De Sonos Play 5 Kopen? Check Onze Review!

Wil je optimaal genieten van de muziek die je hebt opgeslagen op je smartphone? Misschien wil je tevens de mogelijkheid hebben om speakers aan elkaar te koppelen. Als dat het geval is, dan kun je het liefst kiezen voor een audiostreamer. Er zijn verschillende soorten audiostreamers. Daarom is het handig om eerst na te gaan welke eigenschappen voor jou belangrijk zijn. Aan de hand daarvan kun je de verschillende varianten met elkaar vergelijken en de ideale audiostreamer uitkiezen. Wat dacht je van een variant met een strakke, moderne behuizing, een eenvoudige installatie en geweldige geluidskwaliteit? Als een dergelijke audiostreamer perfect klinkt, dan kennen wij de perfecte streamer voor jou, namelijk de Sonos Play 5. Dit apparaat is een krachtige luidspreker met 3 tweeters, 3 midwoofers en 6 digitale versterkers uit klasse D. Lees snel verder want in deze recensie vertellen we je over de superieure eigenschappen van deze geweldige audiostreamer.

Heb je al eerder recensies van ons gelezen? Als je antwoord op die vraag “ja” is, dan heb je waarschijnlijk gezien dat we je niet alleen vertellen over de mogelijkheden die de verschillende apparaten met zich meebrengen. We vertellen je namelijk ook over de voordelen en nadelen van dergelijke apparaten. In onze reviews gaan we zelfs zo ver dat we je meer vertellen over de fabrikant die het desbetreffend product heeft ontworpen. Dit doen we ook in deze recensie. De Sonos Play 5 is ontworpen door de fabrikant Sonos. Dit bedrijf concentreert zich op consumentenelektronica en is gevestigd in Santa Barbara, Californië. Sinds de oprichting in 2002 heeft de fabrikant er alles aan gedaan om muziekliefhebbers tegemoet te komen. Daarom kun je bij hen terecht voor audio-oplossingen van geweldige kwaliteit. Verwen jezelf door te kiezen voor geweldige geluidskwaliteit en een prachtig design en schaf de Sonos Play 5 audiostreamer aan!

Review over de Sonos Play 5

Wanneer je op zoek gaat naar een audiostreamer, dan let je op verschillende eigenschappen. De meesten van ons gaan eerst na of het apparaat beschikt over een geweldige geluidskwaliteit. Echter, als je hem een strategische plek in huis wil geven, dan is het belangrijk om ook naar het design te kijken. In het geval van de Sonos Play 5 zien we dat hij een strakke, moderne en minimalistische vormgeving heeft. Bekijk je de speaker van voren, dan zien je slechts het rooster en een logo. Het apparaat is dus vrij onopvallend. Aan de bovenkant heeft hij echter een touchpad om de muziek mee te pauzeren, het volume aan te passen en om een ander nummer te kiezen. Doordat je de muziek kunt bedienen via een veegbeweging, kun je sneller kiezen voor de gewenste instellingen in vergelijking met een apparaat dat je via knoppen bedient.

Natuurlijk kijken we niet alleen naar het design van de Sonos Play 5. Hij is immers een krachtige, draadloze speaker met 6 drivers. Zijn drivers worden aangestuurd door een digitale versterker. Je kunt dus optimaal genieten van het geluid dat je afspeelt. Denk er maar in dat het hifi geluid gedetailleerd, krachtig en ook vol is. Mocht je ervoor kiezen om geluid op een hoog volume af te spelen, dan kun je nog altijd de effecten, instrumenten en vocalen duidelijk van elkaar onderscheiden. Het is zelfs mogelijk om het Sonos systeem verder uit te breiden met extra speakers. Op die manier kun je een stereo of multiroom opstelling creëren. Het doet er niet toe uit hoeveel speakers jouw opstelling bestaat, want elke speaker kun je met de Sonos app bedienen. Op die manier zet je gemakkelijk een nummer op in een andere kamer. Laat gerust iedereen in huis meeluisteren!

Sonos Play 5

Voordelen van de Sonos Play 5

Het doet er niet toe welk apparaat of product we recenseren, omdat we bij elke recensie ervoor kiezen om je te informeren over de functies, specificaties en zelfs de voordelen en nadelen. Dit geldt ook voor deze draadloze speaker. Lees dus snel welke voordelen de Sonos Play 5 met zich meebrengt:

 • Prachtig geluid
  Wanneer je gebruik maakt van een draadloze speaker, dan kun je over het algemeen genieten van je eigen muziek. Dit is ook het geval bij deze speaker, maar je bent voor niemand een last. Het geluid klinkt namelijk in het hele huis prachtig. Dit komt doordat de speaker is voorzien van maar liefst 6 krachtige luidsprekers. Hierdoor is het geluid dat hij produceert niet alleen helder, maar ook kamervullend. Iedereen kan meegenieten van jouw muziekcollectie.
 • Uitbreidbaar systeem
  Velen van ons gebruiken draadloze speakers om optimaal te genieten van onze favoriete liedjes. Echter, in vele gevallen kun je de geluidsopstelling niet uitbreiden. Velen kiezen er daarom voor om in plaats van een draadloze speaker een home cinema set aan te schaffen. In het geval van deze speaker hoef je je geen zorgen te maken dat je een home cinema set nodig hebt. Je kunt namelijk met extra Sonos speakers de opstelling uitbreiden en een surround of multiroom opstelling creëren.
 • Trueplay functie
  Het valt weliswaar niet iedereen op, maar als je geluid afspeelt in de ene ruimte, dan hoeft dit geluid niet hetzelfde te klinken in een andere ruimte. Deze afwijking van het geluid heeft te maken met de akoestiek van je kamer. Wil je echter in elke willekeurige ruimte genieten van een optimale geluidskwaliteit? Dan doe je er goed aan om deze draadloze speakers te gebruiken. De speakers beschikken namelijk over de Trueplay functie, die het geluid van de speaker afstemt op de akoestiek van je kamer.

Nadelen van de Sonos Play 5

In onze wereld is er altijd een balans. Denk maar aan de balans tussen het goede en het kwade. Vaak vergeten we dit feit wanneer we naar informatie over een product of apparaat zoeken. We kijken namelijk vaak alleen naar de functies en voordelen van het desbetreffend apparaat en gaan niet na of hij eventuele nadelen met zich meebrengt. Aangezien wij altijd rekening houden met zowel de positieve als negatieve eigenschappen van een apparaat, vertellen wij je ook over de nadelen die de Sonos Play 5 met zich meebrengt:

 • Geen Bluetooth ondersteuning
  Zoals je hebt gezien, brengt deze draadloze speaker veel mogelijkheden met zich mee op het gebied van audio. Je kunt immers genieten van gedetailleerd, vol en krachtig geluid via bijvoorbeeld Airplay. De speaker heeft een draadloos bereik tot maar liefst 100 meter. Bovendien ondersteunt hij zelfs streaming diensten zoals Deezer, Spotify, iTunes en Google Play Music. Ook internetradio wordt ondersteund. Echter, als je het liefst gebruik maakt van een Bluetooth apparaat, dan kan het feit dat de draadloze speaker geen Bluetooth ondersteuning heeft wellicht tegenvallen.
 • Spotify muziek beluisteren
  We hebben je verteld dat deze draadloze speaker verschillende streaming diensten ondersteunt. Eén daarvan is Spotify. Je kunt dus genieten van oneindig veel muzikale nummers. Let er wel op dat je voor het beluisteren van Spotify muziek via de speaker Spotify Premium nodig hebt. Anders kun je geen gebruik maken van deze dienst.
 • Prijs
  Hoewel de prijs van een apparaat vaak niet het eerste is waar we naar kijken wanneer we een review lezen, is het toch belangrijk om hier rekening mee te houden. We hebben namelijk allemaal een bepaald budget wanneer we een nieuw apparaat willen aanschaffen. Als je deze speaker wil aanschaffen, is het belangrijk er rekening mee te houden dat de prijs mogelijkerwijs kan tegenvallen.

Conclusie van deze review over de Sonos Play 5

We hebben je intussen verteld over de unieke functies en mogelijkheden die de Sonos Play 5 met zich meebrengt. Daarnaast heb je gelezen over de voordelen en nadelen van deze draadloze speaker. Je kunt nu dus zelf concluderen of de audiostreamer je geld waard is. Hoewel hij vergeleken met andere audiostreamers een relatief hoge prijs heeft en hij niet beschikt over Bluetooth ondersteuning, is hij het geld sowieso waard. De speaker geeft je namelijk de mogelijkheid om naar muziek van verschillende streaming diensten te luisteren. Om Spotify muziek te beluisteren via de speaker heb je wel Spotify Premium nodig. Daarnaast brengt hij geweldig geluid met zich mee. Hij heeft zelfs de Trueplay functie, die ervoor zorgt dat het geluid van de speaker wordt afgestemd op de akoestiek van de ruimte. Desgewenst kan het systeem ook worden uitgebreid. Schaf hem dus snel aan!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>