Thule Europower 916 Kopen? Bekijk Onze Review!

Er zijn verschillende soorten fietsers. Zo zijn er personen die graag fietsen om fit te blijven. Er zijn ook fietsers die het leuk vinden om nieuwe plekken te verkennen. Door te fietsen kun je bovendien meer genieten van de natuur dan wanneer je met de auto op stap gaat. Soms is het echter nodig om je fiets met de auto te vervoeren zodat je bijvoorbeeld in het buitenland kunt fietsen. In een dergelijk geval komt een fietsendrager goed van pas. Aangezien er verschillende soorten fietsendragers zijn, is het belangrijk om voor het ideale model voor jouw behoeften te kiezen. Zo zijn er fietsendragers voor op het dak, op de achterklep en op de trekhaak van je auto. Om elektrische fietsen te vervoeren, kun je het liefst kiezen voor een fietsendrager voor op de trekhaak van je auto. Een dergelijk model is de Thule Europower 916. Wij recenseren deze fietsendrager!

Voordat we de fietsendrager daadwerkelijk recenseren, willen we je eerst vertellen over de fabrikant die hem heeft gemaakt. Door meer te weten te komen over de fabrikant, kun je namelijk concluderen of hun producten bij je passen of niet. In het geval van de Thule Europower 916 gaat het om de fabrikant Thule. Dit bedrijf is in het jaar 1942 opgericht in Zweden. De focus van het bedrijf lag toen op het vervaardigen van producten voor Zweedse vissers. Echter, het bedrijf vervaardigde in 1955 een eerste product voor auto’s. Het ging hierbij om grilles ter bescherming van koplampen tegen kiezelsteentjes. Daarna is men bij Thule verder gegaan met het ontwikkelen van deze producten en ook andere spullen. Tegenwoordig kun je allerlei producten bij hen kopen voor enthousiaste buitenmensen en actieve gezinnen. Geniet optimaal van het buitenleven en schaf dus snel de hoogwaardige Thule Europower 916 fietsendrager aan!

Review over de Thule Europower 916

Bij het zoeken naar een nieuwe fietsendrager, is het belangrijk om eerst na te gaan hoeveel fietsen je wil vervoeren. Het is tevens handig om van tevoren in gedachten te hebben welk type fiets je precies wil vervoeren met de drager. Als je namelijk een elektrische fiets wil vervoeren, dan heb je een fietsendrager nodig met een relatief hoog draagvermogen. Klinkt een dergelijk model perfect voor jou? Kies dan voor de Thule Europower 916. Deze fietsendrager is perfect om elektrische fietsen of zware fietsen te vervoeren. Je kunt er desgewenst ook lichtere fietsen mee vervoeren. De reden waarom dit model perfect is voor elektrische fietsen is dat hij zeer sterk is. Hij heeft bovendien een hoog draagvermogen van 60 kilogram. Dit betekent dat je niet slechts 1, maar 2 elektrische fietsen kunt vervoeren. Perfect dus om een gezellige fietstocht te maken met je partner of beste vriend(in)!

Wanneer je je fiets met je meeneemt, gebruik je hem niet altijd zodra je bent aangekomen op je bestemming. Daarom is het belangrijk dat de fietsendrager over diefstalbeveiliging beschikt. Ook daar heeft de fabrikant van de Thule Europower 916 rekening mee gehouden. Daarom is deze fietsendrager uitgerust met een slot voor zowel de drager zelf als het frame van je fiets. Laat je fietsen dus gerust op de fietsendrager zitten terwijl je je koffers uitpakt. Dieven kunnen namelijk niet zomaar met je fietsen of fietsendrager ervandoor gaan. Na gebruik kun je bovendien de drager gemakkelijk inklappen en opbergen. Misschien vraag je je af waar van je auto je deze fietsendrager kunt bevestigen. Dit model bevestig je aan de trekhaak van je auto. Wanneer je er fietsen op zet, kun je de 2 fietsen maximaal 25 cm uit elkaar plaatsen. Zo raken de fietsen elkaar niet.

Thule Europower 916

Voordelen van de Thule Europower 916

We hebben je intussen verteld over de unieke specificaties van deze fietsendrager. Deze informatie is handig, maar geeft je toch nog geen compleet beeld over de drager. Daarom vinden we het belangrijk om je ook te informeren over de mogelijke voordelen en nadelen die deze accessoire met zich meebrengt. We vertellen je eerst over de voordelen. De voordelen die de Thule Europower 916 met zich meebrengt zijn:

 • Kantelbaar model
  Heb je al eerder gebruik gemaakt van een fietsendrager die bevestigd wordt op de trekhaak van je auto? Dan heb je bij sommige modellen waarschijnlijk gezien dat je eerst alle spullen in je kofferbak moet zetten en daarna pas de drager kunt bevestigen. Ben je iets vergeten, dan betekent het dat je de hele constructie moet verwijderen en daarna opnieuw moet bevestigen. In het geval van deze fietsendrager behoort dit probleem tot het verleden. Hij is namelijk kantelbaar. Dit betekent dat je ook na bevestiging gemakkelijk bij je spullen kunt in de kofferbak.
 • Extra frameslot
  Sommige fietsendragers beschikken over diefstalbeveiliging, omdat ze een slot hebben. Je fietsendrager is bij een dergelijk model ook daadwerkelijk beschermd tegen diefstal, maar de fiets zelf is niet altijd beveiligd tegen diefstal. Bij deze fietsendrager is er gezorgd voor een slot dat zowel je fiets als fietsendrager beschermt. Zo zijn je fiets en fietsendrager beiden beveiligd tegen diefstal.
 • Ruim draagvermogen
  Bij het uitkiezen van een nieuwe fietsendrager is het handig om na te gaan wat het draagvermogen van de verschillende modellen is. Sommige fietsen zijn namelijk wat zwaarder en je wil zeker zijn dat de drager het gewicht aankan. Deze drager heeft een ruim draagvermogen en is daarom ook geschikt om zwaardere stadsfietsen en elektrische fietsen te vervoeren. Het gaat om precies te zijn om een maximum laadvermogen van maar liefst 60 kilogram.

Nadelen van de Thule Europower 916

Als je alleen informatie krijgt over de unieke specificaties en voordelen van een bepaald product, dan ben je meteen geneigd om hem te kopen. Elk product heeft echter ook enkele mogelijke nadelen. Daarom is het belangrijk om ook op de hoogte te zijn van deze minder positieve eigenschappen. Zo kun je voorkomen dat er adders onder het gras schuilen. In het geval van deze fietsendrager hoef je niet zelf op zoek te gaan naar de mogelijke minpunten, omdat we het onderzoek al voor je hebben gedaan. De mogelijke nadelen die de Thule Europower 916 met zich meebrengt zijn:

 • Geen draaghandvatten of transportwielen
  Over het algemeen zijn fietsendragers niet licht. Daarom kan het soms moeilijk zijn om ze van bijvoorbeeld de berging te verplaatsen naar je auto of omgekeerd. Sommige fabrikanten zorgen daarom voor draaghandvatten of transportwielen. Op die manier is het vervoeren van een zware fietsendrager geen probleem meer. Bij deze fietsendrager is er echter niet gezorgd voor draaghandvatten of transportwielen om de drager gemakkelijk te kunnen verplaatsen. Als je een gewicht van 18,9 kilogram zwaar vindt, kan het feit dat de fietsendrager geen handvatten of wielen heeft wellicht tegenvallen.
 • Alleen een neerklapbare beugel
  Velen van ons hebben veel spullen in onze schuur of garage. Daarom zoeken we naar accessoires die inklapbaar zijn of gewoon weinig ruimte in beslag nemen. Een fietsendrager is echter over het algemeen geen klein ding. Daarom zijn sommige modellen inklapbaar zodat je ze gemakkelijk kunt opbergen. Aangezien deze fietsendrager alleen een neerklapbare beugel heeft, neemt hij relatief veel ruimte in beslag in je schuur of garage. Als je weinig ruimte in je schuur of garage hebt, kun je dit punt wellicht als minder prettig ervaren. Heb je echter een grote schuur, dan hoeft de grootte van de drager helemaal geen probleem te zijn.

Conclusie van de review over de Thule Europower 916

In deze recensie hebben we je verteld over de unieke specificaties van de Thule Europower 916. We zijn daarnaast ingegaan op de voordelen en nadelen die hij met zich meebrengt. Met al deze informatie kun je een goed geïnformeerde keus maken. Vraag je je af wat wij van deze fietsendrager vinden? Wij vinden dat hij perfect is voor personen met zwaardere fietsen. De drager heeft namelijk een hoog draagvermogen, waardoor hij zwaardere fietsen zoals elektrische fietsen gemakkelijk kan vervoeren. Je kunt er zelfs 2 fietsen tegelijkertijd mee vervoeren. Doordat de drager bovendien kantelbaar is, kun je zelfs na de montage eenvoudig bij de kofferbak van je auto komen. Dit is perfect voor wanneer je bent vergeten iets in te pakken. Er is zelfs gezorgd voor diefstalbeveiliging, want zowel de fietsendrager als de fietsen kunnen vergrendeld worden. Dankzij de rubberen coating van de framehouders, wordt tevens beschadiging van je fietsen voorkomen.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de mogelijke nadelen van de Thule Europower 916. Zo hebben we gezien dat dit model minder geschikt is voor personen die weinig ruimte hebben in hun schuur of garage. De fietsendrager beschikt namelijk slechts over een neerklapbare beugel, waardoor hij veel ruimte inneemt in je schuur of garage. Daarnaast weegt dit model 18,9 kilogram, waardoor hij relatief zwaar is. Er is ook niet gezorgd voor draaghandvatten of transportwielen. Echter, deze minpunten hoeven geen probleem te zijn als je nagaat hoeveel voordelen de fietsendrager met zich meebrengt. Schaf de Thule Europower 916 dus snel aan!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>