TomTom GO 50 Kopen? Bekijk De Review!

Wil je graag op een gemakkelijke manier je bestemming bereiken? Dan is het handig om een navigatiesysteem te hebben. Met een dergelijk systeem kun je het gewenste eindpunt invullen en vervolgens ben je klaar om te vertrekken. Er zijn echter verschillende soorten navigatiesystemen. Denk bijvoorbeeld aan systemen voor fietsers en systemen voor autobestuurders. Zoek je naar autonavigatie? Let dan op hoe de verschillende systemen precies werken. Je kunt tevens op verschillende factoren letten bij het aanschaffen van een nieuw navigatiesysteem. Kijk bijvoorbeeld naar het formaat van het navigatiesysteem en de kaartdekking. Bovendien is het handig om te weten dat navigatiesystemen geschikt zijn voor een bepaald type voertuig. Om de ideale autonavigatie uit te kiezen, kun je tevens letten op bepaalde functies zoals spraakbesturing en handsfree bellen. Klinkt een variant met kaartdekking binnen heel Europa en met spraakbediening perfect? Dan kies je voor de TomTom GO 50. Lees er alles over!

In deze recensie vertellen we je over alle belangrijke eigenschappen van de TomTom GO 50. Zo kom je er meer over te weten. We gaan zelfs in op de voordelen en de nadelen die hij met zich meebrengt. Echter, voordat we ingaan op de eigenschappen van het navigatiesysteem zelf, willen we je eerst informatie geven over de fabrikant die hem heeft vervaardigd. In dit geval gaat het dus om de fabrikant TomTom. Dit bedrijf bracht in 2004 het eerste losse navigatieapparaat voor auto’s uit. Het is bovendien niet bij dat ene systeem gebleven. Daarom is dit merk niet meer weg te denken als er gesproken wordt over navigatiesystemen en gps-apparaten. Je kunt tegenwoordig zelfs bij TomTom terecht voor professionele sporthorloges, online kaarten, verkeersinformatie en actiecamera’s. Het bedrijf ontwikkelt momenteel zelfs ultra gedetailleerde kaarten voor de toekomstige zelfrijdende auto’s. Kies dus voor het beste en schaf de TomTom GO 50 aan!

Review over de TomTom GO 50

Als je in je auto gebruik maakt van autonavigatie, dan verwacht je van het navigatiesysteem dat hij gemakkelijk en snel werkt. Hij moet je namelijk niet afleiden van de weg, maar moet je tegelijkertijd ook helpen om op een veilige en eenvoudige wijze je bestemming te bereiken. Daar is er voor gezorgd bij de TomTom GO 50. Dit navigatiesysteem maakt namelijk het gebruik van autonavigatie eenvoudiger en sneller dan ooit. Als je dus ergens bent en je wil bijvoorbeeld naar huis gaan of je wil een nieuw restaurant uitproberen, dan hoef je slechts op het scherm te tikken. Er zijn bijbehorende icoontjes die het navigeren extra vergemakkelijken. Nadat je op het desbetreffende icoontje hebt geklikt, berekent het navigatiesysteem de beste route voor je. Hierbij wordt er rekening gehouden met het verkeer. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over eventuele wegomleggingen of files.

De TomTom GO 50 heeft een andere handige functie, namelijk dat je je smartphone via Bluetooth eraan kunt koppelen. Nu vraag je je misschien af waar dat goed voor is. Door je smartphone te koppelen aan het navigatiesysteem, ontvang je gratis realtime verkeersinformatie. Vervolgens wordt er op de kaart precies aangegeven waar vertragingen beginnen en eindigen. Je kunt dus berekenen hoe laat je uiterlijk moet vertrekken om je bestemming op tijd te bereiken. Bovendien zijn de kaarten op de autonavigatie voorzien van gebouwen en oriëntatiepunten in 3D. Hierdoor hoef je niet te gissen of je wel op de juiste plek bent. Je ziet namelijk precies waar je bent en kunt je zo verder oriënteren zodat je gemakkelijk je bestemming bereikt. Gedurende de levensduur van het navigatiesysteem krijg je gratis 4 of meer kaartupdates per jaar. Sluit hiervoor regelmatig het navigatiesysteem aan op de applicatie MyTomTom.

TomTom GO 50

Voordelen van de TomTom GO 50

Om meer te weten te komen over een bepaald apparaat, kun je een productbeschrijving lezen. In dergelijke omschrijvingen wordt er vaak gesproken over de unieke specificaties van het desbetreffend product. Over het algemeen gaat men echter niet in op de mogelijke voordelen en nadelen die het product met zich meebrengt. Om je een compleet beeld te geven van deze autonavigatie, vertellen wij je echter wel over de pluspunten en minpunten. De voordelen die de TomTom GO 50 met zich meebrengt zijn:

 • Altijd de meest actuele kaarten
  We weten allemaal dat er zo nu en dan nieuwe wegen worden gebouwd. Daarnaast zijn er soms wegomleggingen. Het is daarom belangrijk om te beschikken over de meest actuele kaarten. Zo kun je op een eenvoudige en snelle manier je bestemming bereiken. Hier heeft de fabrikant van dit navigatiesysteem rekening mee gehouden. Daarom komt de autonavigatie met levenslange gratis kaartupdates. Zo is je systeem altijd voorzien van de meest actuele kaarten.
 • Op de hoogte van de verkeerssituatie
  Soms ken je de verschillende wegen die je kunt nemen om je bestemming te bereiken. Je weet echter niet precies wanneer er een verkeersopstopping is op één van deze wegen, waardoor je wellicht laat kunt aankomen op je bestemming. Daarom kun je bij deze autonavigatie je smartphone koppelen aan het systeem. Je ontvangt dan verkeersinformatie via je smartphone (GPRS). Op die manier ben je op de hoogte van de verkeerssituatie op snelwegen, provinciale wegen en in stadscentra.
 • Veilig rijden dankzij spraakbediening
  Als je de hele tijd aan de autonavigatie moet zitten, dan is het rijden niet veilig meer. Daarom heeft de fabrikant van dit navigatiesysteem gezorgd voor spraakbediening. Je bedient dus het navigatiesysteem met je stem, waardoor je je handen veilig aan het stuur kunt houden. Zo bereik je op een eenvoudige en veilige manier je bestemming.

Nadelen van de TomTom GO 50

Aan het begin van deze recensie hebben we je verteld dat we je informatie zouden geven over de unieke specificaties van de autonavigatie. We gaven tevens aan dat we je zouden informeren over de mogelijke voordelen en nadelen die het navigatiesysteem met zich meebrengt. Intussen hebben we je verteld over de unieke specificaties. Daarnaast zijn we ook al ingegaan op de mogelijke voordelen die het systeem met zich meebrengt. We moeten je dus alleen nog vertellen over de mogelijke nadelen. Nadat je hebt gelezen over zowel de voordelen als de nadelen, kun je zelf concluderen of dit systeem je geld waard is. Daarom vertellen we je nu over de mogelijke nadelen die de TomTom GO 50 met zich meebrengt:

 • Betaalde updates over flitspalen
  Nadat we een apparaat hebben gekocht, willen we er over het algemeen geen geld meer aan uitgeven. Echter, soms komen we er niet onderuit. In het geval van dit navigatiesysteem zien we dat je de eerste 3 maanden gratis updates ontvangt over flitspalen. Op die manier hoef je geen overtreding te begaan, omdat je precies weet hoe snel je mag rijden. Na de eerste 3 maanden zijn de updates over flitspalen echter niet gratis meer. Dit betekent dat je moet betalen als je de updates wil blijven ontvangen. Sommige personen ervaren deze extra betaling als minder prettig.
 • Geen MicroSD-kaart bijgeleverd
  In het begin kun je gerust de updates van diverse kaarten installeren op het interne geheugen van het navigatiesysteem. Op een gegeven moment, raakt het interne geheugen echter vol. Dit betekent dat als je toch nog wil beschikken over de nieuwste kaarten, je extra geheugen nodig hebt. Daarom is er bij deze autonavigatie gezorgd voor een MicroSD-slot. De MicroSD-kaart die hierin past en waar je updates op kunt installeren, moet je echter apart aanschaffen.

Conclusie van deze review over de TomTom GO 50

In deze recensie hebben we je verteld over de unieke specificaties, voordelen en nadelen van de TomTom GO 50. Je kunt dus zelf beslissen of de autonavigatie je geld waard is. Wij vinden dat hij zeker handig is, omdat hij kaartdekking biedt in heel Europa. Je krijgt bovendien levenslange gratis kaartupdates, waardoor je navigatiesysteem altijd beschikt over de meest actuele kaarten. De autonavigatie geeft je zelfs de mogelijkheid om je smartphone eraan te koppelen, zodat je via GPRS op de hoogte wordt gehouden van de verkeerssituatie op snelwegen, in stadscentra en op provinciale wegen. Het systeem beschikt zelfs over spraakbediening, waardoor je de autonavigatie gemakkelijk en veilig kunt bedienen terwijl je je handen aan het stuur houdt. Houd er slechts rekening mee dat je alleen de eerste 3 maanden gratis updates krijgt over flitspalen en dat je apart een MicroSD-kaart moet kopen. Schaf dus snel de TomTom GO 50 aan!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>