Siemens EQ 5 Kopen? Bekijk nu de Review!

Zoek je naar een volautomatische koffiemachine met een geïntegreerde melkopschuimer? Dan is de Siemens EQ 5 de perfecte keus. Met deze volautomatische espressomachine maak je met een druk op de knop de lekkerste koffiespecialiteiten. Je kunt er behalve koffie en espresso ook nog latte macchiato en cappuccino mee maken. De geïntegreerde melkopschuimer zorgt ervoor dat je het kopje koffie kunt completeren met een heerlijk laagje melkschuim. Nadat je het apparaat hebt gebruikt, reinig je hem gemakkelijk met het automatische reinigingsprogramma. Super gemakkelijk!

Siemens is een fabrikant die vrijwel voor elke branche producten vervaardigt. Het bedrijf maakt onder andere huishoudelijke apparaten die zeker niet misstaan. Ze worden gemaakt van duurzame materialen om goede kwaliteit te garanderen en zijn voorzien van innovatieve functionaliteiten om je leven te vergemakkelijken. Kies voor een Siemens koffiezetapparaat en ervaar het genot.

Review over de Siemens EQ 5

Met de Siemens EQ 5 TE515209RW kun je gemakkelijk verschillende koffievarianten zoals espresso, cappuccino, latte macchiato en café crème maken. De functies die dit apparaat speciaal maken zijn:

 • Intelligent heater
  Het apparaat beschikt over een intelligent verwarmingssysteem. De bedoeling van dit systeem is om de aroma van je espresso optimaal vrij te laten komen door de temperatuur in te stellen op 90 °C tot 95 °C. Bij een te lage temperatuur komt slechts een deel van de heerlijk koffiearoma tot uiting en bij een te hoge temperatuur smaakt je koffie gebrand. Dankzij het sensoFlow systeem van deze koffiemachine wordt het water tot de juiste temperatuur verhit. De temperatuur wordt ook constant gehouden tijdens de bereiding zodat je koffie altijd de perfecte smaak en aroma heeft.
 • Snel en met een schuimlaag
  Geniet keer op keer van lekkere koffie. Je kunt met dit apparaat namelijk met een druk op de knop je favoriete koffievariant zetten. Dit komt door de oneTouch functie. De ingebouwde melkopschuimer, autoWhirl Plus, maakt bovendien de perfecte schuimlaag bovenop je koffie. De melkopschuimer haalt de melk rechtstreeks uit het pak of uit de melkhouder.
 • De perfecte smaak
  Dit apparaat beschikt ook over een ceramDrive. Deze maalt de koffiebonen gelijkmatig voor een perfecte smaak. De smaken worden namelijk tijdens het zetten tegelijk ontwikkeld. Daarnaast zorgt het aromaPressure systeem ervoor dat je koffie, ongeacht de hoeveelheid, perfect wordt aangedrukt. De smaak komt daardoor nog beter tot uiting.
 • Gemakkelijk schoon te houden
  De koffiemachine beschikt over verschillende functies om het schoonmaken van het apparaat te vergemakkelijken. Na elk kopje worden de leidingen gereinigd. Het melksysteem wordt daarnaast dagelijks gereinigd en ook het ontkalkingsproces vindt plaats wanneer dit nodig is. De levensduur van de volautomatische espressomachine wordt hierdoor verlengd!

Siemens EQ 5

Voordelen van de Siemens EQ 5

De voordelen die het gebruik van de Siemens EQ 5 met zich meebrengt zijn:

 • Bonen optimaal malen
  Doordat de koffiemachine beschikt over een intelligente bonenmaler, worden de bonen optimaal gemaald. De maling wordt namelijk afgestemd aan de hand van de boonsoort.
 • Handige keuzeknop
  De volautomatische espressomachine beschikt over een handige keuzeknop, die ervoor zorgt dat je met een draai aan de knop een heerlijk glas latte macchiato of bijvoorbeeld cappuccino kunt maken.
 • Geen gedoe met de melk
  Je kunt de melkslang rechtstreeks in een pak melk of de melkhouder steken en het apparaat schuimt de melk automatisch op.

Nadelen van de Siemens EQ 5

Wanneer je kiest voor de Siemens EQ 5 dan zie je meteen dat je een product van topkwaliteit in huis hebt gehaald. Dit apparaat doet zijn werk en maakt heerlijke koffie en koffievarianten met een laag melkschuim erop. Er is slechts één punt dat je wellicht als minder prettig kunt ervaren:

 • Geen display
  De Siemens EQ 5 is niet voorzien van een display. Als je dus de instellingen en programma’s wil aflezen, dan kan dit niet. Als je gewoon bent steeds naar het display te kijken wanneer je een koffiemachine gebruikt, dan kun je het ontbreken van een display bij dit model als minpunt zien.

Conclusie van de review over de Siemens EQ 5

Als je de hele review hebt gelezen, dan zie je de Siemens EQ 5 waarschijnlijk ook als een absolute aanrader. Dit apparaat heeft geen display, maar beschikt wel over verschillende functies zodat je koffie de perfecte textuur, smaak en aroma krijgt. Hij is dus perfect voor de echte koffieliefhebber. De machine is bovendien gemakkelijk te reinigen zodat je er lang van kunt genieten. Je kunt hem ook gemakkelijk bedienen. Beter kan toch niet?

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>