Samsung Gear S2 BALR Kopen? Bekijk Snel De Review!

Ben je op zoek naar een nieuwe smartwatch? Dan zijn er verschillende zaken waar je op kunt letten. De meeste modellen meten je leefpatroon. Hierdoor kun je goed bijhouden of je traint om bijvoorbeeld gewicht te verliezen of om spiermassa op te bouwen. Daarnaast is een dergelijk apparaat vaak in staat om te meten hoeveel kilometers je hebt afgelegd. Je kunt op die manier gemakkelijk je voortgang per week of misschien zelfs per dag volgen. Aangezien meerdere modellen beschikken over ongeveer dezelfde functies, is het handig om ook te letten op het design van het desbetreffend horloge. Je gaat het apparaatje namelijk dagelijks bij je hebben, dus het is sowieso een goed idee om te kiezen voor een stijlvolle variant. Kies bijvoorbeeld voor de Samsung Gear S2 BALR. Dit model heeft een stijlvol ontwerp en handige functies. In deze review vertellen we je alles over deze handige en stijlvolle smartwacht.

Als je een review leest over een bepaald apparaat of product, dan verwacht je meer te weten te komen over de specificaties van het desbetreffend model. In sommige gevallen kom je ook meer te weten over de voordelen en nadelen die het apparaat met zich meebrengt. Deze review vertelt je meer over de specificaties en functies van de Samsung Gear S2 BALR. Daarnaast kom je ook meer te weten over de mogelijke voordelen en nadelen die de smartwatch met zich meebrengt. Echter, we vertellen je eerst over de fabrikant van het horloge. De fabrikant van deze smartwatch is Samsung. Velen van ons kennen dit merk, omdat de fabrikant ook smartphones, tablets, televisies, soundbars, monitoren, printers en geheugenoplossingen vervaardigt. Er worden namelijk keer op keer innovatieve en betrouwbare producten vervaardigd door getalenteerde mensen. Vergemakkelijk je leven en kies voor topkwaliteit en betrouwbaarheid door de Samsung Gear S2 BALR aan te schaffen!

Review over de Samsung Gear S2 BALR

In de inleiding van deze recensie hebben we je verteld dat we je zullen informeren over de specificaties en functies van de Samsung Gear S2 BALR. Dat doen we nu meteen. We kijken eerst naar het ontwerp van deze speciale editie. Dit horloge is voorzien van een draairing, die vergelijkbaar is met de (niet-functionele) variant om een analoog horloge. Het verschil met deze smartwatch is echter dat de draairing wel ergens voor dient. Je gebruikt immers de draairing om te navigeren door de verschillende mogelijkheden van het horloge heen. Hierdoor is de bediening van de smartwatch zeer eenvoudig. Nu vraag je je waarschijnlijk af welke mogelijkheden het horloge met zich meebrengt. Als je gebruik maakt van dit horloge, dan gaat een wereld aan opties voor je open. Zo meet het horloge je hartslag via de geïntegreerde hartslagmeter. Er is tevens een stappenteller zodat je je trainingsvoortgang optimaal kunt bijhouden.

Ben je iemand die het liefst traint met muziek? Dan kun je sowieso muziek beluisteren tijdens het trainen. Heb je de Samsung Gear S2 BALR aan en wil je graag een ander nummer beluisteren? Dan kun je gebruik maken van de muziekbedieningsfunctie van de smartwatch. Bij het ontwerpen van dit horloge is er zelfs rekening gehouden met ontspanning. Zo kun je de Pathé- of KLM-app gebruiken om je bioscoop- of vliegtickets altijd bij de hand te hebben. Vraag je je af waarvoor de 2 knoppen aan de zijkant van het horloge dienen? Deze knoppen hebben ook een functie. Je gebruikt ze namelijk om een stap terug te gaan of helemaal terug te keren naar het thuisscherm. Komt er een berichtje binnen op je smartphone? Dan kun je het bericht op het display van de smartwatch bekijken. Je kunt zelfs het klokontwerp van het horloge veranderen naar je eigen stijl!

Samsung Gear S2 BALR

Voordelen van de Samsung Gear S2 BALR

Intussen hebben we je verteld over de belangrijke specificaties en functies van deze smartwatch. Echter, het is ook belangrijk om meer te weten te komen over de eventuele voordelen en nadelen die het horloge met zich meebrengt. Daarom vertellen we je nu over de voordelen van de Samsung Gear S2 BALR:

 • Hartslag meten via je pols
  Bij het kopen van een smartwatch vinden vele gebruikers het belangrijk dat het apparaat beschikt over een hartslagmeter. Door je hartslag te volgen, kun je namelijk optimaal nagaan of je op de juiste manier traint om jouw lichaamsdoel te bereiken. Je hartslag is immers anders wanneer je traint om gewicht te verliezen in vergelijking met trainen om spiermassa op te bouwen. Gewoon trainen om in conditie te blijven komt ook met zijn eigen hartslag. Daarom beschikt dit horloge over een geïntegreerde hartslagsensor. Deze sensor meet je hartslag via je pols.
 • Ingebouwde muziekbediening
  Velen van ons vinden het prettig om tijdens het trainen naar muziek te luisteren. Hierbij doet het er niet toe of je naar muziek luistert tijdens het joggen of dat je muziek beluistert tijdens het heffen van gewichten. In alle gevallen zorgt muziek namelijk voor een goede begeleiding en motivatie. Het komt echter weleens voor dat je tijdens het doen van bepaalde oefeningen niet naar bepaalde nummers in je afspeellijst wil luisteren. Daarnaast kan het ook voorkomen dat je gewoon het volume wil aanpassen tijdens het trainen. Het bedienen van je muziek doe je gemakkelijk via de smartwatch, want hij heeft ingebouwde muziekbediening om muziek gemakkelijk af te spelen of het volume aan te passen.
 • Oproepen beantwoorden of beëindigen
  Met deze smartwatch kun je inkomende oproepen beantwoorden of beëindigen. Hierdoor kun je gerust je smartphone in je broekzak of tas laten. Je hebt namelijk alleen het horloge nodig. Onderbreek je training niet!

Nadelen van de Samsung Gear S2 BALR

We hebben je nu verteld over de functies, specificaties en voordelen van deze smartwatch. Om een compleet beeld te hebben van dit apparaat is het echter ook van immens belang dat je op de hoogte bent van de mogelijke nadelen die hij met zich meebrengt. We noemen deze eigenschappen “mogelijke” nadelen, omdat wat de een als voordeel ziet de ander wellicht niet als voordeel beschouwt. Hetzelfde geldt dus ook voor de nadelen. We houden je niet langer in de spanning en vertellen je nu over de eigenschappen van de Samsung Gear S2 BALR die je wellicht als minder kunt prettig ervaren:

 • Alleen spatwaterdicht
  Sommige horloges zijn volledig waterdicht. Dit is handig, omdat je er dan geen omkijken naar hebt. In het geval van deze smartwatch gaat het om een variant die alleen spatwaterdicht is. Dit betekent dat als je hem aanhebt en het begint te motten, je gerust door kunt trainen. Zelfs als je even in de regen bent, hoef je je geen zorgen te maken. Zorg er echter wel voor dat je er niet mee gaat zwemmen of niet te lang in de regen mee traint.
 • Geen GPS sensor
  Misschien heb je al recensies over andere smartwatches gelezen. Als dat het geval is, dan heb je vast wel gezien dat bepaalde modellen beschikken over een GPS sensor. Een dergelijke sensor is handig, omdat hij je locatie en route registreert. Hierdoor kun je precies zien welke afslag je hebt genomen, zodat je niet verdwaalt. De sensor zorgt er ook voor dat je route wordt geregistreerd, waardoor je na afloop van de training precies weet hoeveel kilometer je hebt afgelegd. Deze smartwatch beschikt echter niet over een GPS sensor. Je kunt dus desgewenst een vaste route volgen om precies te weten hoeveel kilometers je hebt afgelegd.

Conclusie van deze review over de Samsung Gear S2 BALR

Nadat je hebt gelezen over de functies, specificaties, voordelen en nadelen van de Samsung Gear S2 BALR kun je zelf concluderen of deze speciale editie smartwatch je geld waard is. Vind je het nog moeilijk om zelf een conclusie te trekken? Dan helpen we je hierbij. Hoewel dit horloge niet beschikt over een GPS sensor om je locatie en route te registreren, is hij toch een handig apparaat. Hij beschikt namelijk over een geïntegreerde hartslagsensor en ingebouwde muziekbediening. Je hartslag wordt dus gemeten tijdens het trainen en je kunt gemakkelijk je muziek via het horloge bedienen. Daarnaast is hij voorzien van diverse smartphone functies, waardoor je je smartphone tijdens het trainen gerust in je broekzak of tas kunt laten. Houd er rekening mee dat het horloge alleen spatwaterdicht is en schaf de Samsung Gear S2 BALR vandaag nog aan. Hij is namelijk zeker een aanrader.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>