Sony A5100 Kopen? Bekijk Snel Deze Review!

Vind je het net zoals vele anderen leuk om de speciale momenten in je leven vast te leggen? Dan is het handig als je een camera bij de hand hebt. Er zijn echter veel verschillende soorten camera’s. Zo kun je kiezen voor een camera die is ingebouwd in een smartphone, een compactcamera, een systeemcamera of een spiegelreflexcamera. De verschillende soorten camera’s hebben allemaal hun eigen perfect toepassingsgebied. Sommige personen kiezen voor een spiegelreflexcamera, omdat dergelijke modellen veel mogelijkheden met zich meebrengen. Echter, deze camera’s vergen veel accessoires, waardoor je op den duur veel geld uitgeeft. Om prachtige foto’s te maken zonder veel geld uit te geven, kies je voor een systeemcamera. Wij raden in dit geval de Sony A5100 aan. Deze systeemcamera heeft een compacte body, maar zorgt voor de fotokwaliteit van een professionele camera. De Sony A5100 is tevens perfect voor personen die voor het eerst een systeemcamera aanschaffen.

Nadat je de inleiding over de Sony A5100 hebt gelezen, wil je er waarschijnlijk meer over weten. We zullen je alvast vertellen dat de complete naam van deze camera is: Sony Alpha A5100. Echter, voordat we je nog meer over deze systeemcamera vertellen, willen we je informatie geven over de fabrikant die hem heeft vervaardigd. We verwijzen dus naar Sony. Deze fabrikant is bekend in de hele wereld. Het merk inspireert en vervult met haar producten de nieuwsgierigheid van vele gebruikers. Je kunt bovendien bij deze fabrikant terecht voor allerlei verschillende apparaten. Denk maar aan tv’s, smartphones, tablets accessoires en natuurlijk camera’s. Het maakt niet uit voor welk product van deze fabrikant je kiest, want alle producten beschikken over de nieuwste technologieën in combinatie met prachtige designs. Sony doet er bovendien alles aan om apparaten van uitstekende kwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs te vervaardigen. Kies daarom voor de Sony A5100!

Review over de Sony A5100

Voordat je overgaat tot de koop van de Sony A5100, wil je er natuurlijk eerst meer over weten. Deze systeemcamera is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Je kunt dus kiezen voor de variant die het beste bij je past. Daarnaast beschikt dit model over een kantelbaar scherm. Hierdoor is het eenvoudig om vanuit verschillende standpunten te fotograferen. Het is zelfs mogelijk om de camera te gebruiken voor het maken van video’s. Dankzij deze eigenschappen, gebruiken veel fotografen en vloggers dit model. Ben je bezig te vloggen, dan zie je meteen op het scherm wat je opneemt. Je ziet dus of het object dat je filmt goed gecentreerd is. Natuurlijk kun je ook je eigen positie bekijken als je een vlog maakt waarbij jij voornamelijk in beeld bent. Als je gebruik maakt van een camera, dan wil je verschillende momenten vastleggen. Deze mogelijkheid geeft de camera je, dankzij de snelle autofocus.

De snelle autofocus van de Sony A5100 zorgt er namelijk voor dat je acties scherp kunt vastleggen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over bewegingsonscherpte. Om precies te zijn gaat het bij de autofocus van deze systeemcamera om het vastleggen van 6 beelden per seconde. Bovendien kun je met de camera meteen na de aanschaf aan de slag gaan. Hij wordt namelijk geleverd met een 16-50mm lens. De lens maakt bovendien straat-, landschaps- en portretfotografie mogelijk. Zelfs voor het fotograferen van architectuur is de camera perfect. Hierdoor heb je veel opties op het gebied van fotografie. Zelfs fotograferen bij weinig licht behoort tot de mogelijkheden, omdat je de ISO waarde maximaal kunt instellen op 25.600. Het toestel beschikt bovendien over een Wi-Fi- en NFC-mogelijkheid. Hierdoor kun je gemakkelijk jouw meesterwerken sturen naar je smartphone of printer. Je deelt de foto’s dan ook eenvoudig met je vrienden en familie.

Sony A5100

Voordelen van de Sony A5100

Als je zoekt naar meer informatie over een bepaald product, dan is het een goed idee om recensies te lezen. Door een recensie te lezen kom je over het algemeen meer te weten over zowel de mogelijkheden en specificaties als de voordelen en nadelen. Dit geldt in ieder geval voor deze review. We vertellen je namelijk ook over de positieve en negatieve eigenschappen van de systeemcamera. Eerst gaan we in op de voordelen van de Sony A5100:

 • Lens met veel mogelijkheden
  Wanneer er gesproken wordt over een camera waar je verschillende lenzen op kunt zetten, is het belangrijk om na te gaan voor welke omstandigheden welke lenzen geschikt zijn. Als we kijken naar deze camera, dan zien we dat hij geleverd wordt met een lens. Het gaat hier om een 16-50mm lens. De mogelijkheden van een dergelijke lens zijn bijna eindeloos. Zo zorgt deze lens ervoor dat je kunt participeren in landschaps-, architectuur-, straat- en portretfotografie. Probeer dus de verschillende fotografievormen uit en kies voor de vorm die je het meeste aantrekt.
 • Bewegende onderwerpen gemakkelijk vastleggen
  We hebben het allemaal weleens meegemaakt dat we een actiemoment willen vastleggen. Echter, niet altijd zijn onze camera’s hier geschikt voor. Aangezien sommige camera’s niet beschikken over een snelle autofocus, lukt het soms niet om actiemomenten optimaal vast te leggen. Dit probleem heb je niet als je gebruik maakt van deze systeemcamera. Hij is namelijk voorzien van een snelle autofocus waardoor je bewegende onderwerpen probleemloos kunt vastleggen met 6 beelden per seconde.
 • Draadloos foto’s overzetten
  Vaak als we een prachtige foto hebben gemaakt, willen we dat de hele wereld hem ziet. Deze mogelijkheid heb je als je gebruik maakt van deze camera. Je kunt namelijk via Wi-Fi draadloos foto’s overzetten naar je smartphone of tablet en ze van daaruit delen op social media.

Nadelen van de Sony A5100

Misschien heb je reeds productbeschrijvingen over deze systeemcamera gelezen. Als je dat hebt gedaan, dan heb je gezien dat men is ingegaan op de specificaties en mogelijkheden. Soms gaan verkopers tevens in op de voordelen van verschillende apparaten. Echter, ze vertellen je niet altijd over de nadelen van het desbetreffend apparaat. Aangezien wij niet willen dat je voor ongewenste verrassingen komt te staan, vertellen wij je daarom zowel over de voordelen als nadelen van verschillende apparaten. Intussen hebben we je verteld over de voordelen van deze systeemcamera. Nu vertellen we je daarom over de nadelen die de Sony A5100 met zich meebrengt:

 • Pixels zichtbaar bij een hoge ISO
  Over het algemeen is het bij het hoger stellen van de ISO belangrijk om na te gaan of er pixels zichtbaar zijn. Het beeld wordt namelijk extra verlicht als je de ISO hoog stelt, maar deze extra verlichting gaat ten koste van je fotokwaliteit. Dit is ook het geval bij deze camera. Als je dus een hoge ISO instelling van 25600 gebruikt, dan zijn de pixels beter zichtbaar op je foto’s.
 • Geen viewfinder
  Als je een camera gebruikt voor werkdoeleinden, dan is het belangrijk om al bij het maken van je foto’s te letten op kadrering. In dergelijke gevallen is het super handig als de camera beschikt over een viewfinder. Deze zorgt namelijk voor een precieze kadrering. Bij deze camera is er echter geen viewfinder, dus je moet zelf je kadrering inschatten. Een precieze kadrering is overigens niet zo belangrijk voor hobbyisten.
 • Geen geheugenkaart
  Om foto’s te maken met een digitale camera heb je een geheugenkaart nodig. Daar worden de foto’s immers op opgeslagen. Als je deze camera koopt, krijg je er echter geen geheugenkaart bij. Om aan de slag te gaan, moet je dus apart een geheugenkaart kopen.

Conclusie van de review over de Sony A5100

In deze recensie hebben we je alle belangrijke informatie gegeven over de Sony A5100 systeemcamera. We hebben onder andere gezien dat zijn complete naam de Sony Alpha A5100 is. Daarnaast hebben we gezien dat hij perfect is voor beginnende fotografen en vloggers. Je kunt namelijk zijn scherm kantelen, waardoor het maken van opnames in lastige standpunten eenvoudig is. Dit is tevens handig voor wanneer je jezelf wil filmen en tegelijkertijd wil zien hoe je eruit ziet. De snelle en accurate systeemcamera wordt geleverd met een 16-50mm lens. Dankzij deze lens behoren zowel portret-, architectuur-, straat- als landschapsfotografie tot de mogelijkheden van de camera. Zelfs bewegende onderwerpen worden gemakkelijk vastgelegd met 6 beelden per seconde. Nadat je prachtige foto’s hebt gemaakt, kun je deze bovendien draadloos overzetten naar je tablet of smartphone. Zo deel je ze gemakkelijk met al je vrienden en familieleden op social media.

Natuurlijk kijk je ook naar de eigenschappen die als minder prettig ervaren kunnen worden. Door deze eigenschappen af te wegen tegen de voordelen, kun je namelijk beslissen of de camera je geld waard is. We hebben onder andere gezien dat de camera niet beschikt over een viewfinder voor precieze kadrering. Dit hoeft echter geen probleem te zijn, omdat je ook gerust de kadrering kunt inschatten. Daarnaast hebben we gezien dat als je de hoogste ISO instelt, de pixels beter zichtbaar zijn op foto’s. Dit is echter bij de meeste camera’s zo. Dat er geen geheugenkaart wordt meegeleverd hoeft ook geen probleem te zijn, omdat deze camera tegen een aantrekkelijke prijs wordt verkocht. Je budget laat het dus waarschijnlijk toe om ook een geheugenkaart te kopen. Al bij al is de Sony A5100 zeker een aanrader. Schaf hem dus snel aan!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>