Steiner Safari Ultrasharp 10×26 Kopen? Check De Review!

We weten allemaal dat we verrekijkers kunnen gebruiken om de omgeving te observeren. Echter, een verrekijker kan gebruikt worden in verschillende situaties. Dit komt doordat niet elke verrekijker hetzelfde is. Zo is een verrekijker waar je in de nacht beelden mee bekijkt heel anders dan een verrekijker waar je vogels mee spot. Een nachtkijker moet namelijk een uittredepupil hebben van minimaal 5 mm groot. De uittredepupil heeft te maken met het licht dat door de kijker valt. Natuurlijk kijk je ook naar andere eigenschappen. Zo is een schemergetal van 15 of hoger belangrijk als je de verrekijker gebruikt tijdens het jagen. Sowieso let je ook op de vergrotingsfactor van de verschillende modellen. Afhankelijk van wat je met de verrekijker wil doen, is het soms zelfs belangrijk dat hij stof- en waterdicht is. Wij kennen een dakkant verrekijker met een vergrotingsfactor van 10 met de naam Steiner Safari Ultrasharp 10×26.

In deze recensie vertellen we je over alle belangrijke eigenschappen van de Steiner Safari Ultrasharp 10×26. Zo kom je onder andere meer te weten over het formaat van de verrekijker en in welke omstandigheden hij goed tot zijn recht komt. We zullen je zelfs vertellen over de mogelijke voordelen en nadelen die hij met zich meebrengt. Echter, voordat we ingaan op deze eigenschappen, willen we je eerst vertellen over de fabrikant van dit model. Als we kijken naar Steiner, dan zien we dat dit bedrijf al gedurende vele jaren een expert is op het gebied van verrekijkers. Ze werken er echter continu aan om innovatieve producten op de markt te brengen. Bovendien hebben zij verrekijkers voor diverse categorieën zoals watersport, outdoor, vogelspotting, natuurobservatie en wildobservatie. Zowel professionals als hobbyisten komen bij deze fabrikant aan hun trekken. Er wordt tevens gezorgd voor topkwaliteit. Koop daarom snel de Steiner Safari Ultrasharp 10×26!

Review over de Steiner Safari Ultrasharp 10×26

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe verrekijker, is het belangrijk om eerst na te gaan waar je het apparaat voor wil gebruiken. Er zijn namelijk verrekijkers voor verschillende omstandigheden. Misschien ben jij iemand die vaak op reis gaat. Je kunt zelfs naar de safari gaan voor een spannend avontuur. Het maakt niet uit welk land je bezoekt, want in een ander land is er altijd veel te zien. Daarom neem je een verrekijker mee. Je wil echter niet dat je verrekijker zo zwaar is dat je bijna geen andere spullen kunt meenemen. Dat begrijpen fabrikanten van reisverrekijkers ook. Daarom hebben dergelijke verrekijkers over het algemeen een compact formaat. Dit geldt ook voor de Steiner Safari Ultrasharp 10×26. Deze verrekijker is compact en tevens licht. Daarom is hij perfect voor op reis. Hij komt echter ook goed tot zijn recht in de safari, bij sportevenementen, theatervoorstellingen en zelfs concerten.

Hoewel het leuk is om te zien in hoeveel situaties de Steiner Safari Ultrasharp 10×26 goed gebruikt kan worden, is het ook belangrijk om te weten hoe het zit met de andere specificaties. Zo heeft deze verrekijker een hoog-contrast optiek. Hierdoor bereikt het beeld je ook op een zo natuurlijk mogelijke manier. Je bekijkt op die manier het onderwerp ook met maximaal contrast. Sowieso kijk je ook naar de vergrotingsfactor van de verrekijker. In het geval van deze verrekijker zien we dat hij een hoge vergrotingsfactor heeft met een gezichtsveld van 101 meter. Hierdoor is het ook mogelijk om met de verrekijker weidse landschappen te observeren. Wil je graag de scherpte veranderen om de focus te leggen op een ander onderwerp? Dat kan. Bovendien verander je de scherpte razendsnel dankzij het fast close-focussysteem. De verrekijker is tevens beschermd tegen vocht en vuil dankzij de robuuste bouw.

Steiner Safari Ultrasharp 10x26

Voordelen van de Steiner Safari Ultrasharp 10×26

Nadat je hebt gelezen over de specificaties en mogelijkheden van deze verrekijker, heb je waarschijnlijk al enkele voordelen gespot. We vinden het echter belangrijk om je uitgebreid te informeren over zowel de voordelen als nadelen van dit apparaat. Op die manier krijg je er namelijk een compleet beeld over en kun je zelf beslissen of je hem wel of niet wil aanschaffen. Eerst vertellen we je over de voordelen van de Steiner Safari Ultrasharp 10×26:

 • Hoge vergrotingsfactor
  Over het algemeen zijn kleinere verrekijkers gemaakt om onderwerpen die niet al te ver weg zijn te bezichtigen. Daarom komt het weleens voor dat men compacte en lichte verrekijkers onderschat. Deze verrekijker mag echter, ondanks zijn compact formaat niet onderschat worden. Hij heeft namelijk een hoge vergrotingsfactor van 10.
 • Uitgestrekte landschappen observeren
  Verschillende personen gebruiken verrekijkers voor verschillende doeleinden. Daarom let men ook op verschillende eigenschappen. Sommige verrekijkers zijn zeer geavanceerd, maar geven je de mogelijkheid niet om uitgestrekte landschappen te observeren. Dergelijke verrekijkers zijn namelijk gefocust op een klein gebied. Denk er bijvoorbeeld aan dat je slechts 1 dier in de safari wil bezichtigen. Echter, als je een beter beeld wil hebben van de safari, dan is het handiger als je een uitgestrekt landschap kunt observeren. Deze mogelijkheid geeft de verrekijker je. Dit model is namelijk voorzien van een gezichtsveld van 101 meter.
 • Loepzuivere beelden van je onderwerp
  Nadat je het bovenstaande voordeel hebt gelezen, denk je misschien dat de verrekijker alleen geschikt is om een groot gebied te observeren. Dit is echter niet het geval. De verrekijker heeft namelijk een hoog-contrast optiek, waardoor er wordt gezorgd voor loepzuivere beelden van je onderwerp. Misschien wil je dus alleen die ene tijger met een pup observeren. Als dat het geval is, heb je die mogelijkheid ook door met deze verrekijker te werken.

Nadelen van de Steiner Safari Ultrasharp 10×26

Intussen hebben we je verteld over de mogelijkheden die deze verrekijker met zich meebrengt. Je bent ook meer te weten gekomen over zijn specificaties en voordelen. Ben je benieuwd welke eigenschappen van deze verrekijker je wellicht als minder prettig kunt ervaren? Dan is het belangrijk dat je dit artikel doorleest. We vertellen je namelijk ook over de nadelen van deze verrekijker. Nadat je de nodige informatie hebt vergaard, stel je zelf vast of hij je geld waard is. De minpunten van de Steiner Safari Ultrasharp 10×26 zijn:

 • Geen statiefaansluiting
  De meesten van ons houden een verrekijker in onze handen wanneer we een onderwerp beter willen observeren. Als je echter onderzoek doet over het onderwerp, dan kan het voorkomen dat je er uren achtereen naar moet kijken. In een dergelijk geval is het handig om je verrekijker op een statief te plaatsen. Dan hoef je de verrekijker dus niet zelf vast te houden en blijft hij gericht op 1 punt. Deze mogelijkheid heb je niet wanneer je gebruik maakt van deze verrekijker. Hij heeft namelijk geen statiefaansluiting. Dit punt hoeft voor jou echter ook niet als minder prettig ervaren te worden als je de camera slechts gebruikt om even een onderwerp dichter bij je te brengen.
 • Niet gevuld met gas
  Hobbyisten en professionals gebruiken verrekijkers in verschillende situaties. Sommigen willen hem zelfs onder water gebruiken. Hoewel er bepaalde verrekijkers zijn, die onder water gebruikt kunnen worden, behoort dit model niet tot die categorie. Hij is wel geschikt voor ruigere omstandigheden, omdat hij een robuuste bouw heeft, die hem beschermt tegen vocht en vuil. Echter, hij is niet gevuld met gas waardoor hij niet volledig waterdicht is. Als je de verrekijker graag wilde gebruiken in zeer natte omstandigheden, kun je het feit dat hij niet helemaal waterdicht is als minder prettig ervaren.

Conclusie van deze review over de Steiner Safari Ultrasharp 10×26

Nadat je deze recensie over de Steiner Safari Ultrasharp 10×26 hebt gelezen, kun je zelf concluderen of hij je geld waard is. Wij vinden sowieso dat hij een aanrader is, omdat hij gebruikt kan worden in verschillende situaties. Zo kun je hem met je meenemen wanneer je op reis gaat, omdat hij compact en licht is. Daarnaast is deze verrekijker ook goed te gebruiken op de safari, bij sportevenementen, theatervoorstellingen en zelfs concerten. Hij heeft bovendien ondanks zijn compacte formaat toch een hoge vergrotingsfactor. Hierdoor gaat er een wereld aan mogelijkheden voor je open. Het maakt niet eens uit of je een enkel onderwerp of een uitgestrekt landschap wil bekijken, want beide mogelijkheden heb je. Dit komt dankzij het gezichtsveld van 101 meter en de hoog-contrast optiek van dit apparaat. Het laatste zorgt zelfs voor loepzuivere beelden van het onderwerp.

Als je gebruik maakt van deze verrekijker hoef je je bovendien geen zorgen te maken over allerlei ongewenste verrassingen. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat deze verrekijker niet beschikt over een statiefaansluiting. Je moet hem dus zelf vasthouden. Dit is op zich geen probleem als je de verrekijker gebruikt om recreatief onderwerpen te bekijken. Hoewel de verrekijker niet gevuld is met gas en dus niet volledig waterdicht is, maakt dit ook niet zoveel uit. Hij is immers voorzien van een robuuste bouw, waardoor hij gebruikt kan worden in ruigere omstandigheden. Gezien de vele voordelen, raden we je aan om niet te aarzelen en de Steiner Safari Ultrasharp 10×26 snel aan te schaffen!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>