Senseo Latte Select HD 7850 Kopen? Lees de Review!

Zoek je naar een koffiezetapparaat waarmee je behalve eenvoudige koffie ook verschillende koffiespecialiteiten kunt maken? Kies dan voor de Senseo Latte Select HD 7850. Met dit Philips koffiezetapparaat kun je met een druk op de knop een heerlijk kopje cappuccino, latte macchiato of café latte maken. Drink je liever zwarte koffie? Met dit apparaat maak je ook gemakkelijk een kopje zwarte Senseo koffie!

Kiezen voor een Philips koffiezetapparaat is zeker een goed idee. Dit bedrijf vervaardigt namelijk producten van topkwaliteit die je werk uit handen nemen. De innovatieve creaties van Philips zijn afgestemd op jouw behoeften. Er worden daarom steeds nieuwe technologieën ontworpen zodat je optimaal van het leven kunt genieten. Met een Philips koffiemachine start je de dag op de juiste manier door een kopje koffie te drinken. Uiteraard kun je voor het naar bed gaan ook een heerlijke koffievariant drinken.

Senseo Latte Select HD 7850: onze review

Voordat we de voor- en nadelen van de Senseo Latte Select HD 7850 beschrijven, gaan we eerst na wat de unieke punten zijn. Een belangrijke eigenschap van dit apparaat is dat je er gemakkelijk koffie en koffiespecialiteiten mee kunt maken. Hij beschikt namelijk over een geïntegreerde melkopschuimer die ervoor zorgt dat je drankje wordt voorzien van een dikke, romige laag melkschuim. De melkopschuimer die in de koffiemachine is ingebouwd, werkt bovendien automatisch en maakt gebruik van verse melk die wordt opgeschuimd. Als je niet van poedermelk houdt, is dit apparaat perfect voor jou!

Een andere aantrekkelijke eigenschap van dit koffiezetapparaat is dat wanneer je koffie met je partner wil drinken, je de kopjes koffie tegelijk kunt maken. De koffiemachine geeft je namelijk de optie om te kiezen of je 1 of 2 koppen per keer wil maken. Je zet bovendien steeds een verrukkelijk kopje koffie, dankzij het unieke zetsysteem en het Douwe Egberts koffieassortiment. In het Douwe Egberts koffieassortiment zijn de bonen zorgvuldig uitgekozen zodat je steeds kunt genieten van koffie van uitstekende kwaliteit. Er zijn bovendien veel verschillende smaken koffiepads om uit te kiezen. Voor elk moment is er een perfecte koffiepad.

De bediening van dit apparaat is eenvoudig. Je hebt namelijk een volumekeuzefunctie waarmee je de gewenste hoeveelheid koffie kunt instellen. Er is ook een Easy-Clean-functie die gemakkelijk en snel melkresten uit het koffiezetapparaat verwijdert. Deze functie laat je ook weten wanneer je de machine moet schoonmaken of ontkalken. Daarnaast is de geïntegreerde melkbak afneembaar zodat je hem snel kunt bijvullen of schoonmaken. Een andere unieke eigenschap van de koffiemachine is het dubbele verwarmingssysteem dat tegelijkertijd de koffie en melk opwarmt. Je kunt bovendien het plateau voor de kopjes instellen om gemakkelijk lage cappuccinokopjes of lange latte macchiato glazen te gebruiken.

Senseo Latte Select HD 7850

Senseo Latte Select HD 7850: de voordelen

Wanneer je kiest voor de Senseo Latte Select HD 7850, dan brengt dit apparaat enkele voordelen met zich mee. Deze voordelen benoemen wij hieronder:

 • Gemakkelijk en netjes melk toevoegen
  Bij sommige koffiezetapparaten wordt de melk rechtstreeks uit een pak melk opgezogen. Dit is niet netjes en daarom beschikt dit model over een eigen afneembare melkbak. Deze bak kun je gemakkelijk bijvullen en schoonmaken.
 • Instelbare hoeveelheid
  Doordat je zelf kunt instellen hoeveel koffie er in je kopje wordt geschonken, heb je altijd de perfecte hoeveelheid. Denk bijvoorbeeld aan een klein kopje sterke espresso voor ’s morgens en een lekker groot glas latte macchiato wanneer je van het werk komt.
 • Veel verschillende smaken
  Als je houdt van experimenteren, dan is dit koffiezetapparaat perfect voor jou. Je hebt namelijk keuze uit een groot aantal verschillende smaken uit het Douwe Egberts assortiment koffiepads.
 • Perfecte laag melkschuim
  Als je dol bent op koffie met melk of verschillende koffievariëteiten, dan is dit apparaat een must-have in je huis. Hij maakt namelijk koffie en koffievarianten met een perfecte opgeklopte melkkraag.

Senseo Latte Select HD 7850: de nadelen

Uiteraard beschrijven we ook de nadelen van de Senseo Latte Select HD 7850 zodat je een goed beeld hebt van het apparaat voordat je hem aanschaft:

 • Melkreservoir schoonspoelen
  Als je een kopje koffie met melk hebt gemaakt, is het belangrijk om het melkreservoir schoon te spoelen en daarna te vullen met heet water. Als je dat hebt gedaan en je klikt op de clean-knop dan wordt het geheel goed doorgespoeld zodat je weer van een lekker kopje koffie met melk kunt genieten. Dit proces gaat vrij snel, maar kun je als minpunt ervaren als je snel meerdere kopjes koffie met melk na elkaar wil maken.
 • Temperatuur van de drankjes met melk
  Als je drankjes met melk maakt, kan de temperatuur van deze drankjes wat tegenvallen. Deze zijn namelijk minder heet dan wanneer je gewoon zwarte koffie maakt. Als je toch een kop met super hete koffie met melk lust, dan kun je het apparaat voor gebruik opwarmen met heet water.

Senseo Latte Select HD 7850: onze conclusie over deze review

Je hebt nu een goed beeld over de Senseo Latte Select HD 7850. Dit koffiezetapparaat is gemakkelijk te gebruiken en maakt lekkere koffie en koffievarianten. Er is een melkopschuimer ingebouwd zodat je kopje koffie wordt bedekt met een heerlijk laagje dikke, romige melkschuim. Wij hebben 2 tips voor je als je kiest voor dit koffiezetapparaat:

 • Spoel het melkreservoir schoon nadat je een kopje koffie met melk hebt gemaakt om de smaak te waarborgen.
 • Om je koffievariant met melk super heet te maken, warm het apparaat op voordat je hem gebruikt.

Voor een perfecte koffie-ervaring en een ruime keus aan koffievarianten, kies je voor de Senseo Latte Select HD 7850.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>