Robotarm

Een robotarm, hoe moeten we het voor ons zien? Een stuk metaal dat klusjes voor ons uitvoert?  Waarvoor kunnen we de robotarm eigenlijk gebruiken? Niet alleen helpt hij je bij de alledaagse klusjes als je hulpbehoevend bent, maar ook is hij een zeer harde werker in fabrieken. Alles dat je wilt weten over de robotarm, lees je hier.

Een robotarm is een mechanische manipulator, die dezelfde functie heeft als een menselijke arm. Een robotarm bestaat uit een aantal segmenten, die met elkaar verbonden zijn door gewrichten. Deze gewrichten maken het mogelijk om verschillende draaiingen te maken, waardoor verschillende taken uitvoerbaar worden voor de robotarm.

Er zijn twee manieren om een robotarm te gebruiken. Manier één is met een bedieningspaneel, waardoor hij taken kan uitvoeren. De tweede manier is door de robotarm vooraf te programmeren, zodat hij bepaalde taken zelfstandig uitvoert.

Een robotarm wordt niet alleen in fabrieken ingezet om taken te doen die voor mensen te saai of gevaarlijk zijn, zoals het werken aan de lopende band. Maar een robotarm kan ook gebruikt worden in verpleeghuizen of voor mensen met een spierziekte of ouderdom. Zij kunnen de robotarm gebruiken als hulpmiddel. Het doel van de robotarm is namelijk om de zelfstandigheid van degene die veel alledaagse handelingen doet, onafhankelijk te maken van een zorgverlener. De robotarm kan de kwaliteit van het leven op een positieve manier beïnvloeden.

In 1961 is de eerste robotarm in de industrie in dienst genomen, namelijk in de Generale Motorfabriek in New Jersey. Hij werd ingezet bij het gieten van ijzer. Tegenwoordig worden robotarmen ook gebruikt voor entertainment. Deze attracties worden ook wel robotcoasters genoemd. De eerste robotcoaster werd in 2003 in Legoland Billund in Denemarken in gebruik genomen. In Legoland Duitsland en het Franse Futeroscope vind je ook attracties met robotarmen.

Voor meer artikelen, zie hier.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>