Een Surface Pro 4 Kopen? Lees Nu Onze Review!

Zoek je naar een nieuwe laptop? Dan is het belangrijk om na te gaan waar je hem precies voor wil gebruiken. Om slechts kantoorwerkzaamheden uit te voeren of presentaties in PowerPoint te maken, zijn er namelijk andere specificaties belangrijk dan wanneer je een laptop wil gebruiken om bijvoorbeeld video’s te editen. Daarom kijk je onder andere naar de videokaart en de processor. Echter, een eigenschap waar je ook naar kunt kijken is de grootte van de laptop. Als je vaak onderweg werkzaamheden wil uitvoeren, dan is het beter om te kiezen voor een kleiner model. Je kunt dergelijke laptops namelijk gemakkelijker met je meenemen. Er zijn zelfs laptops met een dubbele functie. Denk maar aan de Surface Pro 4. Dit model kun je als laptop én als tablet gebruiken. Super handig dus voor onderweg! Wil je meer te weten komen over de Surface Pro 4? Lees dan snel verder!

Vrijwel iedereen heeft al eerder gehoord van Microsoft. Deze fabrikant ontwikkelt, licenseert, produceert en ondersteunt allerlei computerproducten. Wanneer je de naam Microsoft hoort, dan denk je waarschijnlijk meteen aan het besturingssysteem Windows. Dit systeem is namelijk door hen ontwikkeld. Zelfs Office-programma’s op je computer heb je te danken aan deze fabrikant. Daarnaast is ook de Xbox door hen ontworpen. Een aantal jaar geleden heeft deze fabrikant een eigen 2-in-1 apparaat ontwikkeld. Dit apparaat kreeg de naam Surface. Als we kijken naar dit apparaat, dan zien we dat hij het beste van een tablet combineert met de kracht van een laptop. Je kunt dit apparaat bovendien gebruiken voor schoolwerk, op kantoor, maar ook gewoon voor creatieve doeleinden. Er zijn kleine varianten van de Surface, maar ook wat grotere modellen. Kies voor geavanceerde technologie, veelzijdigheid, krachtige prestaties en een licht formaat en schaf snel de Surface Pro 4 aan!

Review over de Surface Pro 4

Als we moeten kiezen tussen een laptop en een tablet, dan kan het soms moeilijk lijken om een slimme keus te maken. Daarom kies je voor de Surface Pro 4. Door voor dit apparaat te kiezen, hoef je niet meer te kiezen tussen een laptop en een tablet. Je schaft namelijk in 1 keer beide apparaten aan. Door dit apparaat in huis te halen met de bijbehorende type cover, kun je allerlei taken uitvoeren op een 2-in-1 device. Denk er bijvoorbeeld aan dat je teksten wil verwerken, e-mails wil versturen of wil internetten. Dit zijn over het algemeen vrij alledaagse digitale werkzaamheden. Echter, als je liever creatief aan de slag wil gaan, dan geeft de laptop je deze mogelijkheid ook. Wat moet je doen om creatief aan de slag te gaan? Je maakt voor deze functie gebruik van het touchscreen. Vervolgens kun je digitaal je wildste fantasieën op papier zetten.

Wanneer je eenmaal een laptop of tablet hebt aangeschaft, dan gebruik je het apparaat niet alleen om werkzaamheden uit te voeren. Je gebruikt hem namelijk ook om bijvoorbeeld films te streamen of vakantiefoto’s op te slaan en te bewerken. Het beeld is dus zeer belangrijk. Op de Surface Pro 4 kun je al je foto’s en video’s haarscherp zien. Dit komt doordat hij beschikt over een adembenemend PixelSense-aanraakscherm. Kleuren worden dus prachtig weergegeven, er is gezorgd voor verbazingwekkend contrast en alle beelden verschijnen met een hoge resolutie. Je kunt de laptop dus ook voor entertainmentdoeleinden gebruiken. Maak je tevens gebruik van de Surface Pen, dan kun je hem gebruiken net als wanneer je op papier schrijft. Als je de pen omdraait, gum je de getrokken lijnen alsof je met een gewoon potlood bezig bent. Maak dus gemakkelijk allerlei aantekeningen, alsof je op papier werkt. Snel typen is niet meer nodig!

Surface Pro 4

Voordelen van de Surface Pro 4

Wij vinden het belangrijk dat je beschikt over alle informatie over een apparaat voordat je hem aanschaft. Daarom doen wij er alles aan om je van zoveel mogelijk informatie te voorzien. We vertellen je dus niet alleen over de functies van deze laptop, maar ook over zijn voordelen en nadelen. Eerst vertellen we je over de voordelen die de Surface Pro 4 met zich meebrengt:

 • Dubbele functie
  Soms is het handiger om gebruik te maken van een laptop. Denk er bijvoorbeeld aan dat je tekst wil invoeren. Op andere momenten is een tablet juist handiger. Misschien wil je een E-book lezen of gewoon onderweg naar een film kijken. Tegenwoordig hoef je niet 2 aparte apparaten aan te schaffen. Je kiest gewoon voor deze laptop met een dubbele functie. Je kunt dit apparaat namelijk als laptop én als tablet gebruiken.
 • Ingebouwde kickstand
  Deze laptop geeft je allerlei unieke mogelijkheden. Zo kun je hem ook gebruiken om er tekeningen mee te maken. Als je creatief bezig wil zijn, dan is het vaak handig als je het apparaat niet in je handen hoeft te houden. Daar heeft Microsoft aan gedacht toen zij deze laptop ontwikkelden. Daarom beschikt hij over een ingebouwde kickstand. Je kunt hem dus op vrijwel elke hoek laten rusten, waardoor hij overal geweldig werkt. Of je hem nou op je schoot laat rusten of gewoon op je bureau neerzet, doet er niet toe.
 • Windows Ink
  Dit apparaat ondersteunt Windows Ink. Hierdoor kun je er behalve tekeningen ook notities op maken. Bij het maken van de notities voelt het aan alsof je gewoon op papier bezig bent. Niet iedereen kan even snel typen, maar de meesten van ons kunnen wel snel schrijven. Maak dus even gemakkelijk notities op deze laptop als wanneer je op papier zou schrijven.

Nadelen van de Surface Pro 4

Als je een compleet beeld wil hebben over een bepaald apparaat, is het belangrijk om informatie te vergaren over zijn functies, voordelen en nadelen. Intussen hebben we je verteld over zowel de unieke functies als de mogelijke voordelen die deze laptop met zich meebrengt. Echter, we hebben je nog niet verteld over de minder aantrekkelijke eigenschappen. De nadelen die gepaard gaan met de Surface Pro 4 zijn:

 • Toetsenbord apart aanschaffen
  Dat dit apparaat een dubbele functie heeft, weet je intussen al. Je kunt hem namelijk als tablet en als laptop gebruiken. Echter, om echt het gevoel te krijgen dat je gebruik maakt van een laptop, is het belangrijk dat je ook een toetsenbord ter beschikking hebt. Er zijn speciaal voor deze productenlijn toetsenborden beschikbaar. Echter, dit toetsenbord moet je apart aanschaffen. Als je meteen aan de slag wilde gaan met de laptop, dan kun je deze extra uitgave als minder prettig ervaren.
 • Geen HDMI of VGA
  Veel laptops beschikken over een HDMI- of VGA-poort. Hierdoor kun je er bijvoorbeeld een extra monitor of beamer op aansluiten. Bij deze 2-in-1 laptop heb je deze mogelijkheid niet, omdat hij niet is voorzien van een HDMI- of VGA-poort. Dit kun je wellicht als minpunt zien.
 • Slechts 1 USB-poort
  Bij dit apparaat heeft de fabrikant er veel aan gedaan om hem zo draagbaar mogelijk te maken. Hij heeft daarom een klein formaat gekregen. Dit is handig voor mensen die vaak on the go zijn. Echter, vanwege het kleine formaat, heeft hij geen HDMI- en VGA-poort. Daarnaast heeft dit apparaat slechts 1 USB-poort. Als je dus zowel een toetsenbord als een muis en wellicht ook een USB-stick wil koppelen aan de laptop, dan heb je een USB-splitter nodig.

Conclusie van deze recensie over de Surface Pro 4

In deze review hebben we je laten zien dat de Surface Pro 4 een handig, 2-in-1 apparaat is. Je kunt hem namelijk gebruiken voor allerlei dagelijkse digitale werkzaamheden en ook voor entertainmentdoeleinden. Zelfs als creatieveling kom je aan je trekken, want je kunt met dit apparaat allerlei schetsen maken. Hij is tevens voorzien van een handige kickstand zodat hij netjes op zijn plek staat wanneer je ermee bezig bent. Als je niet snel kunt typen, komt Windows Ink ook goed van pas. Je kunt namelijk op de laptop “schrijven” net als wanneer je met een potlood op papier bezig bent. Houd er wel rekening mee dat je het toetsenbord apart moet aanschaffen en dat de laptop niet is voorzien van een HDMI- en VGA-poort. Een USB-splitter is ook handig om de mogelijkheden uit te breiden. Vanwege de vele mogelijkheden en het kleine formaat, raden wij de Surface Pro 4 aan!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>