Smeg SNL60MX9 Kopen? Lees snel de Review!

Is in de keuken bezig zijn een van je lievelingsbezigheden? Dan heb je zeker een fornuis nodig. Ook als koken niet je lievelingsbezigheid is, is het nodig om te koken voor jezelf en misschien ook je gezin. Als je niet de beste kok bent, dan is het een goed idee om een kookboek erbij te halen. Met de Smeg SNL60MX9 hoef je niet lang te wachten totdat je pan is opgewarmd. Met dit fornuis kun je namelijk zorgeloos koken. Zet de pan even op de wokbrander en binnen de kortste keren is je eten gereed. Je kunt uiteraard ook de normale branders en de oven gebruiken.

De producten van Smeg zijn gemaakt volgens prachtige Italiaanse designs. Ze zijn hierdoor inventief, elegant en ook van uitstekende kwaliteit. Dit is toch wat we allemaal zoeken? Bij Smeg blijft men werken aan innovatie en verbetering, waardoor de producten meegaan met de laatste trends en ontwikkelingen. Met een Smeg product in huis ben je verzekerd van gebruiksgemak en excellentie. Dit merk is daarom zeker een aanrader. Bovendien zorgt een Smeg product ervoor dat je interieur een mooiere uitstraling krijgt, dankzij de prachtige designs. Laat je nieuw Smeg fornuis je interieur verrijken en maak er jarenlang gemakkelijk gebruik van.

Review over de Smeg SNL60MX9

Als je de Smeg SNL60MX9 in huis haalt, dan ben je verzekerd van ultieme kwaliteit en veelzijdigheid. Dit apparaat beschikt namelijk over verschillende handige functies die ervoor zorgen dat je de lekkerste gerechten kunt bereiden. Denk bijvoorbeeld aan de grillfunctie. Door gebruik te maken van deze functie kun je een lekker kippetje grillen. Wil je er ook groente bij bereiden? Geen probleem. Maak daarvoor gebruik van de branders. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je groente te stomen, waardoor je verzekerd bent van een gezonde maaltijd. Een maaltijd is toch niet compleet zonder een lekker toetje? Daarom kun je ook gebruik maken van de oven om bijvoorbeeld een lekkere chocoladetaart klaar te maken. De oven beschikt over superieure verwarmingselementen. Je kunt ervoor kiezen om de onderwarmte of bovenwarmte te activeren. Wil je dat de warmte van beide kanten komt? Doe dan gelijktijdig de boven- en onderwarmte aan.

De onderwarmte van de Smeg SNL60MX9 doe je aan wanneer je gerechten klaarmaakt die een hoge basistemperatuur nodig hebben. Deze stand is ook perfect om te bakken op 1 niveau. Denk hierbij aan deeggerechten die moeten rijzen zoals pizza. Doe je zowel de onder- als bovenwarmte aan, dan wordt de ovenruimte tegelijk door het onder- en bovenelement verwarmd. Afhankelijk van het niveau van je gerecht, vindt de hitteverdeling over het gerecht plaats. Je bepaalt zelf of de onderwarmte met of zonder luchtcirculatie wordt verspreid in de oven. Deze keus heb je ook wanneer je tegelijk de onder- en bovenwarmte aandoet. Voor het ontdooien van je gerechten heb je bovendien geen magnetron nodig, want in dit apparaat is er zelfs een ontdooistand. Bij deze stand wordt lucht op kamertemperatuur door een ventilator gecirculeerd in de oven. Dankzij de Vapor Clean functie kun je de oven gemakkelijk reinigen.

Smeg SNL60MX9

Voordelen van de Smeg SNL60MX9

Als je erover nadenkt om een nieuw fornuis in huis te halen, dan is het belangrijk om na te gaan welke eigenschappen gepaard gaan met het apparaat. Je kent nu de eigenschappen van de Smeg SNL60MX9, maar ben je ook op de hoogte van de voor- en nadelen die hij met zich meebrengt? Elk apparaat heeft namelijk zijn sterke kanten en tekortkomingen. Om je zoekwerk uit handen te nemen, sommen we eerst de voordelen voor je op:

 • Vlambeveiliging
  Dit fornuis is voorzien van vlambeveiliging. Je hebt het vast wel eens meegemaakt: je bent bezig melk te koken en je loopt even weg. Vervolgens kookt de melk over. Hierdoor gaat je vlam uit. Als dit gebeurt, kan je op een ander fornuis problemen krijgen doordat de gastoevoer nog open staat. Bij dit apparaat hoef je je echter geen zorgen te maken over een openstaande gaskraan op je fornuis, omdat de gastoevoer wordt afgesloten wanneer de vlam is gedoofd.
 • Ruwe gietijzeren pannendragers
  Als je soms roert in je pan, dan kan het voorkomen dat de pan opschuift. Ben je er niet snel genoeg bij, dan kan een beetje van je gerecht uit de pan vallen of als je niet voorzichtig bent, valt de hele pan om. Doordat dit fornuis beschikt over ruwe gietijzeren pannendragers, glijden de pannen minder snel weg.
 • 3,5 kW wokbrander
  Dit apparaat is voorzien van een krachtige 3,5 kW wokbrander die ervoor zorgt dat de pannen sneller worden verhit. Dit is vooral een aantrekkelijke eigenschap wanneer je haast hebt en je toch nog even snel iets wil koken of bakken.
 • Oven gemakkelijk reinigen
  Het reinigen van de oven van dit fornuis is zeer eenvoudig. Dit komt doordat het hydrolyse reinigingsprogramma vuil losweekt. Je kunt hierdoor de oven eenvoudig met een doekje schoonmaken.

Nadelen van de Smeg SNL60MX9

Zoals je weet, heeft elk apparaat plus- en minpunten. Om je een compleet beeld te geven over de Smeg SNL60MX9 zijn we daarom behalve de voordelen ook voor je nagegaan welke nadelen er mogelijkerwijs mee gepaard gaan. De minpunten van dit apparaat zijn:

 • Geen kinderbeveiliging
  Als je kinderen in huis hebt, dan kun je het belangrijk vinden dat je apparaten zijn voorzien van kinderbeveiliging. Dit fornuis beschikt echter niet over kinderbeveiliging die ervoor zorgt dat de stand en deur tijdens het koken vergrendelen. Door duidelijke afspraken met je kinderen te maken, is het hebben van kinderbeveiliging misschien niet eens nodig. Zeg hen gewoon dat ze niet aan het fornuis mogen komen.
 • RVS voorkant
  De voorkant van dit fornuis is gemaakt van RVS. Hierdoor is hij vrij gevoelig voor vingerafdrukken. Dit kun je als minpunt ervaren.

Conclusie van de review over de Smeg SNL60MX9

Zoals je hebt gezien is de Smeg SNL60MX9 een topklasse fornuis. Met dit apparaat kun je namelijk gevarieerd koken, omdat hij beschikt over verschillende functies. Daarnaast glijden je pannen dankzij de ruwe gietijzeren pannendragers minder snel weg. De wokbrander is bovendien krachtig, dus je kunt snel en gemakkelijk lekkernijen bereiden. Dit apparaat is zelfs voorzien van vlambeveiliging en de reiniging van de oven is een fluitje van een cent. Houd er rekening mee dat het fornuis niet beschikt over kinderbeveiliging en dat de RVS voorkant gevoelig is voor vingerafdrukken en haal dit apparaat vandaag nog in huis. Hij is voor elk gezin een aanrader!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>