Een Robomow RC304 Robotmaaier Kopen? Check Onze Review!

Heb je in je erf een grasmat? Dan is het belangrijk dat je deze grasmat onderhoudt. Hoewel er verschillende manieren zijn om je grasmat te onderhouden, is een veelgebruikt hulpmiddel een grasmaaier. Er zijn verschillende soorten grasmaaiers, waaronder handmatige, elektrische, modellen met een accu, benzinemaaiers en zelfs robotmaaiers. Elk model heeft zijn voor- en nadelen. Echter, als je houdt van gemak dan is de keuze snel gemaakt. Je kiest dan voor een robotmaaier. Een dergelijk model zorgt er namelijk voor dat je gras volautomatisch wordt gemaaid. Hierdoor kun je ook grotere gazons gemakkelijk onderhouden. Wil je graag een veilige robotmaaier aanschaffen? Dan kies je voor de Robomow RC304. Deze grasmaaier is zo geavanceerd dat je een weekprogrammering kunt maken. Je hebt dus vrijwel geen omkijken naar het apparaat én je grasmat wordt optimaal onderhouden!

Bij Robomow begrijpt men dat je in jouw druk leven niet teveel tijd wil besteden aan het uitvoeren van allerlei klusjes. Daarom ontmoeten technologie en tuin elkaar bij deze fabrikant. Bij Robomow worden er allerlei verschillende maaiers ontworpen; zelfs modellen die je via je smartphone kunt bedienen. Je kunt bovendien met bepaalde maaiers van dit bedrijf communiceren en deze controleren. Er wordt continu gewerkt aan innovatie. Dit betekent dat wanneer men bij dit bedrijf constateert dat een eigenschap of functie van een maaier verbeterd kan worden, zij hier meteen mee aan de slag gaan. Vanwege deze superieure aanpak zorgt de fabrikant ervoor dat jij als gebruiker kunt genieten van een top ervaring. Kies dus voor een innovatieve, gebruiksvriendelijke robotmaaier van topkwaliteit en schaf de Robomow RC304 aan!

Review over de Robomow RC304

Als je op zoek bent naar gebruiksgemak en tijdbesparing, dan is de Robomow RC304 robotmaaier jouw beste kameraad. Dit apparaat met een 26 Volt lithium batterij en een basisstation neemt je namelijk ontzettend veel werk uit handen. Dit komt doordat je er vrijwel geen omkijken naar hebt. Denk je maar in dat je hem aanschaft. Vervolgens stop je er een beetje tijd in voor de installatie en hierna doet hij automatisch zijn werk. Hij zorgt er namelijk gedurende het gehele seizoen voor dat je tuin goed onderhouden blijft. Wanneer dit apparaat aan de slag gaat, dan weet je dat er geen gedeeltes worden overgeslagen. Dit komt doordat hij tot buiten zijn wielen maait. Er is bovendien zelfs een speciale modus voor grasranden. Hierdoor kunnen er geen sprietjes gras gemist worden en ziet je tuin of gazon er na een maaibeurt weer prachtig uit.

Bij het ontwerpen van de Robomow RC304 grasmaaier heeft de fabrikant ook rekening gehouden met veiligheid. Het gaat hier niet alleen om jouw veiligheid, maar ook de veiligheid van het apparaat zelf. De grasmaaier beschikt namelijk over handige bots-, til- en kantelsensoren, die hem zeer veilig maken. Daarnaast beschikt hij over een regensensor. Zodra deze sensor detecteert dat het begint te regenen, stopt het apparaat met werken. Je denkt nu misschien dat de maaier niet weersbestendig is. Dat is echter niet het geval. Hij stopt met maaien wanneer het regent, omdat het gewoon beter is om niet in de regen te maaien. De robotmaaier is namelijk zowel regen- als weersbestendig. Er is bij dit model zelfs gezorgd voor diefstalbeveiliging, die ervoor zorgt dat de maaier alleen werkt wanneer er een pincode is ingetoetst. Voor extra gemak kun je de Robomow App gebruiken om “handmatig” te maaien.

Robomow RC304

Voordelen van de Robomow RC304

Je hebt intussen gelezen over de functies van deze prachtige robotmaaier. Echter, het is ook belangrijk om informatie te hebben over de voor- en nadelen. Door deze tegen elkaar af te wegen kun je namelijk een goed geïnformeerde keus maken. We houden je niet langer in de spanning en vertellen je nu over de voordelen die de Robomow RC304 grasmaaier met zich meebrengt:

 • Veilig
  Je hoeft je geen zorgen te maken dat deze grasmaaier per ongeluk tegen je tuinkabouters, de fiets van je kind of zelfs je muur aan zal botsen. Hij beschikt namelijk over bots-, kantel- en tilsensoren. Dit betekent dat je er lang van kunt genieten.
 • Regensensoren
  Als je je onderzoek hebt gedaan, dan weet je dat het niet goed is om bij regenweer te maaien. Bij nat weer vormt gras namelijk grote plakkaten die ervoor kunnen zorgen dat je grasmaaier verstopt raakt. Het gras wordt daarnaast bij nat weer minder mooi afgesneden. Om deze reden beschikt deze robotmaaier over regensensoren. Hij is namelijk wel regen- en weersbestendig, maar houdt rekening met de kwaliteit van je gazon en stopt dus met werken bij regenweer.
 • Grasranden
  Moet je grasranden maaien? Dan weet je dat het soms moeilijk kan zijn om bij deze randen te komen met een grasmaaier. Dit probleem heeft deze robotmaaier niet. Hij beschikt namelijk over een speciale modus voor grasranden, die dankzij de slimme mesplaatsing en de perimeterdraad optimaal gemaaid worden.
 • Weekprogrammering
  Om je grasmat optimaal te onderhouden, kun je gebruik maken van de weekprogrammering. Deze stel je in aan de hand van bepaalde dagen en tijdstippen die jou goed uitkomen. Vervolgens gaat het apparaat op de gekozen momenten aan de slag. Hierdoor heb je geen omkijken meer naar het apparaat, mede doordat hij zelf terugkeert naar het basisstation.

Nadelen van de Robomow RC304

We hebben je intussen verteld over de handige functies en de aantrekkelijke voordelen die deze robotmaaier met zich meebrengt. Echter, het is een feit dat elk apparaat over zowel voordelen als nadelen beschikt. Daarom vinden wij het belangrijk om je ook te informeren over de eigenschappen die je als minder prettig kunt ervaren. Deze minder prettige eigenschappen van de Robomow RC304 zijn:

 • Minder geschikt voor zeer grote tuinen
  Als je werkt met elektrische of volautomatische apparaten, dan moet je altijd rekening houden met een bepaald bereik. Dit geldt ook voor deze grasmaaier. Hij is ideaal voor tuinen tot maximaal 400 m2. Heb je een tuin die groter is dan deze oppervlakte, dan kan de robotmaaier er moeite mee hebben om dit gazon te onderhouden.
 • Steile hellingen
  Hoewel deze grasmaaier is voorzien van allerlei functies om obstakels optimaal te lijf te gaan, kan hij er moeite mee hebben om bepaalde hellingen te beklimmen. Hij kan namelijk hellingen tot 20 graden aan. Hebben de hellingen in je tuin een hoek van meer dan 20 graden? Dan komt de robotmaaier hier niet tegenop.

Conclusie van deze review over de Robomow RC304

We hebben gezien dat je voor gemak in je tuin de Robomow RC304 kunt gebruiken. Dit apparaat beschikt namelijk over de nodige veiligheidsmaatregelen en functies waardoor hij allerlei obstakels te lijf kan gaan. Daarnaast zijn de nodige maatregelen getroffen om geen plekjes over te slaan en om je grasranden te onderhouden. Wanneer je eenmaal gebruik maakt van deze robotmaaier, dan heb je er geen omkijken meer naar. Hij kan namelijk per week worden ingesteld en hij keert zelf terug naar het basisstation wanneer hij zijn werk heeft gedaan. Dit apparaat beschikt zelfs over regensensoren om de kwaliteit van je gazon hoog te houden. Hoewel hij niet geschikt is voor tuinen groter dan 400 m2 en hij geen hellingen van meer dan 20 graden aankan, is de Robomow RC304 grasmaaier zeker een aanrader!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>