Een TomTom Start 20 Kopen? Bekijk Dan Deze Review!

Heb je al eerder gebruik gemaakt van een navigatiesysteem? Als je antwoord op deze vraag “ja” is, dan weet je dat een dergelijk systeem super handig is. Je hoeft namelijk slechts het gewenste eindpunt in te voeren en vervolgens ben je klaar om te vertrekken. Het systeem leidt je naar de juiste bestemming. Wil je daarom een nieuw navigatiesysteem aanschaffen? Goed idee! Waar let je echter op bij het uitkiezen van een dergelijk systeem? Eén van de belangrijkste zaken waar je op let is welk type navigatiesysteem bij je past. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een fietsnavigatiesysteem of een autonavigatiesysteem. Vervolgens kijk je naar de kaartdekking die bij je past. Het is wellicht ook handig om na te gaan wat jouw ideale schermformaat is. Wat dacht je van een autonavigatiesysteem van 4,3 inch met een kaartdekking van West-Europa? Klikt dat perfect? Kies dan voor de TomTom Start 20!

Als je eerder gebruik hebt gemaakt van een navigatiesysteem, dan heb je vast wel gehoord van de fabrikant TomTom. Deze fabrikant staat bekend om het ontwikkelen van een zeer gebruiksvriendelijk navigatiesysteem, wat wellicht een van de meest invloedrijke uitvindingen allertijden is. Na deze uitvinding is het bedrijf uitgegroeid tot een wereldwijd technologiebedrijf. Als we kijken naar de Nederlandse TomTom, dan zien we dat dit bedrijf innovatieve navigatieproducten ontwerpt en ontwikkelt. Daarnaast kun je ook bij dit bedrijf terecht voor software en diensten op het gebied van navigatie. Met hun producten en diensten kunnen honderden miljoenen applicaties wereldwijd werken. Denk hierbij aan locatie-gebaseerde kaartentechnologieën, ingebouwde autonavigatie-oplossingen en nog veel meer. TomTom combineert R&D-expertise met organisatie- en technologiepartnerships, waardoor zij de toekomst blijven vormgeven. Hoewel het hoofdkantoor van TomTom ligt in Amsterdam, zijn er ook kantoren in 37 andere landen. Kies dus voor het beste en schaf de TomTom Start 20 aan!

Review over de TomTom Start 20

Nadat je hebt gelezen over de vele mogelijkheden die de fabrikant van het autonavigatiesysteem met zich meebrengt, wil je het systeem waarschijnlijk meteen aanschaffen. De fabrikant biedt namelijk in veel landen kaartdekking. Hun support is bovendien superieur. Echter, we vinden het belangrijk om je ook specifieke informatie te geven over de TomTom Start 20. Intussen weet je dat dit systeem is ontwikkeld voor gebruik in de auto. Daarnaast hebben we je in de intro van deze recensie verteld over de kaartdekking die het systeem met zich meebrengt. Je weet dus al dat dit navigatiesysteem kaartdekking in West-Europa biedt. Bovendien hoef je geen tijd te verspillen om na te gaan hoe het systeem werkt. Het systeem is namelijk zeer gebruiksvriendelijk. Je gebruikt het systeem bovendien om eenvoudig te navigeren van punt A naar punt B. Hierdoor weet je altijd hoe je je bestemming kunt bereiken.

Zelfs over updates hoef je je geen zorgen te maken wanneer je de TomTom Start 20 met een schermdiagonaal van 4,3 inch in je auto hebt. Wanneer je dit systeem aanschaft, beschik je namelijk altijd over het nieuwste kaartmateriaal. Dit komt doordat het systeem wordt geleverd met levenslang gratis kaartupdates. Je kunt dus door heel West-Europa navigeren met alle informatie over de nieuwste wegen. Het systeem geeft je zelfs informatie over knooppunten en maximale snelheden. Hierdoor hoef je je ook geen zorgen te maken over eventuele verkeerscontroles, omdat je je houdt aan de maximale snelheid van die weg. Het systeem is tevens voorzien van rijbaanbegeleiding en gesproken straatnamen. Je krijgt dus op een duidelijke wijze te horen hoe je je bestemming het beste kunt bereiken. Dankzij al deze gemakken kun je ontspannen uit huis gaan en even ontspannen op je bestemming aankomen.

TomTom Start 20

Voordelen van de TomTom Start 20

Wanneer wij een product of systeem recenseren, trachten we je van zoveel mogelijk informatie over het desbetreffend product of systeem te voorzien. Daarom vertellen we je niet alleen over de unieke specificaties van het product. We gaan geven je namelijk ook informatie over de fabrikant die het product heeft ontwikkeld. Daarnaast vinden we het belangrijk dat je op de hoogte bent van de mogelijke voordelen en nadelen die het product of systeem met zich meebrengt. Ook bij dit systeem zijn we voor je op zoek gegaan naar de mogelijke voordelen en nadelen. De voordelen van de TomTom Start 20 zijn:

 • Levenslange gratis kaartupdates
  Af en toe worden er nieuwe wegen gemaakt of de verkeersregels worden geüpdatet. Het kan tevens voorkomen dat de verkeerssituatie wordt gewijzigd. Als je niet op de hoogte bent van de wijzigingen, dan kun je voor nare verrassingen komen te staan. Dit probleem heb je niet met dit navigatiesysteem. Hij komt namelijk met levenslange gratis kaartupdates. Hierdoor beschik je altijd over de meest actuele kaarten.
 • Rijbaanbegeleiding
  Rijden, tegelijkertijd moeten focussen op een fysieke map en ook nog de juiste baan aanhouden is niet handig. Het is namelijk belangrijk dat je geconcentreerd rijdt. Daar heeft de fabrikant van dit navigatiesysteem rekening mee gehouden. Daarom beschikt het systeem over rijbaanbegeleiding. Hierdoor weet je precies welke baan je moet aanhouden, waardoor je eenvoudig over de snelweg en door grote steden kunt rijden.
 • Flitspaalverklikker
  Soms heb je haast en let je niet op de toegestane maximum snelheid van de desbetreffende weg. Dit kan ons allemaal overkomen. Het vervelende is echter dat een flitspaal ervoor zorgt dat je een boete moet betalen wanneer je te hard rijdt. Daarom beschikt deze TomTom over een flitspaalverklikker. Je weet dus precies waar er geflitst wordt op je route waardoor je boetes voorkomt.

Nadelen van de TomTom Start 20

Als we je alleen informatie gaven over de positieve eigenschappen van het navigatiesysteem, dan zou je hem waarschijnlijk meteen aanschaffen. We vinden dat echter niet eerlijk. Daarom vertellen we je ook over de negatieve eigenschappen. Je kunt hierdoor de voordelen tegen de nadelen afwegen om een goed geïnformeerde keus te maken. We houden je niet langer in de spanning en vertellen je nu over de eigenschappen van de TomTom Start 20 die je mogelijkerwijs als minder prettig kunt ervaren:

 • Verkeersinformatie ontvangen
  Bij dit systeem is er met veel aspecten rekening gehouden. Je kunt hierdoor ontspannen van de ene naar de andere plek rijden. Houd er wel rekening mee dat je bij dit systeem alleen verkeersinformatie kunt ontvangen via een los verkrijgbare TMC-ontvanger. Het feit dat je voor een dergelijke ontvanger apart moet betalen, kun je wellicht als minder prettig ervaren. Gelukkig is het navigatiesysteem aantrekkelijk geprijsd, waardoor je budget het wellicht alsnog toelaat dat je de ontvanger apart kunt kopen.
 • MicroSD-kaart voor updates
  Bij het lezen van de voordelen van dit navigatiesysteem heb je gezien dat hij wordt geleverd met levenslange gratis kaartupdates. Deze updates moeten echter op de een of andere manier geïnstalleerd worden op het navigatiesysteem. Het is daarom het beste om een MicroSD-kaart aan te schaffen. Op een dergelijke kaart kun je de updates zetten en ze vervolgens installeren op het navigatiesysteem.
 • Montage met zuignap
  Sommige navigatiesystemen voor in de auto bieden je verschillende bevestigingsmogelijkheden. Zo kun je zelf bepalen welke bevestigingsmethode jij het handigst vindt. In het geval van dit navigatiesysteem is het belangrijk om er rekening mee te houden dat hij alleen bevestigd kan worden met een zuignap. Je kunt de zuignap namelijk niet loskoppelen. Hoewel vele gebruikers deze bevestigingsmogelijkheid handig vinden, is het belangrijk dat je hier van tevoren op de hoogte van bent.

Conclusie van deze review over de TomTom Start 20

We zijn aan het einde gekomen van deze recensie over de TomTom Start 20. In deze review heb je gezien dat de fabrikant van dit systeem zeer bekend is, omdat ze voor veel landen kaartdekking bieden en alleen topkwaliteit systemen vervaardigen en verkopen. Je hebt daarnaast gezien dat je bij aankoop van dit autonavigatiesysteem, dat je via een zuignap in je auto bevestigt, levenslange gratis kaartupdates krijgt. Hierdoor is het systeem altijd voorzien van de meest actuele kaarten. Bovendien is er gezorgd voor rijbaanbegeleiding en gesproken straatnamen. Het systeem beschikt zelfs over een flitspaalverklikker, waardoor je precies weet waar er geflitst wordt op je route. Je kunt dus boetes voorkomen. Het enige punt dat wellicht kan tegenvallen is dat je verkeersinformatie alleen via een los verkrijgbare TMC-ontvanger kunt ontvangen. Dankzij de ruime dekking, levenslange gratis kaartupdates en handige snufjes vinden wij de dat de TomTom Start 20 een aanrader is!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>