Siemens TK53009 Kopen? Bekijk snel de Review!

Voor optimaal koffiegenot kies je voor de Siemens TK53009. Dit apparaat maakt heerlijke espresso tegen een aantrekkelijke prijs. Met een druk op de knop heb je een heerlijk kopje koffie naar eigen smaak gezet. De koffiemachine is voorzien van een melkschuim- en heetwaterfunctie waarmee je de perfecte cappuccino kunt maken. Je stelt ook de maalgraad zelf in het geniet dankzij de Aroma Whirl System Plus-functie van de perfecte Italiaanse koffiearoma. Wanneer je de koffie hebt gezet, kun je het apparaat tegelijkertijd ontkalken en reinigen. Siemens heeft aan alles gedacht toen zij dit model maakten.

Lust je ’s morgens een verkwikkende espresso en in de middag en avond een andere drank? Denk bijvoorbeeld aan een heerlijk kopje cappuccino of een latte macchiato. Voor verschillende drankvariaties kies je voor een Siemens koffiezetapparaat. Behalve dat je heerlijke dranken kunt maken met deze apparaten, zijn ze ook gemakkelijk te gebruiken en hebben ze een efficiënte werking. De Siemens koffieautomaten zijn hygiënisch in gebruik dankzij de ingebouwde reinigingsfuncties. Behalve melk- en koffieresten wordt ook kalk optimaal verwijderd. Wil je de binnenkant van je Siemens apparaat reinigen? Dan haal je de zetgreep eenvoudig uit het apparaat. Je reinigt hem vervolgens onder stromend water. Eenvoudig en hygiënisch dus!

Siemens TK53009 review

Voordat je voor een apparaat kiest, ga je eerst na wat de noemenswaardige functies ervan zijn. We benoemen hieronder de aspecten van de Siemens TK53009 Surpresso Compact die hem uniek maken:

 • Eenvoudige bediening
  Dit Siemens apparaat beschikt over slechts 4 knoppen. Hierdoor is hij eenvoudig te bedienen.
 • One-touch-functie
  Deze koffiemachine is ook voorzien van een handige One-touch-functie waarmee je gemakkelijk koffie en espresso kunt maken. Maak met het stoompijpje ook romig schuim voor een cappuccino. Dankzij de heetwaterfunctie kun je zelfs een verfrissend kopje thee zetten.
 • Volle koffiearoma
  De geur van verse koffie maakt dat je ’s morgens met plezier uit bed stapt. Dankzij de Aroma Whirl System Plus-functie geniet je dagelijks van de volle koffiearoma.
 • Perfecte maalgraad
  Stel de maalgraad in om koffie te drinken naar eigen smaak. De maler is bovendien van topkwaliteit. Hij is namelijk gemaakt van gehard staal.
 • Melkhouder instellen
  Stel de melkhouder van de koffiemachine in om heerlijk melkschuim te maken. Je kunt hem ook instellen voor warme melk om diverse koffiespecialiteiten te maken.
 • Flexibiliteit
  Doordat de koffie-uitloopopening in hoogte verstelbaar is kun je er verschillende glazen onder zetten. Ook een latte macchiatoglas van 15 cm hoog past eronder!
 • Complete reiniging
  Nadat je een kopje koffie hebt gezet zorgt de SinglePortion Cleaning voor de complete reiniging van alle leidingen.

Siemens TK 53009

Siemens TK53009 Surpresso Compact: de voordelen

De Siemens TK53009 is voorzien van verschillende gemakken. Daarnaast zijn er nog andere redenen waarom dit apparaat een aanrader is:

 • 2 kopjes tegelijk
  Bij dit apparaat kun je met een druk op de knop 2 kopjes koffie tegelijk zetten. Je bespaart hierdoor tijd.
 • Ideaal voor veelvoudig gebruik
  Deze koffiemachine beschikt over een relatief groot waterreservoir. Dit is ideaal als je er veelvuldig gebruik van maakt. Je hoeft dan niet vaak het reservoir bij te vullen.
 • Ook ideaal voor thee
  Over het algemeen kun je een koffiezetapparaat alleen gebruiken om koffie te maken. Als je kinderen in huis hebt, moet je dan apart thee voor hen maken. Dit is niet het geval bij de Siemens TK53009 Surpresso Compact. Met dit apparaat kun je behalve koffie ook thee zetten dankzij de heetwaterfunctie.

Siemens TK53009 Surpresso Compact: de nadelen

Als je gebruik maakt van de Siemens TK53009, dan zijn er behalve voordelen ook enkele punten die als minder prettig ervaren kunnen worden. Deze zijn:

 • Geen display
  Dit apparaat heeft geen display waarop je jouw instellingen en de verschillende programma’s kunt aflezen. Dit kun je als negatief ervaren. De knoppen zijn echter gemakkelijk om te gebruiken waardoor je het display op den duur niet meer mist.
 • Doorspoeling
  Door de SinglePortion Cleaningsfunctie spoelt de koffiemachine vaak door. Hierdoor kan het waterreservoir snel leeglopen.

Onze conclusie over deze Siemens TK53009 review

Gezien de vele gebruiksgemakken, zowel op het gebied van koffiezetten als de reiniging van het apparaat, vinden wij dat de Siemens TK53009 zeker een aanrader is. Hij is namelijk ideaal om verschillende koffievarianten mee te maken, maar je kunt er ook een kopje thee mee zetten. Dit koffiezetapparaat beschikt weliswaar niet over een display en spoelt vaak door, maar vanwege de kwaliteit, smaak en geur van de koffie en koffievarianten zijn deze tekortkomingen te verwaarlozen!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>