat beschikt over een brander met een modulerende werking. Het toestel kan dus aan de hand van de warmtevraag zowel laag- als hooglast branden. Als je dit apparaat in huis hebt, dan kun je dagelijks genieten van een lekker warm bad of een warme douche. De ketel levert namelijk een ideale hoeveelheid warm tapwater voor een klein bad of een normale douche. Dit geldt ook vanuit koude situaties. Als je besluit om de Avanta 28c in huis te halen, dan kun je dit apparaat aansluiten op je bestaand zonlichtsysteem. Met bepaalde zonlichtsystemen is het namelijk mogelijk om tot wel 60% te besparen op energieverbruik voor warm water. Kies dus voor een aantrekkelijk geprijsd model met een stille, efficiënte, energievriendelijke werking en haal deze Remeha ketel in huis.

Voordelen van de Remeha Avanta 28c

Voordat je besluit om de Remeha Avanta 28c aan te schaffen, is het belangrijk om na te gaan welke voor- en nadelen hij met zich meebrengt. Je bent al op de hoogte van de unieke eigenschappen, dus we vertellen je nu over de voordelen van dit apparaat. De voordelen die ermee gepaard gaan zijn:

 • Hoeveelheid warm water per minuut
  Wanneer je deze ketel in huis hebt, hoef je je geen zorgen te maken dat er weinig warm water uit de kraan of douche komt. De ketel zorgt er namelijk voor dat er per minuut 12,5 liter warm water met een temperatuur van 40 graden Celsius uit de kraan komt. Dit is ruim voldoende voor een aangenaam warm bad of een warme douche.
 • Lichtgewicht met top prestaties
  Als je de Avanta ketel in huis haalt, dan kies je voor een lichtgewicht ketel met zwaargewicht prestaties. Dit betekent dat de voordelen van een compact model worden gecombineerd met de efficiëntie en topprestaties van een groter en zwaarder model. Het beste van beide werelden dus.
 • A-label pomp
  Niemand wil onnodig veel geld uitgeven aan energiekosten. Daarom zorgen de meeste fabrikanten er tegenwoordig voor dat apparaten beschikken over een zuinige werking. Dit is ook het geval bij de Avanta 28c. Deze ketel beschikt namelijk over een A-label pomp, wat betekent dat hij niet veel energie verbruikt. Door het energieverbruik bovendien laag te houden, bespaar je ook op energiekosten.
 • Compact formaat
  Dankzij het compact formaat van deze ketel, kun je hem vrijwel overal in huis een plek geven. Je hoeft er dus niet lang over na te denken waar de beste plek voor de ketel is, omdat hij vrijwel overal past.

Remeha Avanta 28c

Nadelen van de Remeha Avanta 28c

We weten allemaal dat elk apparaat of elk product zijn sterke en zwakke kanten heeft. Dit geldt uiteraard ook voor de Remeha Avanta 28c. Het is ons doel om je zoveel mogelijk te voorzien van alle nodige informatie om een goed geïnformeerde keus te maken. Daarom zijn we behalve de voordelen ook voor je nagegaan welke mogelijke nadelen deze ketel met zich meebrengt. Het punt dat je wellicht als minder prettig kunt ervaren is:

 • Af en toe een storing
  Het kan bij dit model af en toe voorkomen dat je een storingsmelding krijgt. Er staat over het algemeen ook wat de storing inhoudt. Om echter optimaal te blijven genieten van de efficiënte werking van dit apparaat word je aanbevolen om bij de installatie een onderhoudscontract te sluiten. Hierdoor weet je zeker dat, mocht er iets gebeuren met de ketel, je verzekerd bent van een goede afhandeling en service.

Conclusie van de review over de Remeha Avanta 28c

In deze recensie zijn we voor je nagegaan welke unieke eigenschappen, voor- en nadelen de Remeha Avanta 28c met zich meebrengt. We hebben gezien dat er vrijwel geen nadelen gepaard gaan met dit apparaat. Daarnaast zijn er wel een aantal voordelen waar je van kunt profiteren wanneer je dit apparaat in huis hebt. Vanwege het feit dat de ketel een energiezuinige werking heeft, een compact formaat en superieure prestaties met zich meebrengt, vinden wij hem zeker een aanrader. Hij is ideaal voor een middelmatig tot groter huishouden. Haal hem dus snel in huis en geniet van optimale warmte.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

 • henk schreef:

  ik geloof dat van deze ketels de warmtewisselaar een zwakpunt is?
  heb al een aantal jaren deze ketel en nu is de warmtewisselaar stuk maar als ik zoek op internet ben ik niet de enig die dit euvel heeft gelukkig is die van mij ouder dan 13 jr maar ik leest het ook van resente ketels. .

 • >