Samsung UE55JU6000 Kopen? Check Dan Vandaag Nog De Review!

Tegenwoordig heeft vrijwel iedereen een tv in huis. In sommige huishoudens zijn er zelfs meerdere tv’s. Ben jij op zoek naar een nieuwe tv? Dan zijn er bepaalde zaken waar je rekening mee houdt. Zo ga je na welke afmeting geschikt is voor jou. De afmeting van een tv wordt meestal uitgedrukt in inches en is eigenlijk niet de afmeting van de tv zelf. Het gaat namelijk om het schermdiagonaal. Je krijgt dus een beeld over de grootte van het scherm van de tv. Hoewel het formaat van een tv sowieso belangrijk is, is dit niet het enige waar je rekening mee houdt. Je kijkt immers ook naar de beeldscherpte en eventuele aansluitmogelijkheden. Als je meer mogelijkheden wil hebben dan alleen kijken naar de programma’s die worden uitgezonden, dan kun je het liefst kiezen voor een Smart tv. Een superieure Smart tv is de Samsung UE55JU6000.

We hebben allemaal weleens gebruik gemaakt van een Samsung apparaat. Als je er zelf geen gebruik van hebt gemaakt, dan heb je vast wel van de producten van deze fabrikant gehoord. Deze fabrikant vervaardigt namelijk producten voor verschillende sectoren. Zo kun je onder andere bij hen terecht voor smartphones, tablets, soundbars, koelkasten, vaatwasmachines en natuurlijk tv’s. De reden waarom vele gebruikers kiezen voor producten van dit merk is omdat Samsung de wereld kennis laat maken met geweldige mogelijkheden. Hun producten zijn namelijk innovatief en betrouwbaar. Dit komt doordat deze fabrikant blijft werken aan continue verbetering. Het doet er dus niet toe of je op zoek bent naar producten voor thuisgebruik of voor een bedrijf. In beide gevallen kom je namelijk aan je trekken bij Samsung. Aan de hand van deze informatie kun je dus sowieso concluderen dat wanneer je de Samsung UE55JU6000 koopt, je een superieure tv in huis haalt!

Review over de Samsung UE55JU6000

Wanneer je een nieuwe tv wil aanschaffen, dan is het belangrijk om te kijken naar het formaat. Het is namelijk niet altijd handig om te kiezen voor een kleine of juist een grote tv. Als je een kleine ruimte hebt, dan is het vaak handig om te kiezen voor een relatief kleine tv of een tv met een middelgroot formaat. Heb je juist een grotere kamer, dan kun je kiezen voor een grotere tv. Wil je jouw relatief grote (woon)kamer voorzien van een tv met een groot scherm? Dan kun je kiezen voor de Samsung UE55JU6000. Deze tv heeft een schermdiagonaal van 55 inch oftewel 140 cm. Wanneer je hem een plek hebt gegeven in de gewenste ruimte, dan geniet je van scherp en helder Ultra HD beeld. Bij deze tv is er tevens gezorgd voor Micro Dimming Pro. Deze technologie geeft je beelden een hoog contrast met natuurgetrouwe zwartwaarden.

Doordat de Samsung UE55JU6000 een 4K UHD tv is zie je zelfs de kleinste details scherper dan ooit. Er zijn namelijk 4 keer zoveel pixels op deze tv in vergelijking met een Full HD tv. Het maakt bovendien niet uit als de kwaliteit van de beelden die worden uitgezonden lager is dan UHD. De tv zorgt er namelijk voor dat de beelden worden aangepast zodat je toch kunt genieten van een betere beeldkwaliteit. Het kan weleens voorkomen dat je naar de tv kijkt en ziet dat er geen interessante programma’s of films worden uitgezonden. Dit is geen probleem als je deze tv in huis hebt. Hij is namelijk een Smart tv. Dit betekent dat je gebruik kunt maken van de handige Smart functie. Je krijgt dus snel en eenvoudig toegang tot je favoriete content. In slechts enkele klikken kun je foto’s, video’s en muziek selecteren voor extra entertainment.

UE55JU6000

Voordelen van de Samsung UE55JU6000

Als je al eerder onze recensies hebt gelezen, dan weet je dat we je zoveel mogelijk alles over de verschillende producten proberen te vertellen. Wij vinden het namelijk belangrijk dat je op de hoogte bent van zowel de voordelen als nadelen van de verschillende artikelen, zodat je een goed geïnformeerde keus kunt maken. Daarom vertellen we je nu over de voordelen van de Samsung UE55JU6000:

 • Local dimming
  Heb je het weleens meegemaakt dat je naar de tv kijkt en de beelden zien er minder realistisch uit? Dat kan gebeuren wanneer de tv waar je de film of het programma op bekijkt niet beschikt over de local dimming technologie. In het geval van deze tv is er wel gezorgd voor local dimming. Hierdoor zijn zwarte beelden ook echt zwart. Natuurlijk kijk je niet alleen naar de zwarte beelden. Er zijn immers veel meer kleuren in de wereld. Ook daar hoef je je geen zorgen over te maken. De local dimming technologie zorgt er namelijk ook voor dat andere kleuren natuurgetrouw zijn.
 • Smart Hub
  We hebben je verteld dat deze tv beschikt over Smart functies. Deze functies zorgen ervoor dat je altijd iets kunt vinden om naar te kijken. Je maakt hiervoor bovendien gebruik van de Samsung Smart Hub. Deze zorgt ervoor dat live televisie, internet en applicaties overzichtelijk samen worden gebracht. Je hoeft dus naar niets lang te zoeken en geniet optimaal van hetgeen jij wil zien. Afhankelijk zijn van de televisiezenders behoort tot het verleden!
 • Mooi design
  Meestal kijken we naar het schermdiagonaal en de beeldkwaliteit van een tv wanneer we hem willen kopen. Echter, aangezien een tv meestal een centrale plek in huis krijgt, is het ook belangrijk om naar het design te kijken. Deze tv heeft een mooi design en mag dus zeker gezien worden.

Nadelen van de Samsung UE55JU6000

Je hebt intussen gelezen welke voordelen deze tv met zich meebrengt. Echter, we hebben je nog niet verteld over de eventuele nadelen die hij met zich meebrengt. Het is belangrijk om zowel op de hoogte te zijn van de voordelen als nadelen. Je kunt op die manier namelijk de positieve eigenschappen afwegen tegen de negatieve eigenschappen om te concluderen of je deze tv in huis wil halen. We vertellen je nu over de nadelen van de Samsung UE55JU6000:

 • 50 Hz beeldverversing
  Wanneer je films, series of programma’s bekijkt op deze tv, dan zien de beelden er prachtig uit. Het is echter belangrijk om er rekening mee te houden dat deze tv een beeldverversing heeft van 50 Hz. Dit betekent dat snelle beelden niet altijd vloeiend worden weergegeven. Denk er bijvoorbeeld aan dat je kijkt naar een race-autowedstrijd of snelle sportwedstrijd of dat je een game met snelle actiemomenten speelt op de tv. Het kan dan voorkomen dat je de beelden minder vloeiend waarneemt.
 • Geen 3D ondersteuning
  Ben je iemand die graag kijkt naar 3D beeldmateriaal? Dan is het voor jou belangrijk om te beschikken over een tv met 3D ondersteuning. Echter, deze tv heeft geen 3D ondersteuning. Dit kun je wellicht als minder prettig ervaren.
 • Geen bioscoopgeluid
  De geluidskwaliteit die deze tv met zich meebrengt is goed voor standaard toepassingen zoals het kijken naar een film, serie of gewoon het nieuws. Echter, als je van je huis een thuisbioscoop wil maken, dan kan het dat het geluid minder geschikt is. Als je wil genieten van bioscoopgeluid, dan kan het nodig zijn om een home cinema set aan te schaffen. Wanneer je een dergelijke set hebt aangeschaft, dan kun je gerust je vrienden en familieleden uitnodigen voor een gezellige filmavond. Haal slechts de snacks erbij en kijk naar je favoriete film.

Conclusie van deze review over de Samsung UE55JU6000

We hebben je in deze recensie verteld over de unieke functies van deze tv. Daarnaast hebben we je verteld over de voordelen en nadelen die de Samsung UE55JU6000 met zich meebrengt. Je hebt gezien dat deze tv een 55 inch model is. Hij is hierdoor geschikt voor middelgrote tot grote kamers. Het feit dat hij beschikt over local dimming en dat hij een 4K UHD model is, zorgt ervoor dat je geniet van prachtige beelden. Bovendien kun je gebruik maken van de Smart Hub om toegang te krijgen tot allerlei Smart tv functies. Je baalt dus niet wanneer je een keer thuis moet blijven. De tv heeft tevens een mooi design, waardoor hij zeker gezien mag worden. Houd er wel rekening mee dat snelle beelden minder vloeiend getoond worden en dat de tv geen 3D beelden ondersteunt. Gezien de vele voordelen is de Samsung UE55JU6000 een aanrader!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>