Smeg FAB 28 Kopen? Lees nu de Review!

Zoek je naar een goede koelkast met een Jaren 50 design? Dan is de Smeg FAB 28 een aanrader. Deze koelkast trekt meteen de aandacht. Hij beschikt namelijk over een stijlvolle vormgeving met afgeronde hoeken. Je kunt bovendien je etenswaren netjes opbergen in deze koelkast, dankzij de unieke indeling. Er is namelijk een groentelade en er zijn verschillende legplanken. De koel-vriescombinatie beschikt ook over een vriesvak met een grote inhoud.

Smeg is een Italiaans bedrijf dat keukenapparaten met mooie designs produceert. De producten van dit merk staan behalve voor hun elegante en smaakvolle ontwerpen ook bekend voor de kwaliteit. Smeg legt namelijk de nadruk op goede kwaliteit, de nieuwste technologieën en mooie designs. Het oog wil namelijk ook wat!

Review over de Smeg FAB 28

Als je kiest voor de Smeg FAB 28 koelkast, dan zie je de invloeden van de jaren 50 meteen terug. De koelkast heeft een unieke vormgeving met mooie, afgeronde hoeken. Hoewel hij eruit ziet als een koelkast uit de jaren 50, beschikt dit model over moderne koeltechnieken. De koelkast laat dus zien dat een retro ontwerp ook gepaard kan gaan met de nieuwste technieken. Dit model is bovendien beschikbaar in verschillende kleuren en zowel links- als rechtsdraaiende modellen.

De aspecten die deze koelkast van andere modellen onderscheiden zijn:

 • Energiezuinig
  Deze koelkast is zo energiezuinig dat hij behoort tot de A++ energieklasse. Zijn energieverbruik is tot 40% lager dan een koelkast met een A energieklasse.
 • Dynamische koeling
  De koel-vriescombinatie beschikt over een dynamische koeling. Hierdoor heerst overal in de koelkast dezelfde temperatuur. Het apparaat bewerkstelligt dit doordat er een ventilator is ingebouwd die koude lucht in de koelkast laat circuleren. Hierdoor drogen je voedingsmiddelen minder snel en blijven ze bovendien langer vers.
 • Eenvoudige indeling
  Een belangrijk aspect van een koelkast is de indeling. Deze koelkast beschikt over een eenvoudige indeling. Hij heeft namelijk 3 glazen legplanken, een grote groentelade en een flessenrek. Je kunt dus al je levensmiddelen netjes en gemakkelijk in de koelkast opbergen.
 • Veel ruimte
  In het koel- en vriesgedeelte van deze koelkast kun je in totaal 248 liter aan spullen kwijt.

Smeg FAB 28

Voordelen van de Smeg FAB 28

Welke voordelen brengt dit apparaat dan met zich mee? Hiernaar kijken we nu. De voordelen die de Smeg FAB 28 met zich meebrengt zijn:

 • Grote inhoud koelruimte
  Heb je veel spullen die je in de koelkast moet bewaren? Dan is deze koelkast perfect. Hij beschikt namelijk over een inhoud van 222 liter in de koelruimte.
 • Verschillende kleuren
  Bij deze koelkast ben je niet verplicht te kiezen voor de standaardkleuren zwart, wit of grijs. Je hebt namelijk ook keuze uit andere kleuren zoals rood, goudkleurig en blauw. Er is zelfs een gelinieerd model met verschillende kleuren.
 • Design
  Dankzij het unieke design, is deze koelkast een streling voor het oog.

Nadelen van de Smeg FAB 28

Wat zijn dan de minpunten van de koelkast? De Smeg FAB 28 heeft niet veel minpunten. Er is echter één punt dat wellicht als tegenvaller ervaren kan worden:

 • Grootte vriesvak
  Hoewel de koel-vriescombinatie een grote inhoud heeft, geldt dit voornamelijk voor de koelruimte. De koelruimte heeft namelijk een inhoud van 222 liter. De vriesruimte heeft echter slechts een inhoud van 26 liter. Als je dus veel spullen wil invriezen, dan kan deze inhoud tegenvallen.

Conclusie van onze review over deze Smeg FAB 28

Aangezien we naar de unieke aspecten van deze koelkast hebben gekeken en de voor- en nadelen hebben opgesomd, kun je nu zelf bepalen of dit apparaat perfect voor jou is. Hij heeft een mooi, retro design dat vooral past in een interieur met een retro inrichting. Echter, je kunt hem ook als blikvanger zetten in een woning met een strak design. Hoewel het design van de koelkast hem aantrekkelijk maakt, beschikt hij ook over moderne technieken. Hij is namelijk energiezuinig, beschikt over een dynamische koeling, heeft in het koelgedeelte veel ruimte en is eenvoudig in te delen. Je kunt bovendien kiezen uit een groot aantal verschillende kleuren en een links- of rechtsdraaiend model wanneer je deze koelkast koopt. Het enige waar je rekening mee dient te houden is dat het vriesvak slechts een inhoud van 26 liter heeft. Als je voornamelijk spullen in het koelgedeelte van je koel-vriescombinatie wil opslaan, dan is deze mooie koelkast, de Smeg FAB 28, perfect voor jou!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>