Synology DS216play Kopen? Lees Onze Review!

We leven in een digitaal tijdperk. Hierbij is data zeer belangrijk. Echter, de apparaten die we gebruiken hebben een beperkte opslagcapaciteit. Daarom is extra opslagcapaciteit vaak nodig. Wil je geen harde schijf kopen, omdat je graag een apparaat wil gebruiken waarop je veilig persoonlijke bestanden kunt opslaan en dat je de mogelijkheid geeft om tegelijkertijd media zoals muziek, films en series af te spelen op je telefoon, console of tv? Dan heb jij een NAS nodig. Dit staat voor Networked Attached Storage. Er zijn verschillende zaken waar je op let wanneer je een NAS gaat kopen. Eerst ga je na of je liever een gebruiksklaar of uitbreidbaar model wil hebben. Daarna kijk je of je met het desbetreffend model back-ups kunt maken of dat je er media mee kunt streamen. De Synology DS216play is een uitbreidbare NAS met veel mogelijkheden zoals Personal Cloud, media streaming, back-up en VPN server.

Als je van plan bent een bepaald apparaat te kopen, dan doe je ook onderzoek naar de fabrikant die hem heeft vervaardigd. In het geval van de Synology DS216play gaat het om Synology. Dit bedrijf is opgericht in 2000. Vanaf de start heeft de fabrikant zich toegewijd aan de ontwikkeling van NAS servers die zeer goed presteren, betrouwbaar, veelzijdig, maar ook milieuvriendelijk zijn. Het doel van de fabrikant is om de wereld te voorzien van kosteneffectieve oplossingen. Daarbij komt er sowieso ook een goede klantenservice bij kijken. De fabrikant werkt er tevens aan dat individuen en bedrijven worden voorzien van veelzijdige keuzes. Daarom vervaardigen zij betaalbare gecentraliseerde dataopslagmogelijkheden, maar ook versimpelde databack-up artikelen. Je kunt zelfs bij hen terecht voor het delen en synchroniseren van documenten met verschillende platforms en toegang tot deze data onderweg. Je weet dus zeker dat je voor topkwaliteit kiest als je de Synology DS216play koopt.

Review over de Synology DS216play

Door te kiezen voor de Synology DS216play kies je voor een persoonlijke cloudoplossing met multimedia. Deze NAS is namelijk krachtig genoeg voor allerlei handelingen. Zo kun je onder andere real time HD-video’s transcoderen. Daarnaast kun je er back-ups mee maken en bestanden delen in het netwerk. De mogelijkheden van dit apparaat zijn eigenlijk eindeloos. De NAS wordt namelijk niet voor niets een multimedia powerhouse genoemd. Zo kun je met dit systeem op elk gewenst moment en vanuit elke gewenste locatie je multimedia bekijken, dankzij de intuïtieve, webgebaseerde interface van deze NAS. Denk bijvoorbeeld aan de Video Station optie. Dankzij deze optie is het mogelijk om series, films en uiteraard ook je eigen opnames te beheren en organiseren of zelfs te streamen naar andere apparaten zoals mediaspelers, smartphones en andere computers. Daarnaast zorgen ook de Photo Station en Audio Station functies voor extra multimediamogelijkheden.

Wanneer je bezig bent met video’s, dan maak je vaak gebruik van verschillende opties. Zo kun je, dankzij de processor van de Synology DS216play met een geïntegreerde video encoder, videobestanden omzetten en vervolgens als een geschikt formaat, via DLNA, doorsturen. De videobestanden stuur je onder andere door naar je Chromecast, smartphone, tablet of smart tv. Bij vrijwel elk digitaal apparaat is beveiliging tegenwoordig belangrijk. Daarom kijken we ook naar de beveiliging van deze NAS. Doordat hij beschikt over ondersteuning voor RAID 0/1, JBOD en 2 basisvolumes, kun je gemakkelijk kiezen tussen deze opties voor extra beveiliging. Behalve voor extra beveiliging, wordt er zelfs gezorgd voor betere prestaties en flexibelere opslagoplossingen, die voldoen aan de afzonderlijke behoeften. Natuurlijk kijk je ook naar de verbindingsmogelijkheden van dit systeem. Deze NAS beschikt over zowel een USB 2.0- als USB 3.0-poort, dus hij is eenvoudig aan te sluiten.

Synology DS216play

Voordelen van de Synology DS216play

Voordat je een bepaald product koopt, is het belangrijk om eerst na te gaan welke voordelen en nadelen hij met zich meebrengt. Het is namelijk een feit dat elk product gepaard gaat met bepaalde eigenschappen die als aantrekkelijk worden gezien en ook andere eigenschappen die we als minder prettig ervaren. Daarom zijn we ook in het geval van deze NAS voor je nagegaan welke voordelen en nadelen hij met zich meebrengt. De voordelen van de Synology DS216play zijn:

 • Gebruiksvriendelijke werkomgeving
  Als je gebruik maakt van een NAS, dan weet je dat de werkomgeving een belangrijke rol speelt. Dit is vooral een feit wanneer je een dergelijk systeem niet vaak hebt gebruikt. In het geval van deze NAS weet je zeker dat je de nodige functies gemakkelijk kunt betreden. De Synology DSM is namelijk een uitgebreide en gebruiksvriendelijke werkomgeving. Je kunt het systeem bovendien gemakkelijk installeren. Hierdoor is het een waar genot om de NAS te gebruiken.
 • Functionaliteiten gratis toevoegen
  In de tijd waarin we leven kun je bij systemen zoals een NAS vaak plug-ins gebruiken om de functionaliteiten uit te breiden. Dit is ook het geval bij deze NAS. Echter, in het geval van dit model hoef je je geen zorgen te maken over bijkomende kosten. Er zijn namelijk gratis plug-ins die je kunt gebruiken om er functionaliteiten aan toe te voegen.
 • Rechtstreeks naar je tv streamen
  Het is belangrijk om werk en genot met elkaar te combineren. Daar is er ook aan gedacht toen deze NAS werd ontwikkeld. Daarom kun je er films, muziek en foto’s mee streamen. Dit gebeurt via je Chromecast of Apple TV rechtstreeks naar je tv. Doordat je geen andere apparaten of software nodig hebt, kun je optimaal genieten van de multimediamogelijkheden die deze NAS met zich meebrengt.

Nadelen van de Synology DS216play

Intussen hebben we je verteld over de unieke eigenschappen die de NAS met zich meebrengt. We hebben je daarnaast ook verteld over de geweldige voordelen die ermee gepaard gaan. Aan de hand van deze informatie wil je deze NAS waarschijnlijk meteen aanschaffen. Let er echter wel op dat ook dit model gepaard gaat met bepaalde eigenschappen die als minder prettig ervaren kunnen worden. Daarom vinden wij het belangrijk om je ook over deze nadelen te vertellen. De nadelen die gepaard gaan met de Synology DS216play zijn:

 • Geen harde schijven meegeleverd
  Bij een NAS horen ook harde schijven. Zo is de interne harde schijf een onmisbaar onderdeel van de NAS. Dit geldt tenminste voor een NAS die standaard zonder harde schijven wordt geleverd. Deze NAS is een dergelijk model. Dit betekent dat je er een of meer harde schijven bij zal moeten kopen. Hoewel het niet moeilijk hoeft te zijn om de nodige harde schijven te vinden, kan het voor jou als minder prettig worden ervaren dat je deze schijven apart moet kopen.
 • Geen HD beeldmateriaal via Plex streamen
  We hebben je verteld over de mogelijkheden die je bij deze NAS hebt op het gebied van het streamen van multimedia. Er zijn enorm veel mogelijkheden, waardoor het sowieso prettig is om de NAS te gebruiken. Let er echter wel op dat dit model niet krachtig genoeg is om HD beeldmateriaal te streamen via Plex.
 • Kennis nodig voor bepaalde applicaties
  Zoals je waarschijnlijk al hebt gezien zijn er vele applicaties die je kunt gebruiken met deze NAS. Echter, het is belangrijk te vermelden dat, net zoals bij vele soortgelijke apparaten, je enige kennis nodig hebt om te kunnen profiteren van alle applicaties. Als je voor het eerst gebruik maakt van een dergelijk systeem, kun je dit punt als minder prettig ervaren.

Conclusie van deze recensie over de Synology DS216play

In deze review hebben we je verteld over de unieke eigenschappen, de voordelen en ook de nadelen die de Synology DS216play met zich meebrengt. Aan de hand van deze recensie kun je dan ook zelf beslissen of de NAS je geld waard is. Wij vinden hem sowieso een aanrader, omdat hij gemakkelijk is te gebruiken en ook gemakkelijk is te installeren. Hij heeft tevens een klein formaat en beschikt over een gebruiksvriendelijke werkomgeving. Je kunt bovendien gratis plug-ins gebruiken om er functionaliteiten aan toe te voegen. Hierdoor worden de mogelijkheden van de NAS vrijwel oneindig. Dankzij de vele multimedia-mogelijkheden en de streaming opties is dit model zeker aantrekkelijk voor personen die een balans willen hebben tussen werk en ontspanning. Het feit dat er geen harde schijven worden meegeleverd en dat de NAS niet krachtig genoeg is om HD beeldmateriaal via Plex te streamen kan eigenlijk verwaarloosd worden.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>