Stiga SBL 2600 Kopen? Bekijk nu de Review!

Om je tuin optimaal op te ruimen, is een bladblazer een grote hulp. Zoek je daarom naar een duurzame, krachtige bladblazer? Dan kun je kiezen voor de Stiga SBL 2600. Deze elektrische bladblazer met een stille werking is perfect om bladeren en grasresten rondom het huis te verwijderen. Behalve de blaasfunctie beschikt hij tevens over een zuigfunctie. Je kunt de luchtstroom van dit apparaat zelf aanpassen aan de hand van de klus die je gaat uitvoeren. De zuigturbine van de SBL 2600 is bovendien voorzien van een handige metalen versnipperaar.

Stiga is uitgegroeid van een klein Zweeds bedrijf naar een wereldwijd kwaliteitsmerk. Deze marktleider vervaardigt verschillende typen tuinmachines zoals grasmaaiers, heggenscharen, verticuteermachines, sneeuwblazers, trimmers, kettingzagen en bladblazers. Deze innovatieve producten van topkwaliteit zijn voorzien van de nieuwste technologieën voor extra gebruiksgemak, hoogwaardige prestaties en een lagere impact op het milieu. Haal vandaag nog een Stiga bladblazer in huis.

Review over de Stiga SBL 2600

De Stiga SBL 2600 is een goed uitgebalanceerde machine. Hij beschikt over een krachtige 2600 Watt elektromotor en garandeert topprestaties en betrouwbaarheid. Dit apparaat blaast afval met een snelheid van 420 meter per seconde. Hierdoor weet je zeker dat het afval effectief wordt weggeblazen. Wanneer je alle afval op een hoop hebt geblazen, dan schakel je gemakkelijk over naar de zuigfunctie. Deze functie zorgt ervoor dat het afval dat je op een hoop hebt geblazen, wordt opgezogen en wordt versnipperd. Bij het versnipperen wordt het afval tot 90% kleiner gemaakt en vervolgens opgevangen in de meegeleverde opvangzak. Deze zak heeft een capaciteit van 45 liter.

Een andere aantrekkelijke eigenschap van deze multifunctionele bladblazer is dat de trillingen en geluidsniveaus zo laag mogelijk worden gehouden om aan je wensen te voldoen. Deze bladblazer is stiller dan andere modellen, omdat hij een motor zonder koolborstel heeft. De unieke motor zorgt er ook voor dat de duurzaamheid van het apparaat wordt verhoogd. Je kunt er dus lang van genieten. Dankzij het softgrip handvat werk je met plezier met deze 3-in-1 bladblazer. Door met de SBL 2600 te werken, ziet je tuin of straat er binnen een mum van tijd weer netjes uit.

Stiga SBL 2600

Voordelen van de Stiga SBL 2600

Als je een goed beeld van een product wil hebben, dan ga je na wat de functies ervan zijn. Voor een nog completer beeld, is het altijd goed om ook de voor- en nadelen na te gaan. De voordelen die de Stiga SBL 2600 met zich meebrengt zijn:

 • Afvalvolume verkleinen
  Een unieke functie van deze bladblazer en -zuiger is dat hij, nadat afval is opgezogen, het afval versnippert. Hierdoor wordt het volume van het opgezogen afval verkleind. De volumereductie met een verhouding van 10:1 zorgt er dus voor dat het afval ongeveer 90% kleiner wordt.
 • Duurzaamheid
  Stiga heeft als doel om duurzame producten te vervaardigen. Bij de SBL 2600 hebben zij de duurzaamheid verhoogd, door hem te voorzien van een motor zonder koolborstel. Hierdoor is deze bladblazer duurzamer dan zijn soortgenoten.
 • Relatief stil
  Doordat de motor geen koolborstel heeft, is het apparaat ook relatief stil. Dit is een groot voordeel, aangezien bladblazers over het algemeen veel lawaai maken.
 • Optimale verwijdering van afval
  Deze Stiga bladblazer kan afval optimaal verwijderen. Dit doet hij dankzij het hoge vermogen van 2600 Watt en de hoge blaassnelheid van 420 meter per seconde. Hij beschikt tevens over 3 functies: blazen, zuigen en versnipperen. Hierdoor blaas je eerst alle afval op een hoop, waarna je het opzuigt, versnippert en opvangt in de opvanzak. Er blijft dus niet onnodig tuinafval achter in je tuin.

Nadelen van de Stiga SBL 2600

We zijn ook voor je nagegaan wat de nadelen van de Stiga SBL 2600 zijn. De tekortkoming die we zijn tegengekomen is:

 • Lengte netsnoer
  Je kunt het feit dat dit apparaat een relatief kort netsnoer heeft wellicht als minpunt ervaren. Echter, de meeste elektrische bladblazers hebben een relatief kort netsnoer. Er is bovendien een gemakkelijke oplossing voor dit probleem. Door een verlengkabel te gebruiken wanneer je met de SBL 2600 werkt, geniet je van een optimale prestatie en bewegingsvrijheid. Als je een verlengsnoer koopt, kun je bovendien zelf voor een lengte kiezen aan de hand van de grootte van je tuin.

Onze conclusie van deze recensie over de Stiga SBL 2600

De Stiga SBL 2600 is een krachtig 2600 Watt apparaat. Hij doet het werk van 3 verschillende apparaten. Je kunt er namelijk gemakkelijk bladeren mee op een hoop blazen, deze opzuigen en vervolgens versnipperen. De versnipperde bladeren, die tot 90% worden verkleind, worden opgevangen in de opvangzak met een capaciteit van 45 liter. Dit apparaat is relatief stil en zeer duurzaam, doordat hij beschikt over een motor zonder koolborstel. Gebruik dit krachtig apparaat, dat wij zeker een aanrader vinden, met een verlengkabel en maak in een mum van tijd je hele tuin schoon. Wanneer je de tuin met de SBL 2600 hebt schoongemaakt, gaat deze weer stralen!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>