Sony ICF C1T Wekker Kopen? Check Snel Deze Review!

Ben je op zoek naar een wekker? Betekent het geluid van een wekker voor jou ook de start van een nieuwe dag? Dan is het belangrijk om eerst op een rijtje te zetten welke functies voor jou belangrijk zijn. Denk er bijvoorbeeld aan dat je een specifiek type wekker wil hebben. Daarnaast ga je voor jezelf na of je de tijd liever digitaal of analoog wil zien. Misschien wil je ook graag dat het apparaat een sluimerfunctie of een week(end)alarm heeft. Wat dacht je daarnaast van diverse accessoires? Aan de hand van deze eigenschappen kun je een model kiezen dat bij je past. Soms hoef je niet naar allerlei technische aspecten te kijken. Je wil misschien gewoon een wekker die je ongeacht of er stroom is of niet op tijd wakker maakt. Als dat het geval is, dan past de Sony ICF C1T wekker bij jou.

Wil je graag geïnspireerd raken? Dan is het een goed idee om te kiezen voor apparaten van Sony. Deze fabrikant doet er alles aan om je te voorzien van de beste apparaten. Dit komt doordat zij ongelimiteerde passie hebben voor technologie. Deze passie komt tot uiting in hun smartphones, camera’s, tablets, tv’s, wearables en zelfs accessoires. Het doet er dus niet toe wat je precies nodig hebt, omdat je bij Sony altijd producten vinden die aansluiten bij jouw behoeften. De apparaten zijn niet alleen functioneel, maar beschikken ook over moderne designs. Ze zijn dus aantrekkelijk en mogen zeker gezien worden. Ook kwaliteit staat bij deze fabrikant hoog in het vaandel. Daarom zijn de verschillende apparaten van uitstekende kwaliteit. Ze gaan hierdoor lang mee, waardoor je lang van ze kunt genieten. Verwen jezelf met een prachtige wekker met veel unieke functies en schaf de Sony ICF C1T wekker aan.

Review over de Sony ICF C1T

Wil je dagelijks in stijl wakker worden? Dan is de Sony ICF C1T wekker een must-have. Deze wekker ziet er stijlvol uit, mede dankzij het strak design. Hoewel hij er prachtig uitziet, hoef je je geen zorgen te maken dat hij niet presteert. Dit apparaat is namelijk voorzien van een aantal handige functies. Zo kun je zelf beslissen of je het liefst wakker gemaakt wordt door je favoriete radioshow te horen of dat je wordt gewekt door een zoemer. Nadat je deze instellingen hebt geregeld, hoef je zelf niet veel meer te doen. Deze wekker zorgt er namelijk zelf voor dat hij overschakelt van winter- naar zomertijd en andersom. Dit apparaat is tevens voorzien van een back-upfunctie. Als de stroom uitvalt, hoef je je dus geen zorgen te maken dat je niet op tijd wordt gewekt. De wekker doet namelijk zelfs zijn werk wanneer de batterij leeg is.

Als je samen woont met je partner en jullie hoeven niet tegen dezelfde tijd op te staan, dan kan het lastig zijn om je wekker in te stellen. Met de Sony ICF C1T wekker hoef je je geen zorgen te maken over verschillende alarmtijden. Dit model is namelijk voorzien van een dubbelalarm. Je kunt dus een tijd instellen voor jezelf en een aparte voor je partner. Jullie hoeven je dus geen van beiden meer te verslapen. Niemand vindt het prettig om plotseling gewekt te worden. Echter, het is wel belangrijk dat je op tijd opstaat. Daarom beschikt deze wekker over geavanceerde alarmfuncties. Hij zorgt er namelijk voor dat je zachtjes wakker wordt dankzij het oplopende zoemervolume. Er is zelfs een verlengbare sluimerstand. Voor extra gebruiksgemak, kun je de helderheid van het scherm van deze wekker instellen. Hierdoor zorg je voor een comfortabele kijkervaring.

Sony ICF C1T

Voordelen van de Sony ICF C1T

Als je onderzoek doet naar de functies, unieke eigenschappen van deze wekker, dan zie je meteen dat hij veel voordelen met zich meebrengt. Wij vinden het belangrijk om deze voordelen voor je op een rij te zetten. Daarom vertellen we je nu over de voordelen die de Sony ICF C1T wekker met zich meebrengt:

 • Dubbel alarm
  Wanneer je samen woont met je partner en jullie niet op hetzelfde tijdstip hoeven op te staan, dan komt een dubbel alarm goed van pas. Je stelt namelijk 2 verschillende alarmtijden in. Bij de ene alarm sta jij op en bij de andere alarm weet je partner dat hij/zij moet opstaan.
 • Geen stroom is geen probleem
  Bij veel klokken en wekkers is het een probleem wanneer de stroom uitvalt. Dan resetten dergelijke apparaten zich namelijk. Dit probleem behoort tot het verleden als je deze wekker in huis hebt. Zelfs wanneer de stroom uitvalt, gaat dit apparaat namelijk op de vooraf ingestelde tijd af.
 • Back-upbatterij
  Een punt dat aansluit bij het bovenstaande voordeel is dat deze wekker beschikt over een back-upbatterij. Deze batterij zorgt ervoor dat de tijd automatisch wordt ingesteld wanneer je het apparaat voor het eerst aansluit. Daarnaast blijft de wekker zijn werk optimaal doen, zelfs wanneer de stroom uitvalt.
 • Analoge AM/FM tuner
  Dit apparaat is voorzien van een analoge AM/FM tuner. Hierdoor kun je gewoon afstemmen op het radiostation waar je graag naar wil luiteren. Je kunt dan gedurende de hele dag en nacht genieten van je lievelingsradioprogramma.
 • Extra gebruiksgemak
  Voor extra gebruiksgemak beschikt deze wekker over een scherm met een instelbare helderheid. Hierdoor kun je ’s nachts gewoon het scherm dimmen om prettig te slapen zonder last te hebben van een helder licht in je slaapkamer.

Nadelen van de Sony ICF C1T

Zoals je hebt gezien gaat dit apparaat gepaard met veel voordelen. Echter, net zoals elk ander apparaat beschikt hij behalve over voordelen ook over nadelen. Wij vinden het belangrijk om je zowel op de hoogte te stellen van de positieve als negatieve eigenschappen van deze wekker. Op die manier kun je namelijk een goed geïnformeerde keus maken. De eigenschappen van de Sony ICF C1T wekker die als minder prettig ervaren kunnen worden zijn:

 • Batterijen niet meegeleverd
  Hoewel dit apparaat is voorzien van een back-upbatterij en hij ervoor zorgt dat je toch op tijd gewekt wordt bij stroomuitval, is het minder prettig dat hij zonder batterijen wordt geleverd.
 • Geen DAB+ tuner
  Bij sommige radiowekkers heb je het voordeel dat je kunt genieten van perfect geluid zonder ruis. Dit komt meestal doordat dergelijke wekkers beschikken over een DAB+ tuner. Bij dit model is er echter geen DAB+ tuner. Hierdoor kan het geluid matig klinken.
 • Zenders verspringen
  Aangezien dit apparaat beschikt over een analoge tuner, bestaat de mogelijkheid dat de zenders verspringen. Dit kun je minder prettig vinden als je dagelijks met het geluid van hetzelfde radioprogramma wakker wil worden.

Conclusie van deze review over de Sony ICF C1T

Aan de hand van de bovenstaande informatie kun je beslissen of de Sony ICF C1T wekker je geld waard is. We hebben gezien dat hij beschikt over een handig dubbel alarm, je je geen zorgen hoeft te maken bij stroomuitval en dat het apparaat automatisch schakelt tussen winter- en zomertijd. Daarnaast kun je zelf de helderheid van het scherm instellen. Je wordt bovendien zachtjes wakker, want de wekker beschikt over een oplopend zoemervolume. Ietsje langer doorslapen? Dat kan! Het apparaat is namelijk voorzien van een verlengbare sluimerstand. Zelfs de vormgeving van dit apparaat draagt bij aan perfectie. Natuurlijk houd je ook rekening met de mogelijke minpunten. Zo krijg je er geen batterijen bij, kunnen de zenders verspringen en kan het geluid matig klinken. Echter, gezien de vele voordelen, vinden wij dat de Sony ICF C1T wekker zeker een aanrader is voor zowel individuen als koppels!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>