Samsung SSD 750 EVO 250 GB Kopen? Bekijk De Review!

Begint je computer traag te worden? Heb je al alles geprobeerd om hem sneller te maken? Denk er bijvoorbeeld aan dat je oude bestanden hebt verwijderd, je onnodige programma’s hebt gewist en je wellicht de nieuwste updates hebt geïnstalleerd? Heeft dat toch niet geholpen? Dan is overstappen van een normale HDD naar een SSD wellicht de oplossing. Met een SSD kun je ervoor zorgen dat allerlei processen in je computer worden versneld. Hierdoor start de computer sneller op, gaat het overbrengen van bestanden sneller en de werking van diverse programma’s wordt versneld. Natuurlijk is het belangrijk om voor de juiste SSD te kiezen. Wat dacht je van een 2,5 inch model met een opslagcapaciteit van 250 GB en een maximale schrijfsnelheid van 520 MB/s? Als een dergelijk model je aanstaat, dan is de Samsung SSD 750 EVO 250 GB dé SSD voor jou. We vertellen je er meer over!

Vrijwel iedereen heeft al eens van Samsung gehoord. Het kan dat je zelf een Samsung apparaat hebt gebruikt of dat je vrienden of familieleden hebt die over dit merk praten. Dit merk heeft bekendheid gekregen, omdat het de wereld steeds weer kennis laat maken met fantastische nieuwe mogelijkheden. Het doet er hierbij niet toe of het gaat om bijvoorbeeld een Samsung tv, een Samsung SSD of een Samsung mobiele telefoon. In alle gevallen laten de apparaten van dit merk een blijvende, positieve indruk achter. Hoewel Samsung ooit is begonnen als een klein handelsbedrijf, is het bedrijf inmiddels uitgegroeid tot een wereldonderneming. Behalve op het gebied van producten, onderscheidt dit bedrijf zich ook door wolkenkrabbers te bouwen, actief te zijn op modegebied en zelfs op het gebied van medicijnen zijn ze actief. Kies dus voor topkwaliteit en superieure functionaliteit en schaf de Samsung SSD 750 EVO 250 GB aan!

Review over de Samsung SSD 750 EVO 250 GB

Is multitasking een dagelijks deel van je routine? Ben je ook vaker bezig meerdere taken tegelijkertijd uit te voeren op je desktop of laptop? Dan is de Samsung SSD 750 EVO 250 GB ideaal voor jou. Met deze schijf kun je namelijk meer halen uit je computer. Dit komt doordat de schijf sneller en betrouwbaarder is dan een harde schijf. Hij heeft immers een maximale leessnelheid van 540 MB/s en een maximale schrijfsnelheid van 520 MB/s. Hierdoor wordt multitasken aanzienlijk versneld. Wanneer je een SSD uitkiest, dan heb je van tevoren waarschijnlijk al nagedacht over hoe je hem zal gebruiken. Er zijn namelijk verschillende SSD’s beschikbaar. Denk er maar aan dat sommige modellen ideaal zijn voor de dagelijkse gebruiker en dat andere modellen zijn vervaardigt voor “af en toe multitaskers”. Dit specifiek model is ontworpen om je dagelijkse computerwerkzaamheden te versnellen. Daarom is hij ook uitermate geschikt voor dagelijks gebruik.

We hebben aangegeven dat de Samsung SSD 750 EVO 250 GB ideaal is om dagelijks te gebruiken. Dit komt doordat hij beschikt over de TurboWrite-technologie en ook de RAPID-modus. Nu vraag je je misschien af wat het nut van deze technologieën is. Als we kijken naar TurboWrite, dan zien we dat deze functie met behulp van een schrijfbuffer in de SSD zorgt voor hogere sequentiële schrijfsnelheden. De prestaties van je pc worden bovendien verhoogd met de RAPID-modus, omdat er gebruik wordt gemaakt van Magician software. Hierbij wordt vrij DRAM geheugen van je pc als buffer gebruikt voor topprestaties. Wanneer je deze SSD in huis hebt, hoef je je ook geen zorgen te maken over je gegevens. De SSD beschikt namelijk over SED-technologie die helpt om je gegevens veilig te houden. In het kort gaat het hier om geavanceerde versleuteling van je gegevens. Bovendien kun je deze SSD zeer gemakkelijk installeren.

Samsung SSD 750 EVO 250 GB

Voordelen van de Samsung SSD 750 EVO 250 GB

Voordat je overgaat tot de koop van een nieuwe SSD, is het belangrijk om er meer te weten over te komen. Daarom lees je deze review. We vertellen je in deze recensie namelijk over de unieke functies en technologieën, maar ook de voordelen en de nadelen van de Solid State Drive. We hebben je reeds verteld over de unieke functies en geavanceerde technologieën en vertellen je nu over de voordelen van de Samsung SSD 750 EVO 250 GB:

 • TurboWrite
  Velen van ons hebben tegenwoordig steeds minder vrije tijd. Daarom doen we er alles aan om bepaalde processen in ons leven te versnellen. Dit geldt ook voor onze computerprocessen. Daarom is het slim om een SSD te gebruiken. Als we kijken naar deze Samsung SSD, dan zien we dat hij beschikt over de TurboWrite functie. Deze technologie zorgt ervoor dat bestanden snel worden weggeschreven. Hierdoor kun je jouw computerwerkzaamheden efficiënter uitvoeren waardoor je meer tijd overhoudt om andere dingen te doen.
 • Data beveiligen
  Tegenwoordig vinden de meeste processen digitaal plaats. Er wordt dus veel gebruik gemaakt van data. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld werkpresentaties en schoolverslagen. Wanneer je eenmaal de data hebt ingevoerd, dan wil je natuurlijk dat deze data veilig is. Daar ben je van verzekerd wanneer je deze SSD gebruikt. Hij beschikt namelijk over 256-bit AES-encryptie, die je data beveiligt.
 • Eenvoudige installatie
  Als je hoort dat je een schijf in je pc of laptop moet installeren, dan kun je wellicht huiverig worden als je dit nooit eerder hebt gedaan. Daar heeft Samsung rekening mee gehouden toen zij deze SSD ontwikkelden. Daarom wordt hij geleverd met software waarmee zelfs beginnende gebruikers de SSD gemakkelijk kunnen installeren en beheren. Denk maar aan Samsungs Data Migration software, die een krachtige kloonmethode biedt waarmee gegevens verhuisd kunnen worden.

Nadelen van de Samsung SSD 750 EVO 250 GB

Wanneer wij een product reviewen, doen we er eerst uitgebreid onderzoek over. We kijken dan niet alleen naar de unieke functies, het design en de toegepaste technologie, maar ook naar de voordelen en nadelen. Door op de hoogte te zijn van de voordelen en nadelen van een apparaat, kun je namelijk concluderen of hij jouw geld wel waard is. Intussen hebben we je verteld over de functies, technologieën en voordelen die deze schijf met zich meebrengt. Om je een compleet beeld te geven over de Samsung SSD 750 EVO 250 GB vertellen we je nu daarom ook over de nadelen die hij met zich meebrengt:

 • Installatieonderdelen apart aanschaffen
  Hoewel het eenvoudig is om deze SSD te installeren in je pc of laptop, heb je toch een paar onderdelen nodig om de installatie uit te voeren. Enkele onderdelen die nodig zijn, worden echter niet meegeleverd. Het gaat hierbij om een SATA kabel en een montageplaat. Deze onderdelen, die nodig zijn om de SSD aan te sluiten in een pc, ontbreken. Het feit dat je deze onderdelen apart moet aanschaffen, kun je als minder prettig ervaren.
 • Geen handleiding
  Voor de installatie van deze SSD is er gezorgd voor eenvoudige software, die je op weg helpt. Echter, sommige gebruikers willen graag een handleiding hebben, die hen stap voor stap uitlegt hoe de SSD geïnstalleerd moet worden. Een dergelijke handleiding wordt niet bijgeleverd bij deze schijf. Dit hoeft echter geen probleem te zijn, omdat je door even te Googlen toch de nodige instructies kunt vinden voor de installatie en het gebruik van de schijf.

Conclusie van deze review over de Samsung SSD 750 EVO 250 GB

In deze recensie hebben we je meer verteld over de geavanceerde technologieën en de unieke functies van de Samsung SSD 750 EVO 250 GB. We zijn ook ingegaan op de voordelen en nadelen die hij met zich meebrengt. We hebben onder andere gezien dat de schijf je desktop of laptop sneller maakt doordat interne processen worden versneld. Daarnaast hebben we gezien dat dit model geschikt is voor dagelijks gebruik en dat hij gemakkelijk is te installeren. Let er wel op dat je voor installatie in een pc de SATA kabel en montageplaat apart moet aanschaffen. Er wordt tevens geen handleiding meegeleverd, maar er is wel gezorgd voor installatiesoftware. Je kunt bovendien, desgewenst, op Google meer informatie vinden over de installatie van de schijf. Met deze SSD in huis ben je er bovendien van verzekerd dat je data veilig is dankzij de 256-bit AES-encryptie.

Wil je dus een snellere pc hebben met beveiligde data? Schaf dan vandaag nog de Samsung SSD 750 EVO 250 GB aan!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>