Siemens EQ 6 Kopen? Bekijk onze Review!

Begin de dag op de juiste manier en drink een kopje koffie. Je koffie maak je zelf met de Siemens EQ 6. Deze koffiemachine is volautomatisch. Je kunt er met een druk op de knop heerlijke koffiespecialiteiten mee zetten. Bovendien warmt dit apparaat snel op zodat je ook wanneer je haast hebt, nog snel een kopje koffie kunt maken. Het apparaat beschikt over een creamCenter zodat je er ook melkspecialiteiten mee kunt zetten. Siemens heeft bij het ontwerpen van dit model aan alles gedacht, want hij beschikt zelfs over een aparte vulschacht voor gemalen koffie waarmee je cafeïnevrije koffie kunt zetten.

Kiezen voor een Siemens koffiezetapparaat is sowieso een goed idee. Siemens maakt namelijk producten van uitstekende kwaliteit die gericht zijn op het vergemakkelijken van je leven. Daarom worden de artikelen van dit merk gemaakt van duurzame materialen die lang meegaan. De apparaten zijn bovendien voorzien van functionaliteiten die het gebruiksgemak verhogen.

Onze review over de Siemens EQ 6

Bij het vervaardigen van de Siemens EQ 6 TE607203RW had Siemens als doel om je het genot te laten beleven en om te genieten van deze beleving. Daarom beschikt deze koffieautomaat over de volgende functies:

 • oneTouch DoubleCup
  Deze functie houdt in dat je met een druk op de knop koffie- en melkvarianten kunt zetten. Het is zelfs mogelijk om twee kopjes tegelijkertijd te maken.
 • Intelligent verwarmingssysteem
  Het verwarmingssysteem van dit apparaat zorgt ervoor dat de smaak en aroma van de koffie altijd perfect zijn. De ideale zettemperatuur wordt namelijk steeds constant gehouden.
 • aromaDouble Shot
  Deze functie is speciaal voor wanneer je die extra koffie-boost nodig hebt. Er wordt een shot extra sterke koffie gezet. De smaak is echter minder bitter, omdat de bonen dubbel worden gemalen.
 • coffeeSelect Display
  Raak de sensor van de espressomachine aan en selecteer welke aromatische koffie- of melkspecialiteit je wil maken.
 • Niveaumeter
  Niets is vervelender dan wanneer je lekbak onaangekondigd vol raakt wanneer je bezig bent koffie te maken. Daarom beschikt de lekbak van dit apparaat over een handige niveaumeter.

Siemens EQ 6

Voordelen van de Siemens EQ 6

De voordelen van de Siemens EQ 6 zijn:

 • Volautomatisch
  De koffiemachine is volautomatisch en beschikt over een one touch functie, dat het gebruiksgemak verhoogt. Je kunt er behalve koffie- en melkspecialiteiten ook thee mee zetten.
 • Twee kopjes tegelijk
  Sommige koffiezetapparaten maken per keer slechts één kopje. Dat is niet het geval bij dit model. Je kunt samen met je partner of je gast genieten van een heerlijk kopje koffie, want de machine maakt met een druk op de knop twee kopjes tegelijkertijd. Dit geldt zowel voor het maken van koffie als latte macchiato en cappuccino.
 • Extra cafeïne
  Heb je een extra boost nodig, dan kun je het apparaat instellen om een extra shot cafeïne in je kopje te zetten. Er worden tijdens dit proces per kopje extra bonen gemalen. Hierdoor wordt er minder water gebruikt zodat een bittere smaak wordt vermeden.
 • Uitloop in hoogte verstelbaar
  De koffieuitloop is in hoogte verstelbaar. Er passen zelfs glazen met een hoogte van 15 cm onder.
 • Groot waterreservoir
  De koffiemachine beschikt over een waterreservoir van 1,7 liter. Je kunt dus gemakkelijk voor meerdere mensen koffie maken. Heb je zin in een koffiefeestje?
 • Automatische uitschakeling
  Om stroom te besparen beschikt dit apparaat over een automatische uitschakelingoptie. Je kunt de tijd waarna hij zichzelf uitschakelt zelf instellen.
 • Stille werking
  Wil je ’s morgens wanneer niemand in huis nog wakker is of ’s avonds wanneer iedereen al slaapt een kopje koffie maken? Dan is dit apparaat zeker een goede keus, want hij heeft een relatief stille werking vergeleken met andere koffiemachines. De laag kunststof aan de buitenkant werkt namelijk geluiddempend.
 • Automatisch schoonmaaksysteem
  Voor extra gebruiksgemak is dit apparaat voorzien van een automatisch schoonmaaksysteem. Dit geldt voor het ontkalken, eenvoudig spoelen en zelfs het schoonspoelen van het melksysteem.

Nadelen van de Siemens EQ 6

Het apparaat lijkt nu helemaal perfect toch? De Siemens EQ 6 heeft echter ook enkele punten die je als negatief kunt ervaren:

 • Grootte van het apparaat
  Als je op zoek was naar een compact koffiezetapparaat, dan kan de grootte van dit model tegenvallen. Hij is namelijk 38,5 cm hoog, 28 cm breed en 47,9 cm diep.
 • Grootte van de lekbak
  De lekbak is aan de kleine kant, dus bij veelvoudig gebruik zal je hem regelmatig moeten legen. Dit kun je als minder prettig ervaren als je voor veel mensen koffie maakt.
 • Geen geïntegreerde plek voor melk
  Siemens heeft er bij dit model voor gekozen om je de mogelijkheid te geven om melk rechtstreeks vanuit de melkkan of een pak melk te zuigen. Je kunt dit als minpunt ervaren, omdat het er naast deze stijlvolle koffiemachine niet zo netjes uitziet.

Conclusie van deze recensie over de Siemens EQ 6

Wat vinden wij er uiteindelijk van? De Siemens EQ 6 is eenvoudig in gebruik en ziet er stijlvol uit. Hij is bovendien relatief stil wanneer hij in gebruik is en beschikt over een automatisch schoonmaaksysteem om je werk uit handen te nemen. Je maakt er bovendien snel lekkere en aromatische koffie naar eigen smaak mee. Als je genoeg ruimte hebt op je keukenblad en er geen moeite mee hebt om bij veelvoudig gebruik de lekbak regelmatig te legen, dan raden wij dit volautomatische koffiezetapparaat zeker aan!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>