Veilig met je fiets door de sneeuw

Je kent het wel, ’s morgens vroeg op staan en ontdekken dat het heeft gesneeuwd. Niemand die je weg kan brengen, dus pak je je stalen ros erbij. Fietsen is gezond, maar in de winter staat veiligheid op nummer één. Check daarom je fiets voordat je op straat gaat, om ongelukken te voorkomen. Maar wat zijn nou tips om veilig door de sneeuw te komen met je fiets?

De eerste tip die wij kunnen geven is om het zadel van je fiets te verlagen, zodat je makkelijk en snel met je voeten bij de grond kunt komen voor steun als je dreigt te vallen. Daarnaast is het verstandig om wat lucht uit de banden te laten lopen. Zachte banden zijn breder en geven meer grip. Als je een fiets hebt met versnellingen zou je een zware versnelling kunnen kiezen, zodat je meer grip hebt op de weg. Probeer in een regelmatig tempo te fietsen en niet te snel op te trekken. Let met remmen goed op dat je rustig en beheerst remt. Als je te snel remt, kan de ondergrond onder je fietsband wegslippen, waardoor je kunt vallen. Ook is het handig om voordat je vertrekt even de updates van de gemeente te checken, zodat je weet welke wegen gestrooid zijn.

Naast wat tips voor je fiets, geven we ook tips voor jezelf. De eerste tip die we je geven voor je eigen veiligheid is kleed je warm aan. Als je je moet concentreren op het fietsen is het niet fijn als je afgeleid wordt door de kou. Pak jezelf goed in voordat je op pad gaat met je stalen ros. Kijk voordat je vertrekt goed naar het weer. Als de sneeuw al is gevallen en de zon schijnt, is het verstandig om een zonnebril te dragen. Door de weerspiegeling van de zon op de sneeuw kan alles wit worden voor je ogen. Dit noemt men ook wel “sneeuwblind”. Als je deze weerspiegeling in je ogen krijgt, kun je andere weggebruikers over het hoofd zien, waardoor gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

Met deze tips kom je veilig met je fiets van A naar B, ook als er sneeuw ligt.

https://www.recensiekoning.nl/

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>