De Solis Barista Pro 114 Kopen? Bekijk nu de Review!

Voor koffieresultaten net als die van een echte barista, kies je voor de Solis Barista Pro 114. Deze stijlvolle espressomachine beschikt over een geïntegreerde koffiemolen. Hij maalt zelf koffie, omdat vele koffieliefhebbers versgemalen koffie lekkerder vinden dan koffie die al een tijdje is gemalen. Als je het portafilter tegen de drukknop aandrukt, dan wordt de juiste hoeveelheid espressomaling nauwkeurig voor je afgemeten. Hierna duw je de koffie aan met de interne tamper. Je kunt vervolgens optimaal genieten van een heerlijk kopje koffie.

Solis is een fabrikant, die in 1908 is opgericht. Dit bedrijf vervaardigt elektrische apparaten en staat voor uitstekende kwaliteit en innovatie. De producten van dit merk worden in Zwitserland vervaardigd en worden over de hele wereld gebruikt. Als je een Solis product in huis haalt, dan wordt je leven verrijkt met een hoogwaardig product voor dagelijks gebruik. En wie lust er niet elke ochtend een heerlijk kopje koffie? De Solis artikelen beschikken bovendien over een stijlvol, efficiënt ontwerp.

Review over de Solis Barista Pro 114

De Solis Barista Pro 114 beschikt over een aantal functies die hem onmisbaar maken in je huis:

 • Binnen 1 minuut van bonen naar espresso
  De koffiemachine beschikt over een hogedrukpomp van 15 bar, die water door de filterhouder perst. Hierdoor kun je binnen slechts 1 minuut optimaal genieten van een heerlijk kopje espresso. Ideaal dus als je ’s morgens haast hebt en toch wil genieten van een kopje koffie.
 • Verse koffie
  Door het ingebouwde bonenreservoir en het maalwerk, kun je op elk moment van de dag genieten van vers gemalen koffie.
 • Voel je als een thuisbarista
  Als je gebruik maakt van dit koffiezetapparaat, dan hoef je de koffieboer niet meer te bezoeken om heerlijke koffievarianten te kopen. De koffiemachine beschikt namelijk over een dubbelwandig filter dat water vertraagt en voor een perfecte crèmelaag zorgt. De enkelwandige filter van dit apparaat wordt weliswaar niet vertraagd, maar met enige oefening kun je met deze filter ook veel verschillende espressovariaties zetten.
 • Energiebesparend
  De espressomachine is energiebesparend. Dit komt doordat hij na 60 minuten automatisch overschakelt naar de energiebesparende stand. Is het apparaat na 120 minuten nog ongebruikt, dan schakelt hij zichzelf automatisch uit.

Solis Barista Pro114

Voordelen van de Solis Barista Pro 114

De voordelen die de Solis Barista Pro 114 met zich meebrengt zijn:

 • Geïntegreerde koffiemolen
  Als liefhebber van vers gemalen koffie, is de Solis Barista Pro 114 zeker een aanrader. Hij is namelijk voor zien van een geïntegreerde koffiemolen. Hierdoor heb je binnen korte tijd een kopje vers gemalen koffie.
 • De juiste druk
  Het koffiezetapparaat beschikt over een drukmeter die je laat zien of je koffie met de juiste druk wordt bereid.
 • Keuze uit enkelwandige en dubbelwandige filters
  Als je dit koffiezetapparaat koopt, dan krijg je er dubbelwandige en enkelwandige filters bij. Deze zijn geschikt voor 1 en 2 kopjes.
 • Verschillende koffiesoorten
  Dankzij het stoompijpje aan de zijkant van de koffiemachine schuimt je melk heerlijk dik op. Hierdoor kun je behalve eenvoudige koffie ook een traditionele cappuccino maken.

Nadelen van de Solis Barista Pro 114

Er gaan niet veel minpunten gepaard aan het gebruik van de Solis Barista Pro 114:

 • Oefening nodig
  Doordat het apparaat vrij geavanceerd is, is er voor het bereiden van het perfecte melkschuim enige oefening nodig. Als je dit al eenmaal onder de knie hebt, dan kun je net als een echte barista verschillende overheerlijke koffievarianten maken.
 • Eén thermoblock
  De koffiemachine beschikt slechts over een enkel thermoblock. Dit betekent dat het wat meer tijd kan kosten om meerdere cappuccino’s te maken.

Conclusie van de review over de Solis Barista Pro 114

In deze recensie hebben we gekeken naar de functionaliteiten van de Solis Barista Pro 114, welke voordelen het gebruik van dit apparaat met zich meebrengt en welke punten als minder prettig ervaren kunnen worden. Je kunt er binnen korte tijd een heerlijk kopje vers gemalen koffie mee maken en voelt je als een echte barista. Het barista-gevoel kan als een minpunt gezien worden, omdat er wel enige behendigheid vereist is bij het gebruik van dit apparaat. Daarentegen heb je keuze uit enkelwandige en dubbelwandige filters. Je kunt er ook een groot aantal koffiesoorten mee maken. Wij raden de Solis Barista Pro 114 koffiemachine aan voor thuisgebruik en wanneer je niet veel kopjes koffie of cappuccino achter elkaar gaat maken.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>