Siemens HX74W535N Kopen? Bekijk deze Review!

Wil je graag bakken, braden en koken? Dan is het een goed idee om een gasfornuis aan te schaffen. We kennen een model dat perfect is om verschillende gerechten te koken, bakken en braden. Kies de Siemens HX74W535N als je een grote variëteit aan lekkernijen wil bereiden. Dit fornuis beschikt namelijk over 8 ovensystemen waaronder een grill. Daarnaast bereikt hij een temperatuur van maximaal 270 graden Celsius waardoor je elke maaltijd ermee kunt bereiden. Dit apparaat beschikt zelfs over een 3D heteluchtfunctie, die ervoor zorgt dat je op 3 bakplaten tegelijkertijd meerdere gerechten kunt klaarmaken. Alles wordt bovendien gelijkmatig gaar.

Kiezen voor een product van het merk Siemens betekent kiezen voor zekerheid en betrouwbaarheid. De apparaten van deze fabrikant worden namelijk aan de hand van de hoogste standaarden ontworpen, waardoor je lang van deze artikelen kunt genieten. In het assortiment van Siemens zijn er veel verschillende apparaten. Denk bijvoorbeeld aan wasmachines, koelkasten, vaatwassers, kookplaten, wasdrogers en uiteraard ook fornuizen. Alle apparaten van dit merk beschikken over innovatieve technieken, dus ze presteren optimaal, maar zijn ook gemakkelijk te gebruiken. Als je een fornuis wil hebben dat beschikt over topfunctionaliteiten en dat ook gemakkelijk is te gebruiken, dan raden we een Siemens fornuis aan.

Review over de Siemens HX74W535N

Koken is een leuke bezigheid wanneer je de juiste apparaten in huis hebt. Daarom kook je voortaan met de Siemens HX74W535N. Dit apparaat beschikt namelijk over een topkwaliteit wokbrander die de voordelen van koken op open vuur combineert met de unieke Siemens gastechnologie. Hierdoor kun je sneller, gemakkelijker en ook krachtiger koken. Zelfs het koken voor een grote groep mensen is gemakkelijk en snel met dit apparaat. De wokbrander heeft namelijk een maximaal vermogen van 3,6 kW. Als je dus snel nog even een of andere lekkernij wil klaarmaken, dan doe je dit op de wokbrander. Uiteraard kun je ook gebruik maken van de overige branders als je meerdere gerechten tegelijkertijd wil klaarmaken. Er zijn 2 normaalbranders met een maximaal vermogen van 1,7 kW en 1 sudderbrander met een maximaal vermogen van 1 kW. Afhankelijk van het gerecht dat je wil klaarmaken, kun je bepalen welke brander het beste is.

Wanneer je een fornuis in huis hebt, dan maak je uiteraard niet alleen eten klaar op de branders. Als een echte keukenprins of –prinses maak je ook gebruik van de oven. Ook de oven van de Siemens HX74W535N is gemakkelijk te gebruiken. Deze bereikt namelijk dankzij de snelle voorverwarmfunctie sneller de gewenste temperatuur. Er wordt bij het voorverwarmen van je oven ook geen extra energie verbruikt. Je kunt de oven namelijk al binnen 5 minuten voorverwarmen tot 175 graden Celsius. Dit gebeurt dankzij de 3D hotAir verwarming. Wil je zelf een lekkere pizza bereiden? Voor het klaarmaken van pizza kun je ervoor kiezen om alleen de onderwarmte van de oven aan te doen. Heb je rauwe kip op je pizza gezet, dan is het misschien een beter idee om gelijktijdig de onder- en bovenwarmte aan te doen zodat niet alleen de bodem krokant wordt, maar ook het vlees gaar wordt.

Siemens HX74W535N

Voordelen van de Siemens HX74W535N

Je bent nu op de hoogte van de eigenschappen van de Siemens HX74W535N met een inhoud van 66 liter. Dit apparaat met verschillende bereidingssystemen en de nodige veiligheidsmaatregelen heeft echter, net als alle andere apparaten, zijn voor- en nadelen. Voordat je hem in huis haalt, willen we je daarom ook laten weten welke voor- en nadelen dit Siemens fornuis met zich meebrengt. De voordelen zijn:

 • De oven schoonmaken is niet nodig
  Dit fornuis is voorzien van een katalytische achterwand in de oven. Deze wand zorgt ervoor dat het vuil en vet wordt opgenomen en verbrand. Hierdoor is schoonmaken van de oven niet nodig. Je hoeft er dus bijna niets voor te doen om dit apparaat te onderhouden.
 • Snelstart
  Een snelstart functie is altijd handig. Met deze functie kun je namelijk het gas van dit fornuis met slechts 1 hand aansteken.
 • Geen wegglijdende pannen
  Als je het net zoals velen van ons hebt meegemaakt dat je pannen wegglijden terwijl je in ze roert, dan vind je het ook handig als je fornuis is voorzien van ruwe gietijzeren pannendragers. Deze pannendragers zorgen er namelijk voor dat je pannen minder snel wegglijden.
 • SoftClose deur
  De deur van dit fornuis is een softClose model. Dit betekent dat hij altijd rustig en gemakkelijk dichtgaat. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je hem beschadigt doordat je hem te hard dichtdoet.
 • Extra opbergruimte
  Dit fornuis beschikt dankzij de handige lade onder de oven over een extra opbergruimte. In deze lade kun je wellicht de gebruikte pannen, die je nog niet wil wassen, zetten. Misschien heb je een gerecht in diep vet bereid en wil je de olie nog niet wegdoen, dan kun je de overgebleven olie in een glazen fles of in een pan in de lade zetten.

Nadelen van de Siemens HX74W535N

Voordat je een apparaat in huis haalt, is het belangrijk om een compleet beeld ervan te hebben. Je beeld over de Siemens HX74W535N is bijna compleet. We hebben je namelijk laten zien over welke eigenschappen hij beschikt en welke voordelen hij met zich meebrengt. Je kent alleen de nadelen nog niet. Om je het zoekwerk te besparen, zijn we ook voor je nagegaan welke eigenschappen je wellicht als minpunten kunt ervaren:

 • Pannendragers zelf wassen
  Als je iemand bent die houdt van het gemak van een vaatwasmachine, dan kan het feit dat de pannendragers van dit fornuis niet vaatwasmachinebestendig zijn wellicht tegenvallen. Je moet ze namelijk zelf afwassen.
 • Geen koel front
  Dit fornuis is niet voorzien van een koel front. Daarnaast heeft hij ook geen aan/uit-indicator dus als je niet voorzichtig bent, kun je jezelf branden aan de voorkant van het apparaat. Als je echter goed in de gaten houdt wanneer het apparaat aan is, dan kun je voorkomen dat je jezelf brandt.

Conclusie van de review over de Siemens HX74W535N

Aan de hand van de eigenschappen, voor- en nadelen van de Siemens HX74W535N kun je zelf bepalen of hij je geld waard is. Wij vinden dit fornuis perfect voor gezinnen met of zonder kinderen, omdat hij beschikt over de nodige veiligheidsmaatregelen zoals kinderbeveiliging, mantelkoeling, vlambeveiliging en een vergrendelingsfunctie. Daarnaast heb je veel bereidingsmogelijkheden en weinig schoonmaakwerk als je kookt met dit apparaat. De extra opbergruimte is tevens handig en de softClose deur zorgt ervoor dat de oven altijd gemakkelijk en rustig dichtgaat. Het fornuis is zelfs voorzien van een snelstart functie. Hoewel je de pannendragers zelf moet wassen en het fornuis niet beschikt over een koel front of een aan/uit-indicator, vinden wij hem een onmisbaar apparaat in elke keuken.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>