Siemens EQ7 Plus Kopen? Check de Review!

Als koffieliefhebber is het belangrijk dat je een koffiezetapparaat in huis hebt. Daarom kies je voor de Siemens EQ7 Plus. Dit koffiezetapparaat zet binnen korte tijd een heerlijk kopje koffie voor je. Beslis of je een kopje latte macchiato, espresso, koffie of cappuccino lust, druk op de knop en het apparaat doet de rest. Dit apparaat werkt bovendien met koffiebonen, dus je geniet dagelijks van vers gemalen koffie.

Het merk Siemens is over de hele wereld bekend. Dit geldt ook voor de koffiezetapparaten die deze fabrikant maakt. Deze apparaten zijn gemakkelijk en efficiënt te gebruiken. Bovendien zijn ze voorzien van verschillende functies die ervoor zorgen dat je ze optimaal kunt onderhouden zodat ze lang mee gaan. Als een koffiezetapparaat naar jouw mening niet alleen heerlijke koffie moet maken, maar ook hygiënisch en gemakkelijk in gebruik moet zijn, dan is een Siemens koffiezetapparaat de beste keuze voor jou!

Review over de Siemens EQ7 Plus

Wanneer je kiest voor de Siemens EQ7 Plus dan gaan er enkele functies ermee gepaard. Zo kun je onder andere zelf de smaak van je koffie bepalen. Je stelt bij de Siemens Espresso TE706209RW behalve de smaak ook de temperatuur van de koffie, de sterkte en de melkhoeveelheid in. Hierdoor maak je keer op keer koffie naar eigen smaak. Bovendien kun je deze voorkeuren opslaan zodat je alleen hoeft te drukken op de “My coffee”-knop om gemakkelijk het perfecte kopje koffie te maken.

Een ander aantrekkelijk aspect van deze koffiemachine is het overzichtelijk display. Hierop zie je meteen welke handelingen je uitvoert. Het display geeft onder andere weer welke temperatuur is ingesteld, hoeveel koffie je maakt en welke koffiesoort er wordt gezet. Wanneer de koffiemachine niet in gebruik is, geeft het display de tijd weer.

Om lang te kunnen genieten van een koffiezetapparaat is het belangrijk om hem goed te onderhouden. Dit is een fluitje van een cent wanneer je kiest voor de Siemens Espresso TE706209RW, oftewel de EQ7 Plus. Dit apparaat beschikt namelijk over een automatisch reinigingsprogramma. Als je dit programma inschakelt, doet het apparaat de rest helemaal zelf om je tijd en moeite te besparen. Ook het ontkalken van deze koffiemachine is gemakkelijk dankzij het ontkalkingsprogramma. Geniet dus dagelijks van heerlijk smakende koffie. Door het ontkalkings- en reinigingsprogramma gaat het apparaat bovendien langer mee.

Siemens EQ7 Plus

Voordelen van de Siemens EQ7 Plus

Een belangrijk onderdeel van het beslissen of je een product wil aanschaffen is nagaan wat de voor- en nadelen zijn. We bekijken nu daarom de voordelen van de Siemens EQ7 Plus:

 • Veel variaties
  Wanneer je dit koffiezetapparaat in huis haalt, dan heb je gekozen voor een automaat. Dit betekent dat je kunt kiezen uit verschillende koffievariaties. Je drinkt dus dagelijks koffie naar eigen smaak.
 • Design
  Dit koffiezetapparaat heeft een mooi design en staat daarom mooi op je keukenblad. Het uniek ontwerp zorgt er ook voor dat je hem gemakkelijk kunt onderhouden en gebruiken.
 • Melkvarianten
  Deze koffiemachine biedt je de mogelijkheid om ook te genieten van melkvarianten. Zo beschikt het apparaat over een aparte houder om melk koel te houden en kun je er ook een glas warme melk mee zetten.

Nadelen van de Siemens EQ7 Plus

We hebben nu de voordelen van de Siemens EQ7 Plus bekeken. Om je een volledig beeld te geven over dit apparaat, beschrijven we nu de punten die je als minder prettig kunt ervaren:

 • Maalt per kopje
  Dit apparaat is geoptimaliseerd voor het malen van koffie per kopje. Dit kun je als minpunt ervaren als je voor meerdere mensen tegelijk koffie wil zetten. Als je een grote kan koffie of koffie voor twee mensen wil maken, dan dient dit in twee keer te gebeuren.
 • Duur ontkalking
  Doordat het ontkalken van dit apparaat grotendeels een automatische klus is, duurt dit relatief lang. Dit kun je als minder prettig ervaren.
 • Grootte lekbak
  Dit apparaat beschikt over een relatief kleine lekbak. Bij veelvoudig gebruik is het dus regelmatig nodig om de lekbak te legen.

De conclusie van deze review over de Siemens EQ7 Plus

Als je kiest voor de Siemens EQ7 Plus, dan kies je voor een apparaat waarmee je koffie naar eigen smaak kunt maken. Het apparaat heeft een handig display waarop je het gehele proces en de instellingen kunt volgen. Daarnaast kun je hem eenvoudig onderhouden. Zet verschillende koffie- en melkvariaties met dit apparaat. We raden de Siemens EQ7 Plus aan als je ’s morgens een lekker kopje koffie of een andere koffievariant lust en je het apparaat niet veelvoudig zal gebruiken.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>